Suvi Heinikoski 15.8.2023 13:10

6 syytä hyödyntää videota somessa

Videon suosio on viime vuosina kasvanut huimasti sosiaalisessa mediassa, ja sen hyödyntäminen on nyt entistäkin tärkeämpi osa menestyksekästä markkinointi- ja viestintästrategiaa. Tässä blogipostauksessa syvennymme siihen, miksi erityisesti teknologiayritysten on kannattavaa valjastaa videoiden potentiaali käyttöön somemarkkinoinnissaan. 

Monimutkaisten tuotteiden ja palveluiden esittely 

Teknologiayritysten tuotteet ja palvelut saattavat olla monimutkaisia, ja niiden esittely voi olla haastavaa pelkällä tekstillä ja kuvalla. Video tarjoaa loistavan mahdollisuuden selittää ja visualisoida tuotteen tai palvelun teknisiä ominaisuuksia ja tuoda esiin niiden edut helpommin ymmärrettävässä muodossa. Ostajat arvostavat selkeitä ja informatiivisia esittelyvideoita, joiden avulla he voivat tehdä parempia päätöksiä. 

Liikkuva kuva herättää huomion 

Kilpailu käyttäjien huomiosta somessa on kovaa. Videot erottuvat somen uutisvirrasta keskimäärin staattista kuvaa paremmin, sillä visuaalisesti stimuloiva liikkuva kuva vetää tehokkaasti katseen puoleensa. Lyhyeenkin videoon on myös mahdollista tiivistää runsaasti informaatiota, mikä helpottaa viestisi välittämistä kiireiselle ja helposti herpaantuvalle somekäyttäjälle. Esimerkiksi lyhyet teaserit herättävät uteliaisuutta ja kannustavat käyttäjää jatkamaan sisällön parissa ja tutustumaan aiheeseen tarkemmin. 

Visuaalisuus vahvistaa brändiä 

Laadukkaat ja ammattimaisesti tuotetut videot vahvistavat brändin identiteettiä ja auttavat luomaan positiivista mielikuvaa yrityksestäsi. Videolla voit kertoa tarinoita, jotka herättävät tunteita, kiinnostusta ja luottamusta yritystäsi kohtaan. 

Tuote- ja palveludemot 

Videot ovat loistava tapa näyttää uusien tuotteiden toimintaa käytännössä. Demovideoilla voit näyttää asiakkaillesi, miten tarjoamanne ratkaisu toimii ja miten se voi auttaa heitä. Esimerkit auttavat asiakkaita hahmottamaan tuotteen käyttömahdollisuudet ja vaikutukset liiketoimintaansa. 

Asiantuntijuuden vahvistaminen 

Teknologiayritykset työllistävät yleensä alansa parhaimpia asiantuntijoita ja videoiden avulla heitä on helppo nostaa esille. Webinaarit, asiantuntijahaastattelut ja ajankohtaiset teknologiakatsaukset ovat erinomaisia tapoja osoittaa asiantuntijuutta ja tarjota arvokasta tietoa kohderyhmällenne. 

Mittaaminen ja analytiikka 

Sosiaalisen median alustat tarjoavat kattavia mittaus- ja analytiikkatyökaluja videoiden menestyksen seuraamiseen. Voitte tarkastella, miten videot toimivat eri kanavissa ja miten yleisö reagoi niihin. Tämä tieto auttaa kehittämään entistäkin vaikuttavampia videoita ja hiomaan somemarkkinointistrategiaa tehokkaampaan suuntaan. 

Videon hyödyntäminen somemarkkinoinnissa on siis erinomainen tapa vahvistaa brändiä, tavoittaa uusia asiakkaita ja vakuuttaa nykyiset ja uudet asiakkaat tuotteidenne laadusta ja hyödyistä.  

Onko teillä tarvetta videotuotannoille? Netprofilelta saat avun ideoinnista ja toteutuksesta somemarkkinointiin. Lue täältä lisää videotuotannoista ja ota meihin yhteys!