Christina Forsgård 22.11.2016 9:55

Nordcloud on Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys

 

Pilvi-infrastruktuuria yrityksille palveluna toimittava Nordcloud on saavuttanut kärkipaikan Deloitten tänään julkistetulla Technology Fast 50 -listalla, joka laittaa järjestykseen Suomen nopeimmin liikevaihtoaan kasvattaneet teknologiayritykset. Nordcloudin vei listan ykköseksi 3433 prosentin kasvu neljän viime vuoden aikana.

"Ykkössijamme Deloitten Technology Fast 50 -listalla osoittaa, että teimme yritystä perustaessamme oikean valinnan keskittymällä julkisiin pilvipalveluihin. Havaitsimme, että yrityksillä oli tarve tämänkaltaisille palveluille, mutta markkinoilla ei ollut toimijaa, joka olisi osannut auttaa heitä tässä", sanoo Esa Kinnunen, Nordcloudin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Päinvastoin kuin moni muu yritys, joka hioo tuotettaan vuosikausia täydelliseen kuntoon ennen markkinoille lähtemistä, Nordcloud päätti heti alusta asettaa myynnin ja markkinoinnin etusijalle. Ketterä asiakaslähtöinen toimintatapa ja nopea uuden teknologian soveltaminen ovat siivittäneet yrityksen kasvua.

"Meillä oli rohkeutta uskoa omaan näkemykseemme ja lähteä toteuttamaan sitä nopeasti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Tähtäsimme heti alussa riittävän korkealle, ja kansainvälistyminen oli suunnitelmissa yrityksen ensi hetkistä alkaen", Kinnunen sanoo.

Liikevaihdon lisäksi myös työntekijämäärä on kasvanut nopeasti. Nordcloudissa työskentelee noin sata ammattilaista, joista puolet Suomessa ja puolet kuudessa muussa Euroopan maassa, joihin Nordcloud on vuosien aikana laajentunut.

"Tätä tulosta ei olisi voitu saavuttaa ilman meillä työskentelevien huippuasiantuntijoiden tinkimätöntä työpanosta. Pilviteknologiat kehittyvät nopeasti, ja ajan tasalla pysymiseen vaaditaan jatkuvaa kykyä oppia uutta ja mukautua muutokseen", Kinnunen sanoo.

Huikeasta kasvusta huolimatta rajoja ei Esa Kinnusen mukaan ole vielä läheskään saavutettu: "Yrityksistä vasta 5 prosenttia käyttää jossakin määrin pilvi-infraa. Euroopassa tämän markkinan koko on satoja miljardeja, ja meillä on vielä useita isoja maita valloitettavana. Tavoitteenamme on olla toimialamme ykkönen Euroopassa."

Katso Kansainvälisen kasvun tekijät -video: http://bit.ly/2gbDwMy

 

Lisätietoja:
Esa Kinnunen
Toimitusjohtaja, Nordcloud
+358 (0)40 586 0928
esa.kinnunen@nordcloud.com

Nordcloud tarjoaa yrityksille tietotekniikan pilvi-infrateknologioihin perustuvia vaativia automaatio- ja ylläpitopalveluita. Nordcloud on perustettu vuonna 2012 Helsingissä ja se on kasvanut nopeasti yhdeksi alan johtavista osaajista ja asiantuntijoista. Nordcloudin toimipaikat ovat Helsinki, Tukholma, Malmö, Oslo, Lontoo, München ja Amsterdam, ja se on auttanut jo yli 200 yritystä hyödyntämään pilvipalveluita. Nordcloudin liikevaihto oli yli 16 miljoonaa euroa vuonna 2015. www.nordcloud.fi