Mitä maailmalla tapahtuu?

Netprofilen asiakkaat ovat teknologian kehityksen eturintamassa. Lue uusimmat tiedotteet tästä.

VMware Cloud on AWS nyt helpommin suomalaisten yritysten ulottuvilla

15.01.2020

VMwaren hybridipilven lippulaivatuote VMware Cloud on AWS on avautunut ensi kertaa Pohjoismaissa eli Amazon Web Servicesin (AWS) Tukholman alueella. Suomalaiset käyttäjät pystyvät nyt helposti viemään omissa konesaleissa olevia VMware -sovelluksia tehokkaaseen ja turvalliseen pilveen lähialueella. Ratkaisu myös auttaa vähentämään kustannuksia sekä parantaa sovellusten ja datan saatavuutta ja käyttäjäkokemusta.

Lenovo julkaisi maailman ensimmäisen 5G-tietokoneen ja taittuvanäyttöisen kannettavan

07.01.2020

Lenovo jatkoi CES 2020 -tapahtumassa perinnettään julkaista maailman ensimmäisenä innovaatioita, jotka voivat muuttaa elämää ja edistää liiketoimintaa. Tuoreet julkistukset eivät liity ainoastaan yhtiön visioon tuoda entistä älykkäämpää teknologiaa, vaan ne myös tuovat nopeamman ja taitettavamman tulevaisuuden kaikille kaikkialla. Kaikkien Lenovon CES-julkistusten tiedot löytyvät osoitteesta https://www.lenovo.com/us/en/events/ces/.

Käytetty puhelin voi olla jopa parempi kuin tehtaalta tullessaan

16.12.2019

Läheskään kaikki kulutuselektroniikka ei ole korjauskelvotonta. Suomalainen Swappie huoltaa joka kuukausi tuhansia iPhoneja, joille se myöntää uuden takuun.

Maailman parhaat viestintätyöt valittiin – Netprofile ja Nitor nappasivat tuplavoiton

04.12.2019

Netprofile ICCO_2

Tiistai-iltana Lontoossa oli juhlatunnelma katossa, kun viestintätoimistojen kansainvälinen kattojärjestö palkitsi vuosittaisen ICCO Global 
Awards -kilpailun voittajat. Netprofile asiakkaineen nousi finaaliin peräti viidessä kategoriassa ja voitti niistä kaksi. 

Tagit: ICCO, Finnish Comms Awards, viestintäkilpailu

Nokia ja VMware syventävät kumppanuutta verkkojen pilvipohjaisessa virtualisoinnissa

19.11.2019
• Yhteistyö sisältää Nokian virtuaalisten verkkotoimintojen (Nokia VNF) sovellusten tehostetun testauksen ja yhteensopivuuden VMwaren Telco Cloud -ajoalustan kanssa.
• Yhtiöt investoivat yhdessä Nokian sertifiointilaboratorioon Tampereella nopeuttaakseen VMware Ready for NFV -sertifiointia.

Nokia ja virtualisointiteknologiasta tunnettu yhdysvaltalainen VMware laajentavat verkkotoimintojen virtualisoinnin kumppanuuttaan, jonka tavoitteena on edistää Nokian sovellusten ja VMwaren Telco Cloud -ajoalustan saumatonta yhteensopivuutta. Tämä puolestaan vastaa maailman operaattorien kasvaviin tarpeisiin käyttää verkkotoimintojen pilvipohjaista virtualisointia. Nokialla ja VMwarella on laaja yhteinen asiakaskunta ympäri maailmaa.

Tagit: tiedotteet, VMware, virtualisointi

Lenovo kasvatti liikevaihtoa 9. perättäisen kerran myös tuloksen ollessa vahva

07.11.2019
 • Kvartaalin liikevaihto kasvoi 9. perättäisen kerran yltäen 13,5 miljardiin Yhdysvaltain dollariin
 • Tulos ennen veroja kasvoi 45 % vuositasolla 310 miljoonaan dollariin
 • Nettotulos nousi 20 % vuoden takaisesta 202 miljoonaan
 • Lenovo jatkaa maailman PC-markkinoiden kärjessä ennätysmäisellä 17,3 miljoonan kappaleen toimitusmäärällä
 • Ohjelmistojen ja palveluiden liikevaihto kasvoi 35 % vuositasolla 883 miljoonaan

 

Tagit: Lenovo

Läpimurto: Etteplan onnistui upottamaan elektroniikkaa 3D-tulostettuun metallikappaleeseen

06.11.2019

Etteplan on onnistunut kehittämään sarjatuotantoon soveltuvia 3D-tulostettuja metallikappaleita, joiden sisälle on integroitu elektroniikka. Teknologialla on valtava hyödyntämispotentiaali teollisuudessa.

Nyt tulostetun demokappaleen sisään on integroitu piirilevy antureineen, ja kappaleen metallikuori toimii antennina. Toteutusta on tähän asti pidetty nykytekniikalle haasteellisena, miltei mahdottomana. Kappale on toteutettu yhteistyössä 3D-tulostukseen erikoistuneen saksalaisen EOS Gmbh:n kanssa.

”Metallin 3D-tulostaminen ei ole uusi asia, jo nyt erilaisia teollisten tuotantolaitteiden osia tulostetaan ympäri maailmaa. Elektroniikkaa taas voidaan jo sijoittaa sellaisiin 3D-tulostettuihin esineisiin, joiden materiaalina on esimerkiksi muovi. Metalli sen sijaan vaatii tämän hetken yleisimmällä tulostusteknologialla niin korkean lämpötilan, ettei elektroniikka ole sitä kestänyt. Nyt onnistuimme siinä, että elektroniikka säilyy toimintakuntoisena myös metallin sisälle tulostettuna”, Etteplanin liiketoimintajohtaja Tero Leppänen sanoo.

 Metallista 3D-tulostetun ja elektroniikkaa sisältävän kappaleen käyttömahdollisuudet ovat hyvin laajat. Soveltuvia käyttökohteita voisivat olla esimerkiksi kohteet, joissa antureiden sijoittelu on nykyisin hankalaa, tai käyttöolosuhteet ovat sellaiset, etteivät anturit niitä sellaisenaan kestäisi.

”Yhtenä esimerkkinä voi ajatella vaikkapa nostokoukkua, joka voi tulevaisuudessa sisältää antureita. Ne viestivät nostettua painoa, kappaleen väsymistä ja ulkoisia voimia. Tämän datan pohjalta voidaan sitten ennakoida huollon tarvetta tai arvioida kappaleen elinikää”, Etteplanin projektipäällikkö Vesa Saastamoinen sanoo.

Nyt tulostetussa teknologiademossa metallikappaleen sisällä oleva elektroniikka koostuu antureista, jotka aistivat muun muassa kiihtyvyyttä, lämpötilaa, ilmanpainetta ja ilmankosteutta.

Läpimurron taustalla oli poikkitieteellinen kehitystiimi, eli mukana oli osaajia monelta eri alalta. Etteplanissa teolliseen 3D-tulostamiseen liittyvää suunnitteluosaamista on kehitetty määrätietoisesti ja kokeiluihin kannustaen jo pitkään. Tässä hankkeessa Etteplanin kansainvälisen organisaation suunnittelukokemus yhdistyi EOS:n valmistusosaamiseen, ja käänteentekevä tulostus onnistui.

”Gadget”-lempinimellä kulkeva kappale esitellään yleisölle keskiviikkona 6.11. Teknologia 19 -messuilla osastolla 6m48.

Lisätietoa:
Tero Leppänen, liiketoimintajohtaja, Ohjelmistokehitys ja sulautetut järjestelmät, Etteplan, puh. 040 595 5238
Vesa Saastamoinen, projektipäällikkö, Etteplan AMO Smart Parts -projekti, puh. 040 836 4196
Outi Torniainen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Etteplan, puh. 010 307 3302 

Tagit: etteplan, 3D

Norjalainen golfkenttä digitalisoi ylläpidon Orange Business Servicesin IoT-ratkaisulla

22.10.2019
 • Älykäs IoT-ratkaisu mahdollistaa oslolaisen Hagan golfkentän helpon ylläpidon

 • Golfkentänhoitajat voivat seurata kosteutta, lämpöä ja happitasoja

Oslolainen Haga Golf on digitalisoinut golfkenttänsä ylläpidon Orange Business Servicesin IoT-ratkaisulla. Tämän ansiosta ylläpito on kustannustehokkaampaa ja kenttä voidaan pitää paremmassa kunnossa koko golfkauden ajan.

Kaisa Huotari voitti nuorten taiteilijoiden Art of Basware -kilpailun

17.10.2019

Finalistit ovat esillä 14. marraskuuta saakka hotelli Clarion Jätkäsaaressa Helsingissä ja näyttelyyn on yleisöllä vapaa pääsy ympäri vuorokauden. Taidekilpailun järjestäjä Basware lunastaa voittajateoksen 5 000 eurolla omaan, jo yli sadan teoksen kokoelmaansa.   

Tagit: basware, ArtofBasware

Syväsukellus kuittidataan paljastaa: TV-mainonta toi parhaan tuoton Gigantille

19.09.2019
 • - Myynti- ja markkinointidataa analysoinut jättitutkimus paljastaa, että Total TV -mainonta tuo parhaan tuoton sijoitetulle mainoseurolle. Total TV yhdistää lineaarisen television ja netti-TV:n tavoittavuuden.
 • - Lyhyellä aikavälillä Gigantin Total TV -mainontaan sijoittama euro toi 6 euroa ja pitkällä aikavälillä 17 euroa liikevaihtoa. 
 • - Ohjelmistoyhtiö Sellforte tutki Gigantin myyntiä ja markkinointia Screenforce Finlandin toimeksiannosta. Tutkimus perustuu kahden vuoden kuit
  tirivitasoiseen myyntidataan. 
 •  

Total TV -mainontaan sijoitettu raha tuo parhaan tuoton mainoskanavista. Tämä käy ilmi ROMI-mallinnuksiin erikoistuneen ohjelmistoyhtiö Sellforten Gigantille tekemästä mainonnan vaikuttavuusanalyysistä. 

Tagit: Screenforce, ROMI