Maisa Enqvist 8.12.2021 13:03

Somespesialisti Vilma on potkunyrkkeilevä millenniaali

Aina vielä yksi mahtuu! Digitiimimme sai jälleen vahvistusta, tällä kertaa somespesialistin hommiin hyppäävästä Vilma Suokosta

Vilma valmistui vuosi sitten Haaga-Heliasta medianomiksi ja on aiemmin työskennellyt pörssiyhtiön viestinnässä harjoittelijana.

”Netprofile oli jo jonkin aikaa tullut vastaan LinkedInissä ja mielenkiintoni heräsi nopeasti. Työyhteisö näytti aidosti toistensa seurasta ja saavutuksista nauttivalta porukalta, jossa tehdään huippuhyvää työtä.”

Vielä opiskeluaikana Vilman oli vaikeaa päättää mihin suuntaan lähteä urallaan, joten hän päätti kokeilla vähän kaikkea.

”Olen ollut työharjoitteluissa A-Lehdillä toimittajana ja radioharjoittelijana Radio NRJ Finlandilla. Molemmat työt olivat todella upeita kokemuksia ja opettivat paljon, mutta eivät silti tuntuneet aivan omalta.”

Kun NRJ:n silloinen somevastaava näytti Vilmalle Instagram-postausten engagement raten laskemista ja opetti algoritmista, tuntui kuin päässä olisi syttynyt hehkulamppu päälle. Rakkaus someen syttyi samalla sekunnilla.

”Siinä on jotain ihan todella siistiä, että sometekemistä voi perustaa vahvaan data-analytiikkaan, mutta samalla huomisesta ei voi koskaan tietää. Menestyäkseen tässä hommassa tulee tietotaidon kohdata rohkeus kokeilla uutta.”

Kun tuli mahdollisuus liittyä Netprofilen tiimiin, Vilma oli nopeasti varma päätöksestä. Se, että omilla ja tiimin taidoilla voi auttaa ihmisiä löytämään uuden teknologian äärelle, tuntuu hyvältä.

”Teknologia on itse asiassa hyvin samankaltainen asia kuin some. Molemmat kehittyvät ja muokkaantuvat käyttäjänsä tarpeiden ympärille. Ne ovat läsnä arjessa ja tuovat meitä lähemmäksi toisiamme silloinkin, kun se ei fyysisesti ole mahdollista.” 

 

Potkunyrkkeilevä millenniaali

Vapaa-ajalla bongaat Vilman todennäköisesti omasta kodista Limppu-kissan luota tai potkunyrkkeilemästä. 

“Reilu vuosi sitten innostuin kaverini kanssa potkunyrkkeilystä. Se on auttanut minua purkamaan stressiä aivan uudella tapaa, kun saa potkia ja lyödä turvallisesti.” 

Kamppailulaji toimii oivallisena erilaisena vastapainona kaikelle muulle Vilman elämässä.

“Olen aika perinteinen millenniaali, jos sellainen edes on olemassa. Olen koukussa TikTokiin, otan selfieitä kissani kanssa ja minua kiinnostaa kokeilla kaikenlaista. Viime kesänä menin spontaanisti hyppäämään benji-hypyn. Haaveilen Harry Stylesin tapaamisesta ja ulkomaille pääsystä.”

Omassa arjessaan Vilma käyttää somea inspiroituakseen muista ihmisistä ja teknologialta hän vielä odottaa pientä arkista apua.

”Jos voisin kotimatkalla laittaa uunin päälle puhelimellani, olisin maailman onnellisin tyttö.” 

 

Kaipaatko apua somemarkkinoinnissa? Tutustu asiantuntijoihimme ja ota yhteyttä.