Netprofile 8.2.2023 11:18

Nets perustaa maksuteknologian huippuosaamiskeskuksen Espooseen

Nets, joka on yksi Euroopan johtavista maksupalvelujen toimittajista, perustaa Suomeen maksuteknologian osaamiskeskuksen. Nexi Groupiin kuuluva Nets rekrytoi samalla yli 50 uutta ohjelmistotyöntekijää kehittämään digitaalisia maksutuotteita ja -palveluja.  

Espooseen perustettava osaamiskeskus Nexi Digital Finland on Pohjoismaissa ensimmäinen laatuaan. Suomalaisten vahva osaaminen vakuutti Netsin.  

”Suomi on yksi maailman digitalisoituneimmista yhteiskunnista ja suomalaisten maksuteknologiaosaaminen on eurooppalaisittain huippuluokkaa”, sanoo Nexi Groupin digitaalisten palvelujen johtaja Alexandre Bove. “Haluamme valjastaa sen koko Nexi Groupin käyttöön. Investoimalla osaamiseen, pilviteknologioihin ja innovaatioihin voimme luoda huippuluokan teknologisia ratkaisuja digitaalisen maksamisen markkinaan. Nexi Digital Finland auttaa meitä kiihdyttämään kasvuamme Euroopassa.”

”Nexi Digital Finlandin perustaminen on erittäin iloinen uutinen ja vahva näyttö kotimaisesta osaamisesta”, sanoo Nets Nexin Suomen maajohtaja Suvi Ruoppa. “Meillä on erityistä kokemusta, jonka ansiosta tulemme jatkossakin olemaan suunnannäyttäjä Euroopan maksualan kehityksessä. Samalla tämä on osoitus Nexi Groupin tahdosta lisätä yrityksen läsnäoloa paikallisesti ja erityisesti yhtiömme valmiudesta investoida innovaatioihin Suomessa.”

Digitalisaatio kiihtyy maailmanlaajuisesti, ja maksuteknologiasta on tulossa globaali toimiala, jossa mittakaava on avainasemassa. Maksaminen helpottuu ja nopeutuu riippumatta siitä, tapahtuuko se kortilla, mobiililla vai biometristen tunnistusmenetelmien, kuten sormenjälkilukijoiden ja kasvojentunnistuksen, avulla.

”Nexi Digital Finland antaa meille entistä leveämmät hartiat kehitystyöhön”, toteaa Nexi Digital Finlandin johtaja Ossi Korhonen. “Tuplaamme sovelluskehittäjiemme määrän Suomessa ja pystymme tarjoamaan heille mahdollisuuden viedä eteenpäin maailman terävintä teknologiaa Suomesta käsin.”

Nets Nexin kehitys heijastaa viime vuosien yleistä kehitystä maksualalla, joka kansainvälistyy nopeasti. Samalla alan yritykset yhdistyvät ja kasvavat. Nets ja Nexi sulautuivat yhteen vuonna 2021 muodostaen yhden Euroopan johtavista maksupalvelujen tarjoajista. Suomeen Nets oli laajentunut jo vuonna 2012 Luottokunnan oston myötä.  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Merja Haverinen 
Netprofile Finland Oy 
+358 44 5217364 
merja@netprofile.fi

Nets 
Me Netsillä uskomme, että yksinkertaisemmat maksamisen ratkaisut ovat kasvun ja kehityksen perusta – niin liiketoiminnassa kuin yhteiskunnassakin. Nets on osa Nexiä, Euroopan johtavaa maksuteknologiayhtiötä. Lisää Netsistä: www.nets.eu

Nexi 
Nexi on eurooppalainen maksuteknologiayritys, joka toimii voimakkaasti kasvavilla Euroopan markkinoilla ja teknologisesti kehittyneissä maissa. Nexi on listattu Euronext Milanoon, ja sillä on mittakaava, maantieteellinen kattavuus ja valmiudet edistää siirtymistä käteisvapaaseen Eurooppaan. Innovatiivisten tuotteidensa, sähköisen kaupankäynnin asiantuntemuksensa ja toimialakohtaisten ratkaisujensa ansiosta Nexi voi tarjota joustavaa tukea digitaalitaloudelle ja koko maksamisen ekosysteemille maailmanlaajuisesti monissa eri maksukanavissa ja -menetelmissä. Lisää Nexistä: www.nexigroup.com.