Netprofile 9.2.2022 10:30

Älykkään tiedonkeruun edelläkävijä Scandit kokosi 150 miljoonan dollarin rahoituksen warburg pincusin johdolla

Rahoitus vauhdittaa tulevaisuuden konenäköteknologian tuomista perinteisille toimialoille.

  • 150 miljoonan dollarin rahoituskierros yli miljardin valuaatiolla nostaa Scanditin yksisarvisten joukkoon
  • Vuodesta 2020 henkilöstön määrä on kasvanut 85 %, tavoitteena 50 % kasvu 2022 aikana
  • Tampereella sijaitsevaan kehitysyksikköön haetaan lisää huipputason teknologiaosaajia


Älykkään tiedonkeruun globaali edelläkävijä Scandit on koonnut 150 miljoonan dollarin kokoisen D-rahoituskierroksen, jonka myötä sveitsiläisyrityksen arvo ylittää miljardin dollarin rajapyykin. Rahoituskierrosta johti kasvuyrityksiin ja B2B-ohjelmistoihin sijoittava Warburg Pincus. Lisäksi kierrokselle osallistuivat mm. Atomico, Forestay Capital, G2VP, GV, Kreos, NGP Capital, Schneider Electric, Sony Innovation Fund by IGV* ja Swisscom Ventures.

Scandit on kerännyt nyt yhteensä lähes 300 miljoonaa dollaria sijoituksia globaalin kasvunsa tueksi. Yrityksen teknologian avulla älykkäiden laitteiden on mahdollista kerätä tietoa viivakoodeista, tekstistä, erilaisista tunnisteista sekä esineistä konenäköä hyödyntämällä. Automatisoitu tiedonkeruu mahdollistaa prosessien automatisoinnin ja datapohjaisten oivallusten syntymisen. Teknologian avulla asiakkaat voidaan pitää aiempaa paremmin ajan tasalla, ja henkilöstön tehokkuutta voidaan kasvattaa.

Vuoden 2020 toukokuussa kerätyn C-kierroksen jälkeen Scandit on yli kaksinkertaistanut vuosittaisen liikevaihtonsa. Scanditin asiakkaana on yli 1700 kansainvälistä brändiä, joiden joukossa ovat mm. American Eagle Outfitters, Carrefour, FedEx, Levi’s Strauss & Co., Yamato Transport ja Sephora. Yrityksellä on vahva asema vähittäismyynnin, liikenteen ja logistiikan, sekä terveydenhuollon ja valmistavan teollisuuden aloilla. Kolme maailman viidestä suurimmasta kuriiriyhtiöstä luottaa Scanditin teknologiaan.

Scandit aikoo käyttää nostamaansa rahoitusta laajentaakseen kansainvälistä jalansijaansa etenkin Aasiassa. C-kierroksen jälkeen yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut 85 % ja tavoitteena on kasvaa 50 % lisää vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rahoituksen myötä Scandit kiihdyttää tutkimus- ja kehitystyötään tekoälyn, koneoppimisen ja itsenäisen tiedonkeruun osalta, jotta asiakkaat saavat parhaan mahdollisen hyödyn omien liiketoiminnan ydinprosessiensa tueksi. Scanditin Smart Data Capture -alusta edesauttaa päätöksentekoa ja mahdollistaa nopeammat, tarkemmat ja automatisoidut lopputulokset niin älypuhelimella, puettavalla teknologialla kuin roboteillakin.


Tampereen kasvavalla teknologiatiimillä on merkittävä rooli kehitystyössä


Pandemian muovaamassa maailmassa odotukset niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin osalta ovat siirtyneet kohti kontaktivapaiden digitaalisten kokemusten suosimista. Yritysten on kyettävä automatisoimaan prosessejaan ja hankkimaan ajantasaista tietoa pystyäkseen vastaamaan uusiin tarpeisiin. Scanditin Smart Data Capture -teknologia on perinteisiä datankeruumenetelmiä tarkempaa, nopeampaa ja älykkäämpää, sillä se lukee tietoa useista eri lähteistä sekä toimii älypuhelimien lisäksi myös puettavalla teknologialla ja roboteilla.

Scanditin menestyksessä näkyy vahva teknologiaosaaminen. Huipputason osaajia haetaan myös Suomesta. Scandit avasi tutkimus- ja kehitysyksikön Tampereelle vuonna 2019 ja sen henkilöstö on kasvanut jo nelinkertaiseksi. Tampereen teknologiakenttä sekä suomalaisen mobiilikehittämisen ekosysteemi tuottavat osaajia hyvin erityiseen tarpeeseen, josta on Scanditille etua.

