Christina Forsgård 29.11.2016 9:07

Tutkimus: Kevytyrittäjyys on varttuneille ammattilaisille luonteva tapa tehdä töitä

 

Erityisesti rakennus- ja huoltoalan yli 50-vuotiaat ammattilaiset ovat ottaneet UKKO.fi:n omakseen

Laskutuspalvelu UKKO.fi:n käyttäjätutkimus kertoo, että kokeneille suomalaisille yrittäjyys ei ole ainoa tapa tehdä töitä omaehtoisesti.

Yli 50-vuotiaista UKKO.fi:n käyttäjistä vain 47 prosenttia sanoo haaveilleensa oman yrityksen perustamisesta, kun vastaava osuus kaikkien käyttäjien keskuudessa oli 67 prosenttia. Yli 50-vuotiaille tärkein syy ryhtyä kevytyrittäjäksi on se, että UKKO.fi:n avulla voi yhdistää yrittäjän vapauden ja palkkatyön helppouden.

– Kokeneet ja pitkän työuran jo tehneet ammattilaiset ovat yksi meidän nopeimmin kasvavista asiakasryhmistämme. Kyselytutkimuksen perusteella kevytyrittäjyys on heille sopiva tapa tehdä töitä omiin nimiin. Oman yrityksen perustaminen ei todellakaan ole ainoa keino päästä oman työelämänsä herraksi, sanoo UKKO.fi:n perustaja ja markkinointipäällikkö Olli Kopakkala.

Yli 50-vuotiaat ovat löytäneet UKKO.fi:n jo varhaisessa vaiheessa. Heidän jouukko_seniori_kaaviokossaan yli kolme vuotta palvelua käyttäneiden osuus on 15 prosenttia, kun vastaava osuus kaikissa ikäryhmissä on 11 prosenttia.

ukko1

– Yli 50-vuotiaiden pitkä kokemus ja ammattitaito näkyvät siinä, että heidän laskutussummansa ovat selvästi keskiarvoa korkeampia. Tämä koskee myös eläkeiässä olevia käyttäjiämme, joiden määrä kasvaa tasaisesti joka kuukausi, Kopakkala toteaa.

Kokeneiden UKKO.fi:n käyttäjien ammattijakauma eroaa kaikkien käyttäjien jakaumasta. Kun laskutuspalvelun kaikkien käyttäjien päätoimialan top-3 on media/viestintä, kulttuuri-/humanistinen ala ja rakennusala, niin yli 50-vuotiaissa kärkialat ovat rakennusala, markkinointi/mainonta sekä asennus/huolto.

– Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia yli 20 vuoden kokemuksella. Tyypillinen työkeikka on sellainen, että hommat alkavat kukonlaulun aikaan ja sitten mennään tukka putkella kaksi vuorokautta yhtä menoa. Tein töitä kymmenen vuotta toiminimellä, kunnes totesin, että on helpompaa käyttää UKKO.fi-palvelua. Siten ei tarvitse murehtia ennakkoveroista ja kirjanpito hoituu automaattisesti, sanoo 71-vuotias Antero von Bagh

ukko2

Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena UKKO.fi-palvelun käyttäjille heinäkuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1270 kevytyrittäjää, yli 50-vuotiaita oli noin viidennes. Kyselyyn vastanneiden yli 50-vuotiaiden tuloksia voit tarkastellä täältä.