Maisa Mattila 9.2.2016 15:50

#NetprofileTour – kansainvälinen etätoimipisteemme maailmalla

netprofiletour1.jpg

Voi sitä riemua, kun Netprofilen pikkujouluissa ilmoitettiin, että kaikki pääsevät vuoden 2016 aikana kansainväliselle työ- ja opintomatkalle! Tavoitteena oli testata etätyön mahdollisuuksia käytännössä ja ennen kaikkea pysytellä mitä tiukimmin ajan hermolla ympärillämme tapahtuvasta kehityksestä.

Työtehtävät tulisi hoitaa reissun päältä etävälineillä ja matkalla kerätyt opit tuoda muun tiimin tietoisuuteen Slackin, sosiaalisen median ja vanhojen kunnon memojen kautta. Reissun fokukseksi sai valita joko oman alamme, viestinnän, tai asiakkaidemme edustaman IT- ja teknologiaskenen.

Jotta homma saatiin käyntiin, jonkun oli varattava ensimmäinen matka.

Vimmatun googlailun tuloksena löysinkin Lontoossa helmikuussa järjestettävän IoT Tech Expon, joka herätti välittömän mielenkiintoni. IoT eli Internet of Things eli esineiden internet on nyt vahvasti esillä useiden asiakkaidemme liiketoiminnassa, ja lisäksi kaikenlaiset älyvempeleet lämmittävät omaa mieltäni valtavasti.

Tapahtumassa on yli 200 puhujaa, vielä enemmän ständejä ja osallistujia kaikkialta maailmassa. Tulevina päivinä saan kuulla, keskustella, kuvata ja kirjoittaa tapahtuman viidestä pääteemasta: Smart Cities, Connected Living, Data & Security, Connected Industries ja Developing & Tech in the IoT.

Tämän blogin kirjoitushetkellä istun lentokoneessa matkalla Lontooseen. Airbnb-hostini on antanut minulle osoitteen asuntonsa alakerrassa sijaitsevaan pesulaan, josta saan noutaa avaimet, sillä hän on saapuessani töissä.

Olen printannut Gold Pass -lippuni, merkannut tapahtuman mobiilisovellukseen kiinnostavimmat esitykset ja sopinut illoiksi tapaamisia Lontoossa asuvien ystävieni kanssa. Muistan myös ulkoa tapahtumakeskuksen wifi-salasanan ja osaan reitin Networking Drinkseille.

Etätyöpiste lentokentällä

Haluatko tietää lisää? Seuraa @maisamattila Twitterissä, Instagramissa, Snapchatissa ja kenties muuallakin.

Tästä lähtee #NetprofileTour!

Seuraavat reissaajamme suuntaavat Digital Marketing World Forumiin ja The Next Web -seminaariin Amsterdamiin sekä Re:Publica -tapahtumaan Berliiniin. Ota siis seurantaan viestinnän pop-up-hanke #NetprofileTour, niin tiedät missä mennään!

Etätyöpiste ravintolassa