Netprofile 12.11.2021 17:06

Netprofile loisti Finnish Comms Awards 2021 -gaalassa: Vuoden viestintätyö, Vuoden viestintäkonsultti ja kaksi kategoriavoittoa!

Netprofilen Visma Numeronille ja Siun sotelle toteuttama muutosviestinnän projekti ’Muutoksen roihu syttyy, kun ihmistä kuunnellaan’ palkittiin vuoden 2021 Finnish Comms Awards -kilpailun parhaana viestintätyönä. Lisäksi työ palkittiin muutosviestintä-kategorian voittajana.

Netprofilen ja Etteplanin pitkäjänteinen, monipuolinen ja liiketoiminnan kasvua vahvasti tukeva markkinointiviestinnän yhteistyö palkittiin FCA-gaalassa teollisuus ja rakentaminen -kategorian voitolla. Sokerina pohjalla Netprofilen strategiajohtaja Jirimiko Oranen valittiin vuoden viestintäkonsultiksi.

”Huikea kisamenestys on upeiden asiakkaidemme ja koko fantastisen tiimimme yhteinen voitto”, Netprofilen toimitusjohtaja Juha Frey sanoo. “Markkinointiviestinnän laadun, luovuuden ja tuloksellisuuden parhaita kirittäjiä ovat asiakkaat, jotka arvostavat markkinointia ja viestintää osana liiketoimintansa strategista kehittämistä. Netprofilen ja asiakkaidemme vuodesta toiseen saavuttamat tunnustukset kotimaisissa ja kansainvälisissä viestintäalan kilpailuissa ovat vahva osoitus työmme jäljestä ja korkeasta laadusta. Asiakkaat luottavat meihin, ja toteutamme jatkossakin kirkasta visiota auttaa heitä menestymään liiketoiminnassaan.”

Muutosviestinnän projektin nouseminen vuoden viestintätyöksi nyt kymmenettä kertaa järjestetyssä FCA-viestintäkilpailussa on merkki siitä, että viestintätoimistojen työn arvo ja merkitys organisaatioiden neuvonantajina ja johdon tukena on tunnistettu. Strateginen viestintä on yhä vahvemmin tekoja.


Visma Numeron ja Siun sote: vuoden paras viestintätyö ja muutosviestintä-kategorian voittaja

Palkitsemisperusteissaan tuomaristo toteaa, että Vismalle ja Siun sotelle tehty työ edustaa perinteisiä hyveitä, jotka tuntuvat unohtuvan erityisesti välttämättömien, vaikeiden ja suurten muutostilanteiden äärellä. Johtaminen on viestintää ja toimintaa. Onnistuneen muutoksen takana on kunnioittava vuorovaikutus, jossa eri osapuolet tulevat kuulluiksi.

”Asiakkaana en voisi olla tyytyväisempi”, toteaa Visma Numeronin Siun sote-hankkeen projektipäällikkö Pirjo Ketola kilpailutyön perusteluissa. ”Netprofilen konsultit osoittivat ammattitaitonsa muutosviestinnän strategisina ja käytännön osaajina. Erottava tekijä oli Netprofilen kyky tunnistaa avainongelmat nopeasti ja löytää niihin yksinkertainen inhimillinen ratkaisu.”

”Olemme tyytyväisiä, että valitsimme mukaan toimiston, jonka ammattitaito tekee asiakkaan elämän helpoksi”, sanoo perusteluissa Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen. ”Viestintäkonsultit, jotka puhuvat saumatta ylimmän johdon kieltä ja ymmärtävät samalla ruohonjuuritason työntekijöiden huolet, ovat harvinainen voimavara.”


Jirimiko Oranen on vuoden viestintäkonsultti 2021!

Jirimikon pitkä ja monipuolinen ura viestinnän strategisessa konsultoinnissa, kriisiviestinnässä, kansainvälisissä viestinnän johtotehtävissä ja yritysjohdon viestinnän valmennuksissa näkyy hänen asiakastöissään ja asiakkaidemme lausunnoissa.

Vuoden viestintätyöksi valittu muutosviestintäprojekti toteutettiin Jirimikon johdolla. Tuomariston perusteluissa kiiteltiin Jirimikon kykyä tuoda esiin viestinnän strateginen merkitys organisaation johdolle ja työn vakuuttava laatu. Palkintolavalla muistettiin, että Jirimiko oli voittamassa vuoden viestintätyö -palkintoa jo Finnish Comms Awardsin ensimmäisenä vuonna 2011. Hän on voittanut aiemmin myös muutos- ja kriisiviestintäkategorian vuosina 2011 ja 2012.

“Netprofile on enemmän kuin yhtiö tai viestintätoimisto”, Jirimiko Oranen sanoo. “Jokaisen palkinnon takana on vahva joukkue, ja hyvä viestintä ja markkinointi on aina joukkuepeliä. Olemme tiiminä kasvaneet viimeisen vuoden aikana vauhdilla, ja uskomme että menestyksen edellytykset ovat vahvat myös jatkossa.”


Etteplan: teknologiaparkettien partaveitsi ja teollisuus ja rakentaminen -kategorian voittaja

Netprofilen ja Etteplanin pitkäjänteinen yhteistyö palkittiin Finnish Comms Awards 2021:n teollisuus ja rakentaminen -kategorian voitolla. Yhteistyössä hyödynnetään monipuolisesti viestinnän, mediasuhteiden, sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin keinoja asiakkaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Etteplan kertoo kilpailutyön perusteluissa hyötyneensä erityisesti Netprofilen toimialatuntemuksesta sekä kyvystä tarkastella ja puhutella laajasti asiakkaan tärkeimpiä sidosryhmiä.

”Netprofilen ymmärrys teknologiasta ja toimialastamme mahdollistaa vaativia kohderyhmiä puhuttelevien laatusisältöjen tuottamisen sekä tuloksellisen mediatyön”, sanoo Etteplanin markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Torniainen kilpailutyön perusteluissa. ”Netprofilelta saamme myös B2B-somemarkkinoinnin erikoisosaamista, jolla tuotetaan selkeästi mitattavia tuloksia. Yhdessä olemme todella onnistuneet nostamaan Etteplanin markkinointiviestinnän uudelle tasolle ja tekemään yhtiötä monipuolisesti tunnetuksi uusien kohderyhmien parissa.”

Finnish Communications Awards -kilpailun kymmenes juhlavuosi oli osallistumisvilkkaudeltaan ennätys 132 arvioitavaksi lähetetyllä viestintätyöllä. Finalisteiksi ylsi 49 työtä 18 eri toimistosta. Netprofile oli finaalissa edustettuna peräti 11 ehdokkuudella, joiden joukossa olivat Salesforcen Älyradio-podcast, Dellin pitkäjänteinen yritys- ja organisaatioviestintä, Wilman strategia- ja kriisiviestintätyöt sekä Helsinki Business Hubin menestystä niittänyt 90 Day Finn -kampanja.

Kuva: Ville-Veikko Niemelä