Netprofile 3.11.2020 11:36

Cybercom ja Solutive yhdistyvät – liiketoimintalähtöisen dataosaamisen markkinoille nousee uusi täyden palvelun IT-talo

  • Julkiseen pilveen ja ketterään ohjelmistokehitykseen erikoistunut IT-palveluyritys Cybercom ostaa data-analytiikan huippuasiantuntijan Solutiven
  • Yhdistyminen vastaa asiakasyritysten voimakkaasti kasvavaan tarpeeseen luoda kilpailuetua ja tehokkuutta liiketoimintalähtöisen datan hyödyntämisen kautta
  • Muodostuva 250 työntekijän yritys on jatkossa merkittävä AWS-, Azure-, Tableau- ja Snowflake-osaaja Suomessa

Liiketoimintakriittisten järjestelmien ketterän ohjelmistokehityksen ja julkisen pilven asiantuntijayritys Cybercom ostaa data-analytiikan asiantuntijayrityksen Solutive Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan tuloksena syntyy noin 250 työntekijän vahvuinen uusi Cybercom Finland, joka tarjoaa kaikki tiedolla johtamisen ratkaisut datan infrastruktuurista analytiikan palveluihin.

“Yhdistymällä Solutiven kanssa vastaamme asiakaskenttämme vahvasti kasvavaan tarpeeseen saavuttaa tehokkuutta, kilpailuetua ja kestävän kehityksen tavoitteita datan hyödyntämisellä. Yhdessä muodostamme innovatiivisen digitaalisten palveluiden johtavan toimijan, jonka erikoisosaamista ovat kestävät ja vastuulliset ratkaisut datan, julkipilven ja ketterän ohjelmistokehityksen osa-alueilla. Olen iloinen, että yhtenevä kulttuurimme ja merkittävä panostaminen osaamiseen ovat erinomainen lähtökohta rakentaa entistä vahvempaa Maker-yhteisöä yhdessä solutivelaisten kanssa”, Cybercom Finlandin toimitusjohtaja Tapio Koivisto sanoo.

”Yhdessä Cybercomin kanssa pystymme vastaamaan yritysten haluun saada yhdeltä toimittajalta kokonaisratkaisut liiketoimintakriittiseen datan hyödyntämiseen. Meidän missiomme on tehdä tiedosta näkyvää ja ymmärrettävää entistä paremmin. Analytiikan syväosaamisemme hyötyy ja täydentyy julkisen pilven ja ohjelmistokehityksen ulottuvuuksilla”, Solutiven toimitusjohtaja Seppo Maukonen sanoo.

Cybercomista johtava AWS-, Azure-, Tableau- ja Snowflake-osaaja

Yli 20 vuotta toiminut IT-palveluyritys Cybercom Finland on osa pohjoismaista konsernia. Julkisen pilven palveluissa Cybercom on AWS:n ja Microsoftin ylimmän tason kumppani. 

Kymmenen vuotta sitten perustettu Solutive puolestaan kuuluu Euroopan johtavien Tableau- ja Alteryx-teknologiaosaajien joukkoon. Nämä data-analytiikan ohjelmistot ovat osa yhtiön datajohtamisen palveluita, joihin sisältyvät myös analytiikan käyttöönotto, koulutus, konsultointi, datastrategia ja edistynyt analytiikka.

“Olemme voimakkaassa kasvussa, ja jos yksin pyrkisimme seuraavaan kasvuloikkaan, emme kykenisi samalla nopeudella rakentamaan asiakkaille uusia ratkaisuja sekä laajentamaan osaamispääomaamme. Yhdistymällä Cybercomiin saamme kasvuun valmiin kehikon, jossa pääsemme kehittymään mahtavien ihmisten kanssa”, Solutiven Seppo Maukonen sanoo.

Yhdistymisen takana ovat asiakasyritysten kasvavat tarpeet ja merkittävät synergiaedut. Palvelutarjonnat täydentävät toisiaan. Yrityksillä on entuudestaan yhteisiä asiakkuuksia, kuten Valmet ja S-ryhmä. 

Kaikki Solutiven työntekijät siirtyvät Cybercom Finlandiin vanhoina työntekijöinä. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat jatkossakin Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Vuoden 2021 liikevaihdon tavoite on noin 40 miljoonaa euroa ja rekrytointitavoite yli 60 henkilöä. 

Lisätiedot

Tapio Koivisto, toimitusjohtaja, Cybercom Finland, +358 40 542 8698 tapio.koivisto@cybercom.com

Seppo Maukonen, toimitusjohtaja, Solutive Oy, +358 40 506 5984 seppo.maukonen@solutive.fi


Cybercom
 on innovatiivinen IT-alan palveluyritys, joka luo yrityksille ja organisaatioille arvoa digitaalisen maailman mahdollisuuksista.  Kestävän kehityksen ja innovaatioiden ohjaamina olemme erikoistuneet datalla johdetun liiketoiminnan, ketterän ohjelmistokehityksen sekä julkipilvipalveluiden tehokkaan hyödyntämisen ratkaisuihin. Asiantuntijamme kehittävät ratkaisuja, jotka luovat merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme ja mahdollistavat kestävän kehityksen yhteiskunnassamme. Uskomme vahvoihin kumppanuuksiin parhaiden toimijoiden kanssa. Näistä osoituksena olemme AWS Premier Consulting Partner -kumppani ja Microsoft Partner -kumppanuusohjelmassa kahdeksan eri kompetenssin kultatason kumppani. Suomessa meitä on yli 200 ja toimipisteemme sijaitsevat Tampereella ja Helsingissä. Asiakkaamme toimivat media-, teollisuus-, kaupan- ja energia-aloilla sekä julkisella sektorilla. Asiakkaitamme ovat muun muassa Valmet, S-ryhmä, Paulig, Alma Media, MTV, KONE, Outotec, Opetushallitus ja Digi- ja väestötietovirasto. Olemme osa Cybercom Group –konsernia, joka on perustettu vuonna 1995. Lue lisää https://www.cybercom.fi