Essi Isomäki 13.10.2022 13:00

Toimittajan suunnanmuutos

Netprofilen sisältötiimiin liittyi lokakuun alusta Elina Hakola, joka on työskennellyt tähän asti toimittajana ja sisällöntuottajana. Neljä viime vuotta hän työskenteli Suomen Yrittäjien medioissa. Sitä ennen hän oli Alma Median talouslehtien toimituksissa, Talouselämässä ja Kauppalehdessä.

“Toimittajan työ on ollut antoisaa, mutta takaraivossa on kytenyt jo jonkun aikaa ajatus uudesta suunnasta työuralla. Opiskelin viestinnän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon jo seitsemisen vuotta sitten. Nyt tuntui, että joku kaari mediassa on tullut päätökseensä ja oli uuden aika. Toki toimittajan identiteetistä irtaantuminen voi viedä hetken”, Elina kertoo.

Toimittajana uraa eri medioissa yhdistää talouden lisäksi yritykset ja yrittäjyys.

Hakola toivoo oppivansa uutta ja saavansa uusia näkökulmia. Uuden työn aloittaminen on jännittävää ja innostavaa. “Teknologiaan keskittynyt viestintätoimisto varmasti tarjoaa uutta ajateltavaa! Christina toivotti tervetulleeksi sanoin ’älä pelästy, hyppää vaan liikkuvaan junaan’, ja tätä neuvoa aion noudattaa.”

Netprofilesta Elinalla oli jäänyt hyvä mielikuva jo toimittajana. Ihmiset ovat päteviä, mukavia, rempseitä ja suorapuheisia. “Arvostan todella paljon tapaa, miten minut on otettu vastaan. Olo on todella tervetullut! On hienoa päästä hommiin kovien tekijöiden kanssa, ja kaikesta päätellen kovan työnteon vastapainoksi työkavereilla tuntuu olevan kiinnostavaa tekemistä vapaa-ajallaankin.”

Netprofilessa kiehtoi myös teknologia ja alati muuttuva toimintaympäristö. Kehitysharppaukset ja lieveilmiöt vaikuttavat kaikkien elämään, vaikka ei pitäisi itseään teknologiaan taipuvaisena. Yritystenkin arki ja työnteon tavat ovat muuttuneet nopeasti teknologian kehityksen ansiosta.

Vapaa-ajallaan Elina harrastaa pilatesta, argentiinalaista tangoa ja epäsäännöllisen säännöllisesti uintia. Kuulokkeissa soi musiikki, äänikirja tai podcast. Viikonloppuisin hän käy mielellään metsässä tai kulttuuririennoissa, kuten taidemuseoissa tai keikoilla.

“Olen tanssinut jotain pienestä pitäen. Argentiinalaisen tangon aloitin vajaa 10 vuotta sitten, enkä usko, että se laji poistuu elämästäni koskaan. Pilates oli aluksi pelkkää jumppaa, mutta olen hyödyntänyt sitä myös kuntoutuakseni vammasta ja opetellut huolehtimaan kropastani paremmin. Olen ymmärtänyt, etten voi koskaan lopettaa liikkumista tai peli on menetetty.”

Haluatko pysyä kartalla viestintämaailman kuulumisista? Tilaa uutiskirjeemme!