Netprofile 29.6.2021 9:28

Martela muuttaa Keilaniemeen – hybridityö vaatii isot muutokset työtiloihin

Martela muuttaa uusiin toimitiloihin Espoon Keilaniemeen maaliskuussa 2022. Työtilat rakennetaan alusta alkaen optimoitavaksi uudenlaiseen hybridityöhön.

Työ- ja oppimisympäristöjä suunnitteleva ja toteuttava Martela muuttaa pääkaupunkiseudulla uusiin tiloihin työn muutoksen takia. Koronapandemia on kiihdyttänyt entisestään työntekijöiden siirtymistä hybridityöhön. Esimerkiksi keskittymistä vaativaan työhön halutaan usein syventyä kotitoimistossa. Toimistolta puolestaan haetaan sosiaalisuutta, ideointia ja yhdessä luomista.

”Me elämme kuten opetamme. Uusi työympäristö parantaa viihtyisyyttä ja toimivuutta pienemmillä ja tarkkaan suunnitelluilla neliöillä. Muutto puolittaa toimitilakustannuksemme ja auttaa vastaamaan muuttuneen työn tarpeisiin”, Martelan toimitusjohtaja Artti Aurasmaa sanoo.

”Uusi toimisto kuvastaa sekä Martelan uutta suuntaa että vahvaa historiaa kestävän designin brändinä. Huomioimme myös kiertotalouden peruskorjaamalla arvokiinteistön tämän hetken vaatimuksiin”, Aurasmaa jatkaa.

Suomessa on satojatuhansia neliöitä työtilaa, joka ei vastaa muuttuneen työn tarpeisiin. Pelkona on, että tämä tulee hankaloittamaan toimistoille paluuta, kun vanhat tilat eivät palvele työntekijöitä. Hybridityöhön siirtyminen ohjaa myös Martelan muutosta.

”Seuraamme jatkuvasti sekä asiakkaidemme että omien toimistotilojemme toimivuutta. Viimeisin kyselytutkimuksemme vahvisti, että etätyön määrä tulee jäämään korkeammaksi kuin ennen pandemiaa. Tilankäyttöä seuraavan teknologian ja jatkuvan dialogin ansiosta tiedämme todella tarkkaan myös muilta osin, millaisia tiloja toimistossamme tarvitaan ja kuinka paljon”, sanoo Martelan asiantuntija- ja suunnittelupalveluista vastaavan Martela Design Studion johtaja Eeva Terävä.

Modernisoitu klassikko liikenteen solmukohdassa

Martela muuttaa Keilaniemessä osoitteessa Miestentie 1 sijaitsevaan kiinteistöön. Kiinteistön omistaa Alma Property Partnersin rahasto. Alma Property Partners ja Reforma Property Development peruskorjaavat tällä hetkellä kiinteistöä. Kiinteistöön valmistuu ensi vuoden alkupuolella yli 6 000 neliötä täysin vuokralaisille räätälöityjä toimitiloja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme juuri Martelan ensimmäiseksi vuokralaiseksi Miestentie 1:n kiinteistöön. Pääsemme näin suunnittelemaan ja rakentamaan tulevaisuuden toimistotilaa läheisessä yhteistyössä Martelan kanssa, joka on yksi Pohjoismaiden johtavia työympäristöasiantuntijoita. Toivomme ratkaisujen toimivan suunnannäyttäjänä niin kohteen tulevien toimistotilojen rakentamisessa uusille vuokralaisille kuin toimistoratkaisujen yleiselle kehityssuunnalle pandemian jälkeisessä maailmassa. Design-arvot ja työympäristöjen merkityksen syvällisesti ymmärtävät martelalaiset tulevat herättämään kiinteistön uuteen kukoistukseen”, sanoo Jani Wuorimaa Reforma Property Development Oy:stä.

Miestentien projektivuokrauksesta ja markkinoinnista vastaavalla GEM Propertylla on huomattu, että vuokramarkkina on viime kuukausina aktivoitunut.

”Yritykset ovat selvästi havahtuneet, että muuttunut työ vaatii uudistumista myös toimitiloilta. Monelle yritykselle tarkoituksenmukaisin ratkaisu onkin hakea täysin uudet toimitilat. Keilaniemen-Otaniemen alueella on vahva imu, sillä alue tarjoaa erinomaiset kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä liikkuville”, sanoo Kai Ervamaa GEM Propertylta.

Lisätietoja:

Artti Aurasmaa, toimitusjohtaja, Martela Oyj
artti.aurasmaa@martela.com 
045 186 1775

Martela Oyj on yksi Pohjoismaiden johtavista käyttäjälähtöisiä työ- ja oppimisympäristöjä toteuttavista yrityksistä. Tarjoamme asiakkaillemme yhden kontaktipisteen koko työympäristön elinkaaren ajaksi – tarpeen määrittelystä työympäristön optimoituun ylläpitoon. www.martela.com/fi