Essi Isomäki 31.8.2022 14:41

Sisältötiimin uusi vahvistus on todellinen moniottelija

Netprofilen timanttinen sisällöntuottotiimi hioutui entistä hohdokkaammaksi elokuun loppusuoralla, kun Jason Ward lyöttäytyi osaksi Netprofilen vakiokaartia. 16-vuotiaana ensimmäisen palkkakynän työnsä digialalta hankkinut Jason on lähtökohtaisesti oppinut kaiken tekemällä – ja tehnyt vähän kaikkea. 

Jason on kirjoittanut muun muassa peleistä, ohjelmistoista, viihde-elektroniikasta ja musiikista ammatikseen 90-luvulta asti – eli niistä ajoista, kun tietoliikenteen valtaväylälle liittymistä edelsi 14,4 kbps modeemin ujelluksen kuuntelu, ja vielä kapaloikäisen internetin sosiaalista ilmettä piirrettiin luolamiestyylisellä otteella tekstipohjaisten BBS-ympäristöjen digiseinille. Suomalais-irlantilaisena hybridinä Jason oppi jo nuorella iällä ilmaisemaan itseään suomeksi ja englanniksi, ja on pyrkinyt hiomaan kielellistä ilmaisuaan nöyrän määrätietoisella työmoraalilla lapsuudesta asti.

Kokemusta on karttunut niin freelancerina kuin rivitoimittajana eri medioissa ja julkaisuissa ensisijaisesti peli- ja musiikkialalla. Lisäksi Jason on toiminut kattavasti erilaisissa tehtävissä erikoiskaupan maailmassa; viimeisimpinä Netprofilen uraa edeltävinä koitoksina ketjumarkkinoinnin, sisällöntuoton, digimarkkinoinnin ja sovelluskehityksen arvaamattomien korpiseutujen kartoitus kirjallisuusalalla mm. markkinointikoordinaattorin ja kaupallisen tuottajan mantteli harteilla. Jasonilla on myös yli 10 vuoden kokemus podcast-tuotannoista, ääni- ja videoeditoinnista sekä erilaisista radio-, tv- ja hybridimediatuotannoista. Osaa kuulemma laulaakin.

”Monissa liemissä keitettynä moniottelijana olisi helppo lohkaista tässä jotain falskilta kaikkitietäväisyydeltä kalskahtavaa jargonia”, tuumaa Jason, ”mutta teknologia-alalla pätevät pitkälti samat lainalaisuudet viestinnässä ja sisällöntuotossa kuin vaikkapa ohjelmistosuunnittelussa: uteliaisuus, vilpitön halu oppia uutta sekä ennen kaikkea oman rajallisen mutta alati kasvukykyisen ymmärryksensä ymmärtäminen ovat niitä pohjattomia viisauden sammioita, joiden uumenista sekä henkilökohtaisen että kollektiivisen kehityksen kirkkaimmat jalokivet kalastetaan.”

Kirjoittamisen ohella Jasonin elämän toinen suuri rakkaus on musiikki ja sen tuotanto, joiden parissa parantumattomaksi yöeläjäksi tunnustautuva mies askartelee usein pikkutunneille asti kotistudiossaan – samalla silmäillen kitarakokoelmaansa, joka on aina yhtä soittopeliä vaille valmis. Jason löytää tiensä kansan aisteille myös Pelaaja-lehden avustajana sekä peli- ja viihdealaa pitelemättömällä guerrilla-otteella kopeloivan Nelinpeli-podcastin isäntänä.

Päivätöiden ja intohimoharrastusten ohella Jason suhtautuu suurella rakkaudella muun muassa video- ja pöytäpeleihin, elokuviin, vahvaan kahviin ja tuliseen ruokaan. Perheeseen kuuluu mainitun kitarakokoelman lisäksi avovaimo ja norjalainen metsäkissa nimeltä Ragnar.

Mikäli haluat pysyä kartalla Netprofilen kuulumisista, tilaa uutiskirjeemme!