Ida Vehnämäki 30.3.2022 15:06

Tietotyöläisen pikku apulaiset

Tilanne päällä ja sinun tulisi äkkiä muuttaa tiedosto toiseen muotoon? Tai myyntiä pitäisi tehdä, mutta prospekti ei ole tuttu? Ei hätää – internetin ihmeellinen maailma tarjoaa monenlaisia apuja akuuttiin tarpeeseen. Me listasimme kasan käytännöllisiä työkaluja kaikenlaisten tilanteiden varalle. 

 

  1. TinyWow.com
    TinyWow-sivusto auttaa sinua ratkaisemaan kaikenkarvaisia ongelmia tiedostojen kanssa. PDF täytyy muuttaa JPG:ksi? Onnistuu helposti, kuten myös QR-koodien ja meemien luominen sekä tiedostojen pakkaaminen. 

  2. WorldtimeBuddy.com
    Aikavyöhykkeet ylittäviä kokouksia järjestäessä saattaa tulla helposti hiki pintaan. Suomessa istuvalle kollegalle sopisi maanantaina kymmeneltä, mutta mitä kello on silloin Irlannissa? WorldtimeBuddyn avulla voit tarkastella useiden eri aikavyöhykkeiden aikoja helposti rinnakkain – ja helpottaa järjestelyjäsi. 

  3. Crystalknows
    Crystal auttaa sinua tuntemaan itsesi paremmin ja lisäosan avulla kertoo myös millaisella myyntitavalla potentiaalisia prospekteja kannattaa lähestyä. Crystalin ilmaispuolella sinulla on mahdollisuus selvittää esimerkiksi persoonallisuustyyppisi ja vahvuutesi. Tunne itsesi ja tunne asiakkaasi. 

  4. Flowrite
    Eikö runosuoni syki, mutta vastaamattomat meilit painavat postilaatikossasi? Suomalainen Flowrite käyttää upouutta tekoälyteknologiaa, joka säästää aikaasi ja vastaa sähköpostiin puolestasi! Flowriten oma sovellus antaakin mahdollisuuden automatisoida sähköposteja lyhyiden pohjatekstien avulla. 

  5. Grammarly
    Monella tietotyöläisellä englanti toimii vähintään toisena työkielenä. Vaikka englannintaito on useimmilla hyvällä tolalla, lisävarmistus ei ikinä ole pahitteeksi! Grammarly tarjoaakin kielentarkistuksen lisäksi yksinkertaisempaa ilmaisua ja vaihtoehtoisia muotoiluja. 

  6. Unsplash
    Kuva ois kiva, mutta mistä saisi katseenkestäviä otoksia vaikkapa blogin kylkeen? Unsplash on ilmainen kuvapankki, joka tarjoaa kattavan määrän laadukkaita kuvia moniin eri tarpeisiin. Sivusto tarjoaa sometekijöille ilahduttavia mahdollisuuksia, kuten kuvien hakemisen värimaailman perusteella. 

  7. Lifehacker – Work
    Lifehacker on verkkosivusto, joka tarjoilee artikkeleiden ja videoiden muodossa neuvoja kaikenlaisiin pulmiin – myös niihin, joita et edes tiennyt sinulla olevan.  Työ-osion alla sivusto antaa vinkkejä yritysmaailmassa pärjäämiseen ja siihen, kuinka voit esimerkiksi päästä yli tuottavuusdysmorfiasta! 

  8. Coursera 

Ei oppi ojaan kaada! Coursera tarjoilee kattavan määrän ilmaisia verkkokursseja niin huippuyliopistoilta kuin tunnetuilta yrityksiltäkin. Haluaisitko kenties oppia käyttöliittymäsuunnittelua Googlen tapaan? Tai tilastotiedettä Duke-yliopiston tarjoilemana? Hait sitten virkistystä aivoillesi tai uutta suuntaa urallesi, tältä sivustolta sitä löytyy.  


 
Haluaisitkos kuulla lisää hyviä juttuja? Tilaa uutiskirjeemme!