Christina Forsgård 22.11.2016 12:17

Orange Business Services ja Tractive jäljittävät kadonneet lemmikit esineiden internetin avulla

 

Lemmikkien luotettava ja rajaton paikannus maailmanlaajuisesti.

Onko lemmikki hukassa? Ei hätää, IoT-kaulapanta paikantaa sen mistä päin maailmaa tahansa. Joka vuosi maailmassa katoaa kymmenen miljoonaa lemmikkieläintä. Helpottaakseen omistajien tuskaa itävaltalainen Tractive on kehittänyt paikannusratkaisun, joka perustuu esineiden internetin (IoT, Internet of Things) teknologiaan. Kun koiran tai kissan kaulapantaan on liitetty pienikokoinen paikannuslaite, omistaja näkee älypuhelimellaan koko ajan, missä eläin seikkailee.

Luotettavan ja maailmanlaajuisen palvelun varmistamiseksi Tractive GPS -ratkaisussa käytetään Orange Business Servicesin IoT-palvelua ja siihen liittyviä sim-kortteja, jotka toimivat ympäri maailmaa. Rajaton palvelu on Tractivelle tärkeää, sillä vuonna 2012 perustetulla yrityksellä on asiakkaita yli 80 maassa.

"Jotta voimme tarjota rakkaiden lemmikkien paikannukseen palveluita, häiriötön yhteys on ehdottomasti avainasemassa", Tractiven toimitusjohtaja Michael Hurnaus sanoo. "Olen erityisen vaikuttunut siitä, miten tiivistä yhteistyötä Orange tekee omien asiantuntijoidemme kanssa. Meidän laajentumisemme kannalta Orange Business Services ei ole pelkästään palveluntarjoaja, vaan luotettu kumppani."

”On hienoa, että IoT-palvelujen kattavan asiantuntemuksemme avulla voimme tukea Tractiven maailmanlaajuisen kasvun tavoitteita”, Orange Business Servicesin Euroopan, Venäjän ja IVY-maiden johtaja Anne-Sophie Lotgering sanoo.

IoT-palvelu on osa Datavenueta, joka on Orange Business Servicesin moduuleista koostuva IoT- ja analytiikkaratkaisu. Se kattaa datan hallinnan, esineiden turvallisen verkkoyhteyden ja päätöksentekoa tukevan analytiikan. Tällä hetkellä palvelussa on jo yli kymmenen miljoonaa aktiivista esinettä eri toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, autojen datayhteyksissä, älykaupungeissa ja teollisuudessa. Datavenue on suunniteltu tukemaan yritysten siirtymistä digitaaliseen liiketoimintaan.

Tractiven tuotekuvia voi ladata osoitteesta https://tractive.com/en/press-gps/

Lisätietoja lehdistölle:
Stefan Reijonen
COO Nordics and Baltics
Orange Business Finland Oy
stefan.reijonen@orange.com
puh. 050 555 6631

Orange Business Services on ranskalaisen Orange-operaattorin yrityspalveluista vastaava yhtiö. Sen 20 000 työntekijää tukee yrityksiä digitaalisen murroksen kaikissa vaiheissa. Valikoimassa on integraatioratkaisuja ja sovelluksia mobiileihin ja digitaalisiin työtiloihin, IT- ja pilvijärjestelmiin, kiinteisiin ja mobiiliyhteyksiin, yksityis- ja hybridiverkkoihin, teollisen internetin sovelluksiin, 360°-asiakaskokemukseen ja big data -analytiikkaan sekä kyberturvallisuuteen. Orange Business Services toimii luotettuna kumppanina yli 3 000 monikansalliselle yritykselle, kahdelle miljoonalle pienyritykselle sekä lukuisille muille organisaatioille ja julkishallinnolle. Lisätietoja osoitteessa www.orange-business.com

Tractive kehittää tuotteita ja sovelluksia lemmikkien omistajille. Tuotevalikoimaan kuuluvat Tractive GPS eläinten paikannukseen ja Tractive MOTION Activity Tracker sekä eläinten valokuva-alusta Tractive Photos, jolle käyttäjät voivat ladata kuvia mobiilisovelluksella ja jakaa niitä muiden eläinrakkaiden kanssa. Muita sovelluksia ovat Tractive Dog Walk, Pet BlaBla, Pet Battle ja Petnames. Tractive on perustettu vuonna 2012 ja sen kotipaikka on Pasching Itävallassa. Yritys työllistää runsaat 30 ihmistä.