Janni Mäkisalo 9.9.2019 11:21

Lenovo julkaisi älykkäämpää teknologiaa kaikille

Lenovo on julkistanut vuotuisessa Tech Life -tapahtumassaan Berliinissä kattavan valikoiman entistäkin älykkäämpää teknologiaa kaikille niin kotiin kuin yrityksiin. Lenovo keskittyy visioonsa kehittää teknologiaa, joka on kaikkien ulottuvilla ja hyödyllistä kaikille. Markkinajohtajana Lenovo pitää velvollisuutenaan luoda maailmaa muuttavia ratkaisuja, jotka mahdollistavat luotettavamman ja kestävämmän digitaalisen yhteiskunnan, johon kaikki pääsevät mukaan.

Uutuuksiin kuuluu muun muassa huippuluokan Yoga-kannettavia, ThinkBook-kannettavia pk-yrittäjille sekä tabletteja, näyttöjä ja älypuhelimia.

Lisää tekoälyä Yoga-tietokoneisiin

Maailman PC-markkinoita johtavan Lenovon uudet Yoga-tietokoneet ovat näyte siitä, millaisia innovaatioita syntyy merkittävien kumppanuuksien ansiosta. Uudet 14-tuumaiset kannettavat Yoga C940 ja Yoga S740 on suunniteltu yhdessä prosessorivalmistaja Intelin kanssa osana sen Project Athena innovaatio-ohjelmaa. Nämä Yogat sisältävät ainutlaatuisia älykkäitä ominaisuuksia, jotka mukautuvat käyttäjän suorituskykytarpeisiin.

Esimerkiksi Super Resolution -ominaisuus skaalaa toistettavan videon tarkkuuden täysteräväpiirtoon, jos videon tarkkuus on matalampi. Q-Control -ominaisuus puolestaan pystyy venyttämään tietokoneen akunkestoa dynaamisesti. Modern Standby -ominaisuuden avulla Yoga-kannettavat taas voivat lepotilassa ottaa vastaan sähköpostia ja suorittaa muita taustatehtäviä sekä heräämään lepotilasta heti samalla tavalla kuin älypuhelin. Uutuuksissa on lisäksi kolme uutta Amazon Alexa -puheohjauksen päivitystä, kuten toimivuus lukitulla näytöllä.

Uusi 14-tuumainen Lenovo Yoga C940 on kaksi yhdessä -tyyppinen kannettava, joka määrittelee uudelleen älykkään suorituskyvyn ja designin täysmetallisella rungolla ja ominaisuuksilla, kuten TrueBlock-suojuksella webbikamerassa, biometrisella Windows Hello -tunnistautumisella ja Windows Ink -digikynällä. Akkukesto venyy peräti 17,5 tuntiin täysteräväpiirtonäytöllä ja 10,5 tuntiin UHD-näytöllä. Suorituskyvyn takaa Intelin 10. sukupolven Intel Core i7 -suoritin. Koneessa on muun muassa Dolby Vision -näyttö ja kääntyvä Dolby Atmos -kaiutin.

Uusi 14-tuumainen Lenovo Yoga S740 on sekin varustettu tukulla älykkäitä ominaisuuksia Lenovo Smart Assistin, Project Athenan ja Alexan ansiosta. Vain 1,4 kilon painoisessa kannettavassa on ohut täysalumiinirunko, jonka paksuimman kohdan läpimitta on vain 18,1 millimetriä. Yoga S740:ssa on Intelin 10. sukupolven suoritin. Erinomaista yksityisyyden suojaa tuovat lämpökamera kirjautumiseen ja läsnäolon tunnistin. Yhdessä ne havaitsevat, jos käyttäjä hetkeksikin poistuu ja lukitsevat näytön heti, mutta havaitsevat paluun, jolloin esimerkiksi kesken jäänyt videotoisto jatkuu keskeytyskohdasta. Videopuheluissa tausta voidaan sumentaa. Valinnaisena on 4K-tarkkuuden HDR-näyttö Dolby Vision -tuella ja NVIDIA GeForce -erillisnäytönohjaimia.

Uutuuksien kookkain malli on 15-tuumainen Lenovo Yoga C940. Se sisältää pääosin samat ominaisuudet kuin pienempi malli, mutta lisäksi valinnaisena on 4K-tarkkuuden VESA400 HDR-näyttö 500 nitsin kirkkaudella.

15-tuumainen Lenovo Yoga S740 on erittäin tehokas kone 9. sukupolven Intel Core i9 -suorittimella ja tehokkaalla NVIDIA GeForce GTX1650 -näytönohjaimella. Täysmetallirunkoinen ja hyvin ohut kannettava on voimanpesä monen tehtävän samanaikaiseen suorittamiseen. Siinä on muun muassa HDR-näyttö 500 nitsin kirkkaudella, webbikameran TrueBlock-suojus ja Dolby Atmos -kaiuttimet.

Täysmetallirunkoinen Lenovo Yoga C740 tulee sekä 14- että 15-tuumaisena versiona kahdella tyylikkäällä värisävyllä. Kevyet 2-in-1-kannettavat muuntautuvat pehmeästi kannettavasta tabletiksi ja takaisin. Molemmat sisältävät TrueBlock-suojuksen, sormenjälkilukijan ja aikaa säästävän Rapid Charge -pikalatauksen. Akunkesto yltää 14-tuumaisella mallilla 13 tuntiin, 15-tuumaisella aina 15 tuntiin. Isommassa versiossa on HDR-näyttö Dolby Vision -tuella ja 500 nitsin kirkkaudella.

13-tuumainen Lenovo Yoga C640 yhdistää Intelin 10. sukupolven Intel Core i7 -suorituskyvyn kompaktiin kannettavuuteen. Lisävarusteeksi saatavilla on integroitu 4G-piiri, joka vapauttaa liikkuvan käyttäjän tarpeesta turvautua epäluotettaviin julkisiin wifi-verkkoihin. Toinen optiona saatava valtti on Lenovon digitaalinen kynä piirtämiseen ja muistiinpanojen tekoon. Akunkesto yltää jopa 20 tuntiin.

Muuta kotisi älykkääksi Lenovon ja Google Assistantin avulla

Lenovon kaksi uutta Android-tablettia, Lenovo Yoga Smart Tab ja Lenovo Smart Tab M8, hyödyntävät Google Assistantia. Kumpikin toimii itseoikeutetusti viihde- ja mediatabletteina, mutta ne ovat lisäksi älykodin keskipisteitä, joita voi käyttää käsin koskematta puheohjauksella. Lisäksi Lenovo julkaisi niin ikään Google Assistantilla varustetun uuden Lenovo Smart Display 7 -näytön, joka on suunniteltu niin pienikokoiseksi, että se sopii kodissa minne tahansa.

Lenovo Mirage AR antaa supervoimat uudelle lisätyn todellisuuden kokemukselle

Menestyksekkäästi julkaistu Star Wars: Jedi Challenges -peli saa seuraajakseen Lenovon ja Marvelin immersiivisen pelin MARVEL Dimension of Heroes -pelin, joka on saatavilla vain Lenovo Mirage AR -alustalle. Tämä uusi älypuhelimella pyörivä lisätyn todellisuuden kokemus antaa pelaajalle kuuden legendaarisen Marvelin supersankarin voimat, joilla voi omassa olohuoneessa ottaa yhteen pahiksia vastaan. Tuote ei tule saataville Euroopassa.

ThinkBook on pk-yrittäjän valinta

Lenovon tuore ThinkBook-sarja on suunniteltu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yksityisyydestä erityisen tiukasti huolehtiville käyttäjille. Lenovo laajensi tänään ThinkBook-valikoimaansa uusilla ThinkBook 14 ja ThinkBook 15 -kannettavilla, jotka tuovat älykkäämpää tuottavuutta ja turvallisuutta. 

Lisää pikseleitä uusilla näytöillä

Lenovo julkaisi kaksi uutta kuluttajanäyttöä, jotka on sertifioitu minimoimaan silmien rasittumista ja suunniteltu tarjoamaan elokuvamainen käyttökokemus. Lisäksi PC-pelaajia, joilla on AMD-näytönohjain käytössään, ilahduttaa molempien näyttöjen tuki kuvan rikkoutumisen estävälle Radeon FreeSync -teknologialle.

Lenovo Q27q -näyttö on uusi 27-tuumainen premium-luokan näyttö kristallinkirkkaalla IPS-paneelilla ja QHD-tarkkuudella. Helppokäyttöinen ja lähes reunaton näyttö on erittäin ohut 6,9 millimetrin paksuudella. Se on ihanteellinen käyttäjille, jotka viettävät näytön ääressä useita tunteja kerrallaan ja jotka haluavat monipuolista liitettävyyttä ja vaativat tyylikästä designia. Niin ikään lähes reunaton ja 6,9 millimetrin paksuinen Lenovo Q24i on uusi tyylikäs 24-tuumainen näyttö monipuoliseen käyttöön, jossa silmä kuitenkin lepää.

Käyttömukavuus ja monipuolinen ergonomia leimaavat ammattilaisille suunnattua ThinkVision S28u-10 -näyttöä. Käyttäjä jaksaa tehdä töitä koko päivän TÜV Rheinland Eye Comfort -sertifioidun 28-tuumaisen ja 4K-tarkkuuden näytön kanssa. Siinä käytetään tekniikoita, jotka tekevät näytöstä välkkymättömän ja vähentävät heijastuksia sekä vähentävät sinisen valon säteilyä kuvan laadun kärsimättä. IPS-paneelilla varustettu näyttö toistaa sRGB-väriavaruuden 99 prosenttisesti.

motorola one zoom: Täydellisyyttä kaikista suunnista

Valokuvaamisen mahdollisuudet älypuhelimella määrittelee uudelleen motorola one zoom -älypuhelin, jonka kamerassa on 48 megapikselin kuvakennon lisäksi muun muassa 8 megapikselin teleobjektiivi ja 16 megapikselin laajakulmalinssi sekä kaksinkertainen kuvanvakautus. Laitteen massiivinen 4000 milliampeeritunnin akku mahdollistaa kahden päivän käytön yhdellä latauksella. TurboPower-pikalataus antaa tunneiksi virtaa vain muutamassa minuutissa. Uutuudessa on 6,4-tuumainen OLED-näyttö integroidulla sormenjälkilukijalla.

moto e6 plus: enemmän näyttöä, enemmän kameraa

Lenovon moto e -tuoteperhe tarjoaa luotettavia, korkeatasoisia älypuhelimia kohtuullisella hinnalla. Uusi moto e6 tuo ensi kertaa moto e -puhelimeen kaksoiskamerajärjestelmän, jonka pääkamerassa on 13 megapikseliä ja muotokuviin kahden megapikselin syvyyssensori. Näyttö on 6,1-tuumainen.

Uusien tuotteiden hinnat ja arvioitu saatavuus Suomessa:

Lenovo Yoga C940, 14-tuumainen: alkaen 1499 €, syyskuu
Lenovo Yoga C940, 15-tuumainen: alkaen 1899 €, lokakuu
Lenovo Yoga S740, 14-tuumainen: alkaen 899 €, marraskuu
Lenovo Yoga S740, 15-tuumainen: alkaen 1399 €, lokakuu
Lenovo Yoga C740, 14-tuumainen: alkaen 899 €, lokakuu
Lenovo Yoga C740, 15-tuumainen: alkaen 899 €, lokakuu
Lenovo Yoga C640: alkaen 799 €, marraskuu
Lenovo Yoga Smart Tab 10: alkaen 269 €, syyskuu
Lenovo Smart Tab M8: alkaen 149 €, marras-joulukuu
ThinkBook 14: alkaen 689 € (veroton hinta), marraskuu
ThinkBook 15: alkaen 689 €, marraskuu
Lenovo Q27q:299 €, syyskuu
Lenovo Q24i: 169 €, syyskuu
ThinkVision S28u-10: 300 €, lokakuu
motorola one zoom: alkaen 429 €, syyskuu
moto e6 plus: alkaen 139 €, syyskuu

Lisätietoa näistä ja muista uutuuksista löytyy Lenovon englanninkielisestä tiedotteesta:
https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/

Lisätiedot, valokuvat ja testilaitteet medialle:
Netprofile Finland
Ari Saarelainen
ari@netprofile.fi
+358 40 513 8605