Juha Frey 14.3.2019 8:40

SXSW-terveiset: 7+1 asiaa, joista kuuluu nyt kiinnostua

Juha_SXSW
Terveiset Texasista! Vuosittainen megatapahtuma SXSW kertoo jälleen mihin suuntaan nörtit, futuristit, markkinoijat ja bisnesvelhot kautta maailman juuri nyt katsovat. Kokosin iloksesi lyhyen oppimäärän trendeistä, joita kannattaa seurata juuri nyt:
  1. Tunne nujertaa teknologian markkinoinnin prioriteeteissa. Nyt kun firmat kautta maailman on luukutettu täyteen markkinointiautomaatiota, on korkea aika pohtia miten järjestelmillä saa kohderyhmät iloisiksi eikä ärsyyntyneeksi.
  1. Terveys on sittenkin tärkeintä. Teknologian, algoritmien ja AI:n avulla luodaan yhä koukuttavampia laitteita ja palveluita, mutta missä menee raja? Controlled vai in control, siinäpä moderni pulma. Viisas yritys välittää asiakkaidensa aivoista.
  1. Tee hyvää, mutta älä valitse puolia. Yrityksiltä ja johtajilta odotetaan kannanottoja, ja arvopohjainen hyvän tekeminen tuo kiistatta hyötyjä myös liiketoiminnalle. Puoluepolitiikka ja me vastaan muut -ajattelu kuitenkin sopii vain harvalle brändille.
  1. Brändi tarvitsee äänen. Englanninkielinen maailma siirtyy kiihtyvällä vauhdilla ääniohjattuihin palveluihin. Mistä silloin tunnistaa minkä yrityksen kanssa asioi? Äänibrändäyksen tarve kasvaa nyt kovaa.
  1. VR-lupaus on yhä lupaus. Virtuaalilaseista ei ole tullut koko kansan lelua, mutta kehitysvauhti jatkuu kovana. Esillä on yhä vaikuttavampia elämyksiä, kuten liikkuvia VR-tuoleja, liikkeet tunnistavia hanskoja, haptisia vaatteita… paras on vielä tulossa.
  1. Vaikuttajamarkkinointi nousee, ja nousee sitten lisää. Superjulkkisten ohella fokus on nyt mikrovaikuttajissa sekä työkaluissa, joilla tekemistä seurataan ja ohjataan. Tavisten sometuksia aktivoidaan toinen toistaan luovemmilla elämyksillä.
  1. Blockchain tulee, mutta miten? Vaikutuksia, mullistuksia ja kovaa kasvua ennustetaan lähes alalle kuin alalle, mutta keinoja ja sovelluksia on toistaiseksi enemmän puheina ja vähemmän kokemuksina. Tilanne muuttunee pian.

+1 Sähköpotkulaudat. Miksi kävellä, kun joka kadunkulmassa odottaa kymmeniä potkulautoja valmiina käyttöön? Tarjontaa on ainakin viideltä eri firmalta ja käyttö maksaa noin 15 senttiä minuutilta: ota mistä vain ja jätä mihin vain. Kätevästi kännykällä toimivien potkulautojen on helppo ennustaa yleistyvän. Liikennesäännöt niille toki olisivat kiva plussa, täällä sellaisia ei vaikuta olevan...

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, jutellaan lisää!