Janni Mäkisalo 14.5.2019 12:11

Lenovo julkisti suuren joukon uusia älykkäitä laitteita ja ratkaisuja yrityksille

Uusi lisätyn todellisuuden ThinkReality-alusta, uusi ThinkIoT-ekosysteemi esineiden internetiin, uudet ThinkCentre Nano -tietokoneet, uusi ThinkBook-kannettavien brändi

Lenovo on julkaissut runsaasti uusia tietokoneita sekä lisätyn todellisuuden, esineiden internetin ja tietoturvan ratkaisuja vuotuisessa Accelerate-tapahtumassaan, joka kokoaa yhteen muun muassa yritysasiakkaat ja -kumppanit sekä pk-yritysten ostajat. Tapahtuma tarjosi täyden katsauksen Lenovon yritysratkaisujen valikoimaan ja osoitti, kuinka yhtiö on omistautunut työpaikkojen älykkääseen muutokseen ja älykkäämpään liiketoimintaan.

Lisätyn todellisuuden eli AR:n uutuus on ThinkReality-alusta. Sen avulla yritysasiakkaiden on helppo hyödyntää ja hallita AR- ja myös VR-sovelluksia riippumatta käyttöjärjestelmistä, pilvipalveluista ja laitteista. Ensimmäinen ThinkReality-laite ovat ThinkReality A6 -lasit. Luokkansa kevyimpiin kuuluvat lasit painavat 380 grammaa, ja niillä käyttäjä näkee 40 asteen täysteräväpiirtoisen kuvan kummallakin silmällä. Hyvästä suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 845 Mobile XR Platform.

Esineiden internetin ekosysteemin puolestaan avaa uusi ThinkIoT-valikoima, johon kuuluu esimerkiksi varastojen automatisoinnin ratkaisu. Accelerate-tapahtumassa Lenovo kertoi myös Microsoftin kanssa aloitetusta IoT-kumppanuudesta, jonka avulla asiakkaat voivat kiihdyttää esineiden internetin ratkaisujen käyttöönottoa.

IoT-valikoimaa täydentävät erittäin pienikokoiset tietokoneet ThinkCentre Nano ja ThinkCentre Nano IoT. Näistä malli ThinkCentre Nano M90n on maailman kompaktein yritys-PC, jonka käyttäjä voi sijoittaa melkein mihin tahansa. Esimerkiksi tehdasolosuhteita kestävä ThinkCentre Nano IoT on tarkoitettu turvalliseksi ja tehokkaaksi IoT-väyläksi verkon reunalle.

Erityisesti pk-yritysten tarpeisiin Lenovo tuo täysin uuden ThinkBook-brändin kannettavien tietokoneidensa valikoimaan. Äärimmäisen ohuet ThinkBook S -koneet on suunniteltu yritysostajille, jotka eivät halua tehdä kompromisseja turvallisuudessa, luotettavuudessa ja tukipalveluissa. Ensimmäiset kaksi laitetta ovat ThinkBook 13s ja 14s. Ne yhdistävät Think-tuoteperheen tutut ominaisuudet ja edustavan designin kustannustehokkaalla tavalla.

Edeltäjänsä hurjaa suorituskykyä kirittää vielä ärjympi ThinkPad X1 Extreme Gen 2 -tehokannettava, jonka saa varustettuna 9. sukupolven Intel Core i9 -suorittimella ja NVIDIA GeForce GTX 1650 -näytönohjaimella.

Lisätietoa uutuuksista on Lenovon englanninkielisessä tiedotteessa:
https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/lenovo-unveils-new-intelligent-devices-solutions-enterprise/

Hinnat ja saatavuudet Suomessa tarkentuvat myöhemmin. EMEA-alueella verottomat hinnat ja saatavuus ovat seuraavat:
ThinkBook 13s: 699 euroa, kesäkuu 2019
ThinkPad X1 Extreme Gen 2: 1499 euroa, elokuu 2019
ThinkCentre M90n Nano: 799 euroa, elokuu 2019
ThinkCentre M90n Nano IoT, 649 euroa, elokuu 2019

Lisätietoja medialle:
Ari Saarelainen
Netprofile Finland
040 513 8605
ari@netprofile.fi