Netprofile 4.11.2020 10:05

90 Day Finn -kampanja kutsuu Piilaakson osaajia kokemaan suomalaista työn ja elämän tasapainoa

Tänään käynnistyvä 90 Day Finn -kampanja tarjoaa yhdysvaltalaisille teknologiaosaajille kolmen kuukauden tutustumisjakson elämään Helsingissä. Hakemusten perusteella mukaan valittavat osaajat pääsevät nauttimaan pohjoismaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta sekä Yhdysvaltoihin verrattuna maltillisesta pandemiatilanteesta maailman toimivimmaksi tähtäävässä kaupungissa.

Globaali kilpailu huippuosaajista kiristyy jatkuvasti, ja samaan aikaan uusi normaali on antanut Suomelle uudenlaisia mahdollisuuksia osaajien houkuttelussa. 90 Day Finn -kampanjan ydin on helpoksi paketoitu mahdollisuus kokeilla elämää Helsingissä. Kampanjan taustalla on Helsinki Business Hub, joka markkinoi Helsingin seutua kansainvälisille yrityksille, osaajille ja sijoittajille.

Kampanja kohdistuu erityisesti Kalifornian Piilaaksoon, jossa moni huippuosaaja on herännyt miettimään muuttoa Yhdysvalloista. Suomen muiden valttien lisäksi kampanjan viestinnässä nostetaan Helsinkiä esiin yhtenä maailman johtavista teknologia-alan keskuksista.

“Yhdysvaltain länsirannikkoa koettelevien koronakaranteenien, metsäpalojen, sosiaalisten ongelmien ja poliittisen vastakkainasettelun aikana yhä useampi on alkanut pohtia, tarjoaako alue enää niitä etuja, joiden takia sinne on alun perin muutettu. Päätimme tarjota heille mahdollisuuden kokea mitä muuta elämä voisi tarjota. Helsingin seudulla sekä sinkut, pariskunnat että perheet voivat tasapainottaa työtä ja vapaa-aikaa tavalla, jota monen amerikkalaisen on vaikeaa edes kuvitella”, Helsinki Business Hubin markkinointi- ja viestintäjohtaja Johanna Huurre kertoo.

Helsinki Business Hub räätälöi jokaiselle valitulle osaajalle perheineen sijoittautumispalvelut asunnosta työtiloihin ja muihin tarvittaviin palveluihin, kuten päivähoitoon. Elinkustannuksistaan kukin osaaja vastaa itse. Ohjelmaan osallistuville esitellään yhdysvaltalaisille eksoottisia hyvinvointivaltion etuja, joita ovat esimerkiksi kohtuuhintainen terveydenhuolto ja päivähoito, ilmainen koulutus ala-asteelta yliopistoihin sekä tehokas julkinen liikenne.

Laadukas koulutus, puhdas ja saavutettava luonto – tinkimättä kansainvälisestä työurasta

Kampanjan verkkosivulla www.90dayfinn.com esitellään Suomeen muuttaneita amerikkalaisia sekä Yhdysvalloissa asuneita ja Suomeen palanneita suomalaisia. Heidän mukaansa Helsingin vahvuuksia ovat mm. työn ja vapaa-ajan tasapaino, ilmaiset ja korkealuokkaiset koulut sekä aikaa säästävät digitaaliset yhteiskunnan palvelut.

”Etätyön ansiosta on täysin mahdollista asua Suomessa ja tehdä töitä Yhdysvalloissa. Elämä täällä on paljon tasapainoisempaa erityisesti siksi, että lapset voivat olla paljon itsenäisempiä. He voivat kävellä kouluun ja kulkea itse bussilla. San Franciscon alueella he eivät mene ulos, mutta täällä he ovat vapaita liikkumaan”, kertoo amerikkalainen biokemisti Harinder Jaswal Korhonen, joka muutti perheensä kanssa Piilaaksosta Suomeen vuonna 2019.

“Helsingin alueella on huikea pelialan yhteisö, ja täällä on erinomaiset olosuhteet käynnistää ja kasvattaa yrityksiä. Kustannusrakenne on kohtuullinen ja yhteiskunta tukee monin eri tavoin. Lisäksi maksuton terveydenhuolto ja koulutus tarjoavat turvaverkon niin, että riskiäkin uskaltaa ottaa”, sanoo Michail Katkoff, Savage Game Studiosin suomalainen toimitusjohtaja, joka palasi perheineen Suomeen asuttuaan useita vuosia Piilaaksossa.

90 Day Finn -kampanjan hakuaika avautuu 4.11. ja sulkeutuu 10.12.2020. Valinnat tehdään hakemusten ja haastatteluiden perusteella, ja tutustumisjaksot alkavat helmikuusta 2021 eteenpäin. Jakson päätyttyä halukkaita huippuosaajia opastetaan pysyvän oleskeluluvan hakemisessa.

’90 Day Finn’ -kampanja verkossa: www.90dayfinn.com

Lisätietoa:

Johanna Huurre, Helsinki Business Hub
Email johanna.huurre@helsinkibusinesshub.fi
Puh. 0400 211 251