Christina Forsgård 2.12.2016 10:28

ICCO Global Awards: Netprofilen podcastit ovat maailman parasta teknologiaviestintää

 

Viestintätoimistojen kansainvälinen kattojärjestö ICCO on palkinnut suomalaisen Netprofilen maailman parhaasta teknologiaviestinnän kampanjasta. Palkinnot myönsi kansainvälinen 33-henkinen raati, jonka puheenjohtajina toimivat Omnicom-markkinointiviestintäkonsernin johtaja David Gallagher ja Yhdysvaltain viestintätoimistojen liiton PR Councilin johtaja Renee Wilson.

Palkinnot kymmenessä eri viestintäkategoriassa jaettiin Lontoossa 1.12.2016 järjestetyssä ICCO Global Awards -gaalassa. Teknologiaviestinnän sarjan voiton vei Netprofilen DNA Oyj:n yritysliiketoiminnalle toteuttama podcast-sarja Uuden työn ääniä.

Yhteensä kymmenellä podcast-jaksolla haluttiin tavoittaa edelläkävijöitä, joiden liikkuvaan elämään podcastien kuuntelu sopii teksti- ja videosisältöjä paremmin. Jaksoihin saatiin huippuluokan vieraat, ja onnistuneesti kohdistettu markkinointi sosiaalisessa mediassa toi vaikeasti tavoitellun kohderyhmän poikkeuksellisen pitkiksi ajoiksi DNA:n brändin pariin. Ero videoihin ja blogiteksteihin oli moninkertainen.

”Meidän asiakaskuntamme ja kohdeyleisömme on älykästä, uusista asioista kiinnostunutta väkeä. Podcastit osoittautuivat erinomaiseksi tavaksi tuottaa heille sisältöä, jonka parissa he viihtyivät. Yhteistyö Netprofilen kanssa on ollut antoisaa, sillä jaamme näkemyksen siitä, millaista on tämän päivän ja tulevaisuuden menestyvä markkinointiviestintä”, DNA:n yritysmarkkinoinnin päällikkö Elina Mansner sanoo.

Netprofile ainoa pohjoismainen toimisto kärkikahinoissa

Netprofile pääsi ICCO Global Awards -finaaliin ainoana pohjoismaisena viestintätoimistona ja peräti kolmessa eri kategoriassa.

Maailman parhaiden teknologiaviestinnän kampanjoiden sarjan finaalissa oli Netprofilen podcastien ohella kaksi muuta kampanjaa. B2B-kategoriassa Netprofilen toteuttama Tieto Oyj:n sisäisen Security Services -startupin lanseerausprojekti nousi yhdeksi kuudesta maailman parhaasta viestintäkampanjasta. Sokerina pohjalla Netprofile oli ehdolla vuoden parhaaksi itsenäiseksi viestintätoimistoksi EMEA-alueella, yhtenä kuudesta finaaliin rankatusta toimistosta.

”Kansainväliset palkinnot ovat osoitus siitä, ettei yritys tyydy kisaamaan omilla paikallisilla markkinoillaan, vaan tähtää kunnianhimoisesti ja menestyksekkäästi maailmanluokan osaajaksi. Myös viime vuonna maailman parhaasta B2B-viestintäkampanjasta palkitun Netprofilen toistuva menestys vahvistaa sen, että kyse on kovasta osaamisesta eikä vain yksittäisestä onnistumisesta”, sanoo David Gallagher, ICCO Global Awardsien tuomariston puheenjohtaja.

”Palkinnot ovat huikeita arvostuksen osoituksia innolle ja sitoutumiselle. Netprofilen ydintä on verkon ja teknologian mahdollisuuksien hyödyntäminen, ja olemme siksi aktiivisesti rakