Netprofile 30.6.2022 10:33

Kestävän digitaalisen kehityksen kysyntä kasvatti Nitorin liikevaihtoa 8,2 % vuonna 2021

Digitaalinen insinööritoimisto Nitor kasvatti liikevaihtoaan 8,2 % vuonna 2021 noin 35,4 miljoonaan euroon. Tilikauden 2021 liikevoitto kasvoi 6,9 miljoonaan euroon (+1,8 %). Nitorin palveluiden kysyntä kasvoi yritysten panostaessa digikehitykseen. Suomessa ja Ruotsissa toimiva Nitor otti myös merkittävän askeleen vastuullisuustyössään nimittämällä kaksi Sustainability Engineer -asiantuntijaa.

Vuosi 2021 oli menestyksekäs Nitorille huolimatta koronaviruspandemian jatkumisesta ja globaalien työmarkkinoiden selvästä turbulenssista. Digitaalisen insinööritoimiston liikevaihto kasvoi 8,2 % vuonna 2021 noin 35,4 miljoonaan euroon. Tilikauden 2021 liikevoitto kasvoi 1,8 % edellisvuodesta 6,9 miljoonaan euroon. 15-vuotisjuhlaansa vuonna 2022 viettävän Nitorin tiimiin liittyi vuoden aikana ennätysmäärä kollegoja. Lisäksi Nitor avasi Tampereelle uuden toimiston.

”Digitaalisten palveluiden merkitys jatkaa kasvuaan. Olen ylpeä siitä, että 15 vuoden aikana olemme onnistuneesti vastanneet asiakkaidemme tarpeisiin ja yhdessä heidän kanssaan edistäneet kestävää digitaalista kehitystä”, Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen sanoo.

Vuonna 2021 Nitor otti merkittävän askeleen vastuullisuustyössään nimittämällä kaksi Sustainability Engineer -asiantuntijaa, jotka käyttävät työaikansa parantaakseen yhtiön kestävän kehityksen työtä yhdessä nitorilaisten kanssa. Työ on käynnistynyt Nitorin nykyisen ympäristöjalanjäljen arvioinnissa, sekä kestävän kehityksen prosessien ja ulkoisten yhteistyökumppanien löytämisessä.

”Vastuullisuus on merkittävä tekijä prosessien, ratkaisujen ja rakenteiden uudistamisessa. Haluamme johtaa esimerkillämme ja mahdollistaa inhimillisemmän ja monimuotoisemman työkulttuurin. Autamme työssämme asiakkaitamme ratkaisemaan kestävän kehityksen haasteita digitaalisessa maailmassa. On hienoa nähdä, että aloitteet kuten vihreä koodi, alkavat vihdoin saada laajempaa suosiota”, Auvinen sanoo.

Nitor on vahvistanut myös merkittävästi organisaatiotaan sekä Suomessa että Ruotsissa tilikaudella. Tämä antaa hyvät puitteet liiketoiminnan kasvulle tulevina vuosina.

Vaikka pandemia jatkui vuonna 2021, Nitor onnistui vahvistamaan pitkäaikaisia asiakassuhteitaan ja vastaamaan asiakkaidensa kehittyviin tarpeisiin. On merkittävää, että Nitorin asiakastyytyväisyys on jälleen edelleen IT-alan kärjessä. Yritys saavutti jälleen loistavan tuloksen liike-elämän analyysiyhtiö Onwayn toteuttamassa vuosittaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Tutkimuksen perusteella Nitorin asema asiakkaidensa strategisena kumppanina vahvistuu vuosi vuodelta.

Nitor arvostaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, joissa sitoutuneet tiimit voivat kasvaa suuremmiksi kuin osiensa summa. Esimerkiksi Nitorin vuosi vuodelta syventynyt kumppanuus S-ryhmän kanssa kasvoi uusien palveluiden, kuten sähköautojen latausverkoston kehittämiseen. Myös uudemmat yhteistyöt, kuten kumppanuus sveitsiläisen paikannusteknologiayritys u-bloxin kanssa osoittavat, että hyvä työ synnyttää mahdollisuuksia, joita emme voi vielä kuvitellakaan. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta kestävällä digitaalisella kehityksellä siinä voi menestyä.

Lisätiedot:
Olli Auvinen
Toimitusjohtaja

+358 40 5096248

olli.auvinen@nitor.com

Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan lähes 200 asiantuntijaa. Ketterä työkulttuuri on osa ydintämme.Koulutustoimintamme tarjoaa syvällistä tietoa ja sertifiointeihin tähtääviä kursseja, joiden tavoite on ketterien ja lean-menetelmien laajamittainen hyödyntäminen. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. www.nitor.com