“Tampereen yliopiston signaalinkäsittelyn tutkimuskeskus on alallaan kansainvälisesti erittäin arvostettu, sillä sieltä löytyy huippuluokan osaamista kuvantamisessa ja konenäössä. Suomi tunnetaan erinomaisesta mobiiliteknologian osaamisesta sekä kasvuyritysmyönteisestä ilmapiiristään, joten se on sijaintina meille erinomaisen sopiva. Tulemme kasvattamaan kehitystiimimme kokoa 65 prosenttia vuoden 2022 loppuun mennessä ja Tampereen toimipisteellä on kasvussa merkittävä rooli”, Christof Roduner, Scanditin perustaja, CIO ja ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja, sanoo.

Scanditin tekninen innovointikyky näkyy esimerkiksi viime kuussa lanseeratussa ShelfView -ratkaisussa, jonka avulla vähittäiskaupan toimijoiden on mahdollista hyödyntää älykästä tiedonkeruuta myymälävalikoiman hallinnassa. Lisätyn todellisuuden sekä konenäön teknologioiden, kuten hahmontunnistuksen sekä tekstintunnistuksen, avulla ShelfViewn on mahdollista kerätä varastonimiketason (SKU) tuotedataa sekä mobiililaitteiden että itsenäisten robottien kautta. Jatkuva reaaliaikainen näkyvyys helpottaa ennustettavuutta ja tehostaa vähittäiskaupan päivittäisiä prosesseja.

*Innovation Growth Ventures Co., Ltd. (IGV) on Sony Innovation Fundin and Daiwa Capital Holdingsin hallinnassa


Tietoa:
Lisää Scanditista

Scanditin Smart Data Capture -alustan avulla älypuhelimet, dronet, robotit ja puettavan teknologian laitteet pystyvät keräämään dataa viivakoodeista, tekstistä, erilaisista tunnisteista ja esineistä, ja muuttamaan sen automaattisesti prosesseja ja päätöksentekoa tukevaksi tiedoksi. Scandit kerää tietoa hyvin tarkasti ja joissain tilanteissa, kuten huonossa valaistuksessa tai haastavissa kulmissa, jopa kolme kertaa nopeammin kuin vain yhteen tarkoitukseen kehitetyt skannerit.

Scandit tuo merkittäviä kustannussäästöjä, madaltaa työntekijöiden vaihtuvuutta ja lisää asiakasuskollisuutta. Toimimme asiakkaidemme kumppanina jokaisella askeleella kokeilujaksosta ratkaisujen suunnitteluun ja integraatioon saakka, asiakastukea unohtamatta. Lue lisää Scanditista ja opi miksi vähittäiskaupan, liikenteen ja logistiikan, ja valmistavan teollisuuden markkinajohtajat, kuten Levi’s Strauss & Co., Sephora, NHS ja FedEx luottavat meihin.

Lisää Warburg Pincusista

Warburg Pincus LLC on johtava globaali kasvuyrityksiin keskittyvä sijoittaja. Yritys hallinnoi yli 73 miljardin dollarin varallisuutta ja sen aktiiviseen portfolioon kuuluu yli 235 yritystä eri maista, aloilta ja kasvun vaiheilta. Warburg Pincus on kokenut kumppani johtoryhmille, jotka haluavat rakentaa kestäviä yrityksiä ja kestävää arvoa. Vuonna 1966 perustetulla Warburg Pincuksella on 20 pääomasijoitusrahastoa ja kaksi kiinteistörahastoa, jotka ovat sijoittaneet yli 100 miljardia dollaria yli tuhanteen yritykseen yli 40 maassa. Perustamisestaan lähtien Warburg Pincus on tukenut yli 190 listautumisantia ympäri maailman. Yrityksen pääkonttori sijaitsee New Yorkissa, jonka lisäksi toimistoja löytyy myös Amsterdamista, Pekingistä, Berliinistä, Hong Kongista, Houstonista, Lontoosta, Luxemburgista, Mumbaista, Mauritiukselta, San Franciscosta, São Paulosta, Shanghaista ja Singaporesta. Lue lisää osoitteesta www.warburgpincus.com ja seuraa meitä LinkedInissä.