Essi Isomäki 15.5.2023 15:48

Pilvenpiirtäjät katosivat horisontin taakse – teknologia-ala haastaa jatkuvaan kehittymiseen

Janina Javanainen solahti Netprofilen tiimiin rakennusalan monipuolisista viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Hänen ammatillinen urapolkunsa alkoi YIT:n Trigoni-hankkeesta, jossa suunniteltiin Suomen korkeimpia pilvenpiirtäjiä Helsingin Pasilaan.  

Vaikka kolmikulmaiset pilvenpiirtäjät eivät toteutuneetkaan suunnitelmien mukaan, sytytti kaupunkikuvaa radikaalisti muuttavan hankkeen aitiopaikalta seuraaminen Janinan kiinnostuksen kaupunkikehitykseen.  

”En arvannut Trigonissa aloittaessani, että kaupunkikehitys vie minut mennessään. Nyt seuraan alan keskustelua aktiivisesti ja tutkin uteliaana muuttuvaa kaupunkia”, Janina pohtii.

Janinan gradu syntyi myös Trigonin opeista. Se käsitteli loppukäyttäjien osallistamista rakennushankkeiden suunnitteluun. Potentiaaliset asunnonostajat sekä näköalapalveluiden käyttäjät pääsivät osallistumaan Janinan järjestämiin työpajoihin ja verkkotehtäviin. Kiinnostus osallistamiseen ja yhteiskehittämiseen innoitti häntä opiskelemaan palvelumuotoilua ja viemään oppeja käytäntöön työssään.

Seuraavassa työpaikassa Janina ei päässyt vieläkään kovin kauas pilvenpiirtäjistä: korkeiden tornitalojen rakentajaksi profiloitunut rakennusyhtiö SRV sai hänet leipiinsä vastaamaan ulkoisista sisällöistä ja digitaalisista kanavista.

”SRV:llä kiinnostukseni markkinointiviestintään kasvoi. Kohderyhmien moninaisuus teki viestien muotoilusta ja kohdentamisesta kiinnostavaa. Välillä puhuteltiin julkisen puolen päättäjiä, välillä taas tavallisia kodinostajia”, Janina kertoo.

Miksi teknologia-alan viestintätoimisto?

”Teknologia kehittyy koko ajan huimaavaa vauhtia. Sen parissa riittää jatkuvasti uutta ja haastavaa opittavaa. Lisäksi aloin haaveilla toimistomaailmaan sukeltamisesta: työn vaihtelevuus, kiinnostavat asiakkaat ja viestintäalan kehityksen pulssilla oleminen vetivät minua puoleensa.”

Työn ohella Janinan voi bongata ylläpitämästä naisten uraverkostoa, joka kannustaa naisia etenemään urallaan ja kehittämään itseään. Nämä arvot ohjaavat myös Janinaa.

”Haluan jatkuvasti haastaa itseäni, koska vain siten oppimiskäyräni pysyy nousujohteisena. Ihastuin jo rekrytointivaiheessa Netprofilen kulttuuriin, jossa itsensä kehittämistä tuetaan monin eri tavoin. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii tästä ammatillisen kasvun ohjelma Netprofile Grow”, Janina kertoo. 
 
Pysy kuulolla Netprofilen tuoreimmista uutisista ja tilaa uutiskirjeemme