Mitä maailmalla tapahtuu?

Netprofilen asiakkaat ovat teknologian kehityksen eturintamassa. Lue uusimmat tiedotteet tästä.

5G-buumi katkaisi suomalaisten patenttien laskusuhdanteen Euroopan patenttivirastossa

12.03.2020
 • • Suomalaisten yritysten Euroopan patenttivirastolle (EPO) tekemät patenttihakemukset vähenivät 1,4 % vuonna 2019. Edellisenä vuonna lasku oli 3,8 %
  • Digitaalisen viestinnän laskusuunta katkesi, ja televiestinnän alan patenttihakemukset nousivat 24 %
  • Kaksinumeroisia kasvuprosentteja useilla mekaanisen suunnittelun aloilla
  • Suomen sijoitus on korkea, kun patenttihakemusten määrää verrataan asukaslukuun
  • EPOn pääjohtaja António Campinos: “Digitaalisen viestinnän patenttihakemusten vakaa määrä ja vahva kasvu useilla muilla avainaloilla osoittaa, että Suomi on edelleen erittäin innovatiivinen maa.”

Päivitetty ThinkPad-mallisto tuo yrityskäyttäjille lisää vapautta ja valinnanvaraa

24.02.2020Tiedotusvälineille 24.2.2020 
 
Lenovo on julkistanut tuoreimmat mallinsa ThinkPad-kannettavien perheeseen. Päivitetyt T-, X- ja L-sarjan laitteet keskittyvät tarjoamaan laajaa valinnanvapautta ja entistä parempaa työntekijäkokemusta. 

Uudet tuotesarjat sisältävät innovaatioita, kuten Modern Standby, Wake on Voice, WiFi 6, Dolby Audio Speaker System ja Dolby Vision. Tämän lisäksi kannettaviin voi mallista riippuen valita 10. sukupolven Intel Core vPro- tai AMD Ryzen 4000 PRO Mobile -prosessorin, jota Lenovo käyttää tietokoneissaan ensimmäisten joukossa.  

Tuoreet ThinkPad-sarjat vahvistavat Lenovon strategiaa, jonka tavoitteena on saada älykkäämpää teknologiaa ja lisäarvoa tuottavia PC-tietokoneita kaikkien saataville. Entistä parempi käyttäjäkokemus muodostuu seuraavanlaisista innovaatioista:  
 
- Modern Standby -toiminnon avulla laite on jatkuvasti synkronointivalmiudessa akkua säästäen. Nopean herätyksen ja Wake on Voice -ominaisuuden ansiosta laitteen saa lepotilasta käyttöön välittömästi. 

- WiFi 6 ja CAT 16 WWAN tarjoavat nopean yhdistettävyyden, jonka avulla latausajat pysyvät maltillisina ja pilvityöskentely tehokkaana sijainnista riippumatta. WiFi 6 on suunniteltu ylläpitämään optimaalisia nopeuksia saturoituneissa langattomissa verkoissa, ja WPA3-protokollan ansiosta salasanat pysyvät entistä paremmassa suojassa. 

- Laadukkaat audiovisuaaliset ratkaisut parantavat käyttökokemusta. UHD- ja OLED-näytöt ja Dolby Vision tekevät kuvasta elävän, ja Dolby Audio Speaker System (ThinkPad T ja X) sekä Dolby Audio (ThinkPad L) takaavat miellyttävän äänimaailman. 

- ThinkShield-tietoturvaratkaisu on edelleen tärkeä osa ThinPad-tietokoneita. Laitteeseen on saatavilla valinnainen PrivacyGuard ePrivacy -näyttö sekä PrivacyAlert-toiminto niin ikään valinnaisiin IR-kamerallisiin laitteisiin. ThinkShutter-suoja ja sormenjäljenlukija ovat myös saatavilla kaikkiin malleihin.

Huippuluokan kannettavia toimistolta kotikäyttöön 

ThinkPadin suosituin T-sarja tuo saataville tuoreita malleja 14 ja 15 tuuman näytöillä. Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä, 10. sukupolven Intel Core vPro- tai AMD Ryzen PRO 4000 Mobile -suorittimilla (T14s ja T14) varustetut kannettavat sisältävät kaiken, mitä modernilta työkoneelta voi odottaa.  

X-sarjan X13 ja X13 Yoga sisältävät T-sarjan parhaita piirteitä ketterästi liikuteltavassa paketissa. Molempiin malleihin voi valita PrivacyGuard ePrivacy -näytön ja PrivacyAlert-toiminnon, joiden avulla etätöiden tekeminen on entistä turvallisempaa. 

Kevyt ja ohut L-sarja on omiaan tuottavuutta etsivälle käyttäjälle. WiFi 6 ja valinnainen CAT 9 WWAN mahdollistavat nopeat yhteydet ja saumattoman pilvipohjaisen tiimityöskentelyn. L-sarja tulee Windows 10 Prolla varustettuna, ja L14- sekä L15-malleja on saatavilla joko 10. sukupolven Inter Core vPro- tai AMD Ryzen PRO 4000 Mobile -suorittimien kera. 

Hintatiedot ja saatavuus Euroopassa (hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa): 
ThinkPad T14s Intel: alkaen 1 149 €, toukokuu 2020 
ThinkPad T14s AMD: alkaen 1 099 €, kesäkuu 2020 
ThinkPad T14 Intel: alkaen 949 €, toukokuu 2020 
ThinkPad T14 AMD: alkaen 899 €, kesäkuu 2020 
ThinkPad T15 Intel: alkaen 999 €, toukokuu 2020 
ThinkPad X13 Yoga Intel: alkaen 1 199 €, toukokuu 2020 
ThinkPad X13 Intel: alkaen 1 049 €, toukokuu 2020 
ThinkPad X13 AMD: alkaen 999 €, kesäkuu 2020 
ThinkPad L13 Intel: alkaen 749 €, joulukuu 2019 
ThinkPad L13 Yoga Intel: alkaen 899 €, joulukuu 2019 
ThinkPad L14 Intel: alkaen 849 €, toukokuu 2020 
ThinkPad L14 AMD: alkaen 799 €, kesäkuu 2020 
ThinkPad L15 Intel: alkaen 879 €, toukokuu 2020 
ThinkPad L15 AMD: alkaen 829 €, kesäkuu 2020 

Lisätietoa uutuuksista löytyy Lenovon alkuperäisestä tiedotteesta: 
https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/updated-thinkpad-laptop-portfolio-empowers-choice-and-business-freedom/

Lisätiedot, valokuvat ja testilaitteet medialle: 
Netprofile Finland 
Jenni Ahlapuro 

jenni@netprofile.fi 
+358 40 527 9158 
 

Lenovolla kaikkien aikojen paras kolmas vuosineljännes

20.02.2020

Lenovolla kaikkien aikojen paras kolmas vuosineljännes

Tietoturvayhtiö Sophos: Suomessa toimivat organisaatiot joutuvat toistuvasti kyberhyökkäysten uhriksi

11.02.2020
 • * Kyselytutkimuksen mukaan valtaosa Suomessa toimivista organisaatioista on joutunut useiden kyberhyökkäysten uhriksi viimeksi kuluneen vuoden kuluessa
  * Hyökkäyksissä ja tietoturvassa on selviä eroja verrattuna muihin Pohjoismaihin
  * Suomessa kolmasosa hyökkäyksistä on alkanut USB-muisteista ja neljäsosa hyökkäyksistä paljastui mobiililaitteilla – selvästi useammin kuin muissa Pohjoismaissa

Tietotyöläisten päivät täyttyvät pikapalavereista – kokoukset pienentyvät ja lyhentyvät

04.02.2020

Työpisteiden äärellä käytävät neuvottelut ovat työympäristöjen merkittävin häiriötekijä

VMware Cloud on AWS nyt helpommin suomalaisten yritysten ulottuvilla

15.01.2020

VMwaren hybridipilven lippulaivatuote VMware Cloud on AWS on avautunut ensi kertaa Pohjoismaissa eli Amazon Web Servicesin (AWS) Tukholman alueella. Suomalaiset käyttäjät pystyvät nyt helposti viemään omissa konesaleissa olevia VMware -sovelluksia tehokkaaseen ja turvalliseen pilveen lähialueella. Ratkaisu myös auttaa vähentämään kustannuksia sekä parantaa sovellusten ja datan saatavuutta ja käyttäjäkokemusta.

Lenovo julkaisi maailman ensimmäisen 5G-tietokoneen ja taittuvanäyttöisen kannettavan

07.01.2020

Lenovo jatkoi CES 2020 -tapahtumassa perinnettään julkaista maailman ensimmäisenä innovaatioita, jotka voivat muuttaa elämää ja edistää liiketoimintaa. Tuoreet julkistukset eivät liity ainoastaan yhtiön visioon tuoda entistä älykkäämpää teknologiaa, vaan ne myös tuovat nopeamman ja taitettavamman tulevaisuuden kaikille kaikkialla. Kaikkien Lenovon CES-julkistusten tiedot löytyvät osoitteesta https://www.lenovo.com/us/en/events/ces/.

Käytetty puhelin voi olla jopa parempi kuin tehtaalta tullessaan

16.12.2019

Läheskään kaikki kulutuselektroniikka ei ole korjauskelvotonta. Suomalainen Swappie huoltaa joka kuukausi tuhansia iPhoneja, joille se myöntää uuden takuun.

Maailman parhaat viestintätyöt valittiin – Netprofile ja Nitor nappasivat tuplavoiton

04.12.2019Tiistai-iltana Lontoossa oli juhlatunnelma katossa, kun viestintätoimistojen kansainvälinen kattojärjestö palkitsi vuosittaisen ICCO Global 
Awards -kilpailun voittajat. Netprofile asiakkaineen nousi finaaliin peräti viidessä kategoriassa ja voitti niistä kaksi. 

  Uusimmat

  Kategoriat