Maisa Enqvist 31.10.2017 14:12

Mikset sinäkin tuottaisi videoita?

IMG_6398.jpg

Kävimme syksyllä Netprofile Tourin merkeissä hakemassa sisältömarkkinoinnin viimeisimpiä oppeja Bostonissa järjestetystä Inbound 2017- tapahtumasta. Oma agendani painottui pitkälti videoita käsitteleviin esityksiin, ja dataanmenevänä tyyppinä pistin ylös erityisesti videoiden puolesta puhuvia numeroita.

Niitä olivat muun muassa:

  • Videoiden parissa viihdytään 5 x kauemmin, kuin staattisen sisällön parissa
  • 59 % Executive-tason väestä katsoisi mieluummin videon, kuin lukisi tekstin samasta aiheesta
  • 80 % katsoisi mieluummin firman Facebook Live -lähetystä, kuin lukisi firman blogia
  • 82 % preferoi Facebook Liveä yli muunlaisten sosiaalisen median postausten
  • 67 % katsoo todennäköisemmin neliön muotoista videota, kuin vaakasuuntaista
  • Ihmiset viihtyvät 2,6 kertaa pidempään sellaisilla nettisivuilla, joilla on video
  • 64 % sanoo sosiaalisessa mediassa näkemänsä markkinointivideon vaikuttaneen ostopäätökseensä

Joko tekee mieli kutsua valohenkilö paikalle ja nostaa järkälemäinen videokamera olalle?

Siihen ei onneksi ole tarvetta. Erityisesti sosiaalisessa mediassa videot voivat aivan hyvin olla myös kevyemmällä tuotannolla toteutettu. Itseasiassa yleisö pysähtyy jopa todennäköisemmin sellaisen videon kohdalle, joka näyttää siltä, että sen olisi saattanut kuvata joku heidän kavereistaan.

Puhelin on nykyisin suosituin tapa kuvata videoita – myös yritysten keskuudessa. Edullisilla lisävarusteilla, kuten taskukokoisella kuvausvalolla ja älypuhelimeen sopivalla mikrofonilla saa laatua sen verran ylöspäin, että asiasi varmasti näkyy ja kuuluu.

Toisaalta, yksinkertaisimmillaan video ei edellytä edes puhelinta, vaan esimerkiksi Facebookin Slideshow-työkalulla voi luoda kuvista videomuotoisen postauksen, joka sitten nauttii samoista eduista, kuin mikä tahansa muukin video.

Näihin etuihin lukeutuvat muun muassa erinomainen orgaaninen levikki ja puoli-ilmaiset mainosnäytöt, joiden ansiosta viestisi leviää kaiken kansan tykättäväksi alta aikayksikön.

Videokatselijoita voi näppärästi käyttää myös jälkeenpäin muiden mainosten kohdeyleisönä: jos katsoit videomme, saattaisit olla kiinnostunut myös ladattavasta oppaastamme!

Me Netprofilella tietysti elämme niin kuin opetamme. Teimme Inboundista kaksi Facebook Liveä, jotka tarjoavat iloksenne lisää oppeja ja tunnelmia tapahtumasta.

Video: Inbound 2017 alkamassa!

Video: Inbound 2017 - oppeja ja tunnelmia

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

New Call-to-action