Maisa Enqvist 15.1.2021 11:45

Netprofilen uusi harjoittelija Aleksi ei pelkää haasteita ja haluaa reilata Itä-Euroopassa 

Netprofilen trainee-ohjelma saa jälleen jatkoa, kun tällä viikolla harjoittelijana aloitti journalismin opiskelija Aleksi Airaksinen. Hän opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta, ja harjoittelun jälkeen opinnot alkavat olla opinnäytetyötä ja muutamaa kurssia vailla valmiit. 

Netprofilelle Aleksi siirtyy Suomen Lukiolaisten Liitosta, jossa hän on kolmen ja puolen vuoden aikana työskennellyt muun muassa tapahtumatuotannon, projektien hallinnan, viestinnän sekä hallinnon parissa.  

“On mukavaa päästä tutustumaan uuteen työyhteisöön ja päästä työskentelemään kokoaikaisesti viestinnän parissa. Vaikka tapahtumien järjestäminen on kivaa puuhaa, on inspiroivaa päästä tekemään viestintää. Oli se sitten somepostauksia, tapahtumamarkkinointia tai uutiskirjeitä niin aivan varmasti innostun siitä.” 

Uusien töiden aloittaminen etätyöaikana voi olla monille haastavampaa, kun työkaverit ovat pääosin etänä Zoomin päässä. Aleksi lähtee harjoitteluun kuitenkin luottavaisin mielin. 

“Aloitan harkan innolla, vaikka työskentely tapahtuu ainakin aluksi paljon etänä. Etätyöhön on kuitenkin jo ehtinyt tottua. Uskon, että pääsen etänäkin hyppäämään hyvin työyhteisöön mukaan.” 

Harjoittelussa Aleksi haluaa erityisesti päästä kokemaan, millaista on työskennellä viestintätoimistossa. 

Screenshot_20210115-113752

“Uskon, että Netprofile antaa tähän hyvät mahdollisuudet ja pääsen tekemään monipuolisesti kaikkea viestintään liittyvää. Vaikka opiskelen journalismia, on viestintä viime aikoina alkanut tuntua enemmän omalta jutulta. Onneksi kumpikaan ei sulje toista pois ja uskon, että journalismin osaamisestani on hyötyä myös viestinnän puolella.” 

Vapaa-ajalla Aleksi on mukana järjestötoiminnassa, viettää aikaa ystävien kanssa ja pitää matkustelusta. 

“Matkustelu on viime aikoina jäänyt koronan vuoksi aika vähäiseksi, mutta haaveilen lähteväni uudestaan reilaamaan, kun se taas on mahdollista. Kävin muutama kesä sitten 

reilaamassa enemmän Länsi-Euroopan puolella. Tämän jälkeen suunnittelin, että olisin viime kesänä reilannut Itä-Euroopassa. Nämä suunnitelmat nyt kuitenkin lykkääntyivät sattuneesta syystä.” 

“Odotan, että kevät Netprofilella vierähtää uutta oppien ja pääsen mukaan moneen mielenkiintoiseen projektiin. En pelkää tarttua haastaviinkaan työtehtäviin." 

Lämpimästi tervetuloa tiimiin Aleksi! 

Haluatko kuulla harjoittelijamme kuulumisia kevään aikana? 

Tilaa uutiskirjeemme!