Maisa Enqvist 25.6.2020 13:32

3 hyvää syytä hakea Netprofilelle markkinointiviestinnän harjoittelijaksi

blogi_maisa_harjoittelijahaku

Markkinoinnin ja viestinnän harjoitteluja on moneen lähtöön. On palkallisia ja palkattomia, on tylsiä ja monipuolisia, on kivoja ja tyhmiä. Toisissa firmoissa harjoittelija pääsee mukaan melkein mihin tahansa, toisissa taas rajataan vastuualueet tiukasti. Jossain on yksi harjoittelija, jossain kokonainen harkkariarmeija.

Olen itsekin aikoinaan tehnyt pari harjoittelua. Niistä jäi mieleen joitain hyviä käytäntöjä, mutta myös joitain ehdottomasti vältettäviä.

Me Netprofilella lupaamme jokaiselle harjoittelijallemme seuraavat kolme asiaa:

1. Pääset tekemään monipuolisesti

Teemme viestintää, sisältömarkkinointia ja digitaalista markkinointia. Harjoittelijamme pääsee yleensä aluksi harjoittamaan taitojaan Netprofilen oman markkinoinnin parissa: laatimaan ja julkaisemaan somepostauksia, rakentamaan kampanjoita, kirjoittamaan blogia ja uutiskirjetekstejä.

Taitojen karttuessa pääsee pikkuhiljaa mukaan myös asiakashommiin. Harjoittelijamme on ollut mukana muun muassa konseptoimassa podcast-sarjaa, laatimassa referenssejä, käsikirjoittamassa videoita, tekemässä someraportteja, ylläpitämässä Hubspotia ja auttamassa tapahtumajärjestelyissä.

2. Opit parhailta asiantuntijoilta

Meillä ei ole erikseen harjoittelijan töitä, joita tekisi vain harjoittelija, vaan apuna ja tukena on aina vastuullinen netprofilelainen. Riveissämme työskentelee pitkän linjan teknologiakirjoittajia, digimarkkinoinnin asiantuntijoita, huipputason strategisia osaajia ja jopa Vuoden viestintäkonsultti, joten harjoittelija on hyvissä käsissä.

Harjoittelun alussa järjestämme harjoittelijalle 10 tunnin koulutussarjan, jonka aikana harjoittelija pääsee eri asiantuntijoidemme johdolla tutustumaan mediatyöhön, some- ja vaikuttajamarkkinointiin, viestintäkoulutuksiin, asiakkuuksien hoitoon, markkinointiviestinnän toimialaan, teknologiaskeneen ja sisällöntuotantoon.

3. Olet aidosti osa työyhteisöä

Meidän harjoittelijamme ei ole mikään halpa b-luokan työjuhta, vaan mahtava a-luokan ihminen, jonka työura vain sattuu olemaan vielä alkutaipaleellaan. Harjoittelijamme perustellulla mielipiteellä on siis yhtä suuri painoarvo kuin kenen tahansa muunkin asiantuntijamme perustellulla mielipiteellä.

Harjoittelijamme kutsutaan ilman muuta kaikkiin firman yhteisiin tilaisuuksiin, oli kyse sitten viikkopalaverista, ideointisessiosta, kehitysaamusta tai kesäjuhlista. Oma lähiesimies pitää harjoittelijan kanssa samat kahdenkeskiset keskustelut ja sparraukset kuin muidenkin tiimiläisten kanssa.

Kiinnostuitko? Tule mukaan tiimiimme! Harjoittelu on palkallinen, monipuolinen ja kiva. Ota yhteyttä, ja hae jo tänään!