Essi Isomäki 9.9.2021 13:20

Netprofilen tuore viestintäkonsultti Merja on teknologiamyönteinen humanisti

Ei kuukautta ilman uutta ammattilaista! Syyskuussa Netprofilen viestintäkonsultin rooliin hyppäsi Merja Haverinen. Viestintätoimistojen tehtävät ja palvelut ovat Merjalle tutut, sillä hän on työskennellyt eri viestintätoimistoissa lähes kymmenen vuoden ajan. 

”Viestintätoimistotyön suola on yhteistyö keskenään erilaisten asiakkaiden kanssa. Siinä saa mukavasti näköalaa eri aloihin sekä tapoihin toimia. Kertynyt kokemus auttaa tulkitsemaan asioita laajemmasta perspektiivistä, mikä hyödyntää omaa työskentelyä ja tuo asiakkaille lisäarvoa. Sitä paitsi vaihtelu virkistää, myös asiakastyössä!” 

Merja kuvailee itseään teknologiamyönteiseksi humanistiksi. 

”Teknologiassa huomioni kiinnittyy vaikutuksiin; mitä hyötyä eri teknologioista on ihmisten arjessa ja miten ne muuttavat yhteiskuntaa. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat ympäristövaikutuksia vähentävät teknologiat. On innostavaa ajatella, että ihminen voi teknologian avulla taistella esimerkiksi ilmastonmuutosta vastaan.”

Ennen viestintäuraa Merja keräsi kokemusta yritysten medianäkyvyydestä työskennellen mediaseurantayrityksessä kansainvälisten asiakkuuksien parissa.

”Tuolta ajalta värikkäimpänä kokemuksena jäi mieleen koulutusvierailu Intian kumppanitoimistossa. Sain äärimmäisen vieraanvaraisen vastaanoton. Yhteistyökumppanit tulivat yllärinä lentokentälle vastaan ja toimistolle astuttuani sain kaulaani heti kukkaseppeleen ja otsaani painettiin punainen väritäplä, bindi. Maistelin parhaimpia herkkuja ja hyvinvoinnistani huolehdittiin jatkuvasti.”

Matkustaminen ja kulttuurien kohtaaminen on ollut Merjasta aina kiehtovaa ja suorastaan välttämätön osa elämää. Hän odottaa aikaa, jolloin maasta toiseen liikkuminen on jälleen turvallisesti mahdollista. 

”Haaveeni olisi matkustaa junalla pitkin poikin Eurooppaa aina Välimeren rannikolle saakka. Se tosin vaatii paljon vapaa-aikaa – ehkä minusta tulee interreilaaja vihdoin eläkevuosina.”

Junalla kulkeminen tulee joka tapauksessa Merjalle jatkossa tutuksi, sillä hän asuu Pirkanmaalla ja toimistopäivinä hyppää junaan Tampereelta kohti Helsinkiä. 

”Pidän peukkuja, että junaverkko toimii moitteetta mennen tullen!” 

 

OTA YHTEYTTÄ