Netprofile 1.7.2020 12:43

Netprofile ja Someturva saivat Sabre-palkinnon työstä nettikiusaamista vastaan

Netprofile palkittiin PR Agency Citizenship -kategoriassa kansainvälisesti arvostetussa viestintäalan SABRE Awards -kilpailussa 30.6.2020 illalla järjestetyssä verkkogaalassa. Palkinto on tunnustus yhteiskunnallisesti merkittävästä pro bono -työstä.

Jaamme Someturvan kanssa yhteisen huolen sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta kiusaamisesta, häirinnästä ja ahdistelusta. Yhteistyömme on ollut monipuolista startup-neuvontaa Someturvan kehittämisen ja kasvun eri vaiheissa. Vuosien 2018-2019 vaihteessa asetimme erityisen somekampanjatavoitteen pelastaa netissä kiusattuja, häirittyjä ja ahdisteltuja nuoria tarkoin kohdistetuilla ja rakennetuilla viesteillä.

Kampanjan tulokset olivat huikeat, sillä sen aikana onnistuttiin ehkäisemään jopa 9% ahdistelutapausten eskaloitumisesta vakaviksi rikoksiksi. Seksuaalirikosten määrä verkossa
on käsittämättömän suuri ja kasvava, ja siksi jokainen ajoissa apua hätäänsä ja häpeäänsä saanut nuori on merkittävä voitto ihmisyydelle. 

”Harvoin pääsemme työssämme aidosti pelastamaan henkiä. Kampanjassahan ei ollut kyse ainoastaan kohderyhmän tavoittamisesta. Sadat nuoret saivat myös nopeasti asiantuntija-apua nettikiusaamiseen ja häirintään. Tämä pro bono -työstä saatu palkinto tuntuu sydämessä asti. Toivottavasti yhä useampi havahtuu huomaamaan, miten vakavien asioiden äärellä verkkoahdistelussa liikutaan. On meidän kaikkien vastuulla suojella toisiamme ja erityisesti lapsia sekä nuoria verkon pedoilta”, Netprofilen partneri Christina Forsgård toteaa.

Tekoälypohjainen suomalainen Someturva-palvelu on sosiaalisen median käyttäjille suunnattu turvapalvelu, joka palvelee somessa kiusattuja, uhattuja ja häirittyjä 24/7. Palvelun ovat perustaneet suomalaiset juridiikan, teknologian ja sosiaalipsykologian ammattilaiset.

sabreawards_palkinto

Lisätietoja:
Christina Forsgård, partneri, hallituksen puheenjohtaja (Netprofile)
Puh. 040 571 9192
christina@netprofile.fi

Suvi Uski, toimitusjohtaja, perustaja (Someturva)
Puh. 045 634 2709 
suvi.uski@someturva.fi

Lue lisää:
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/207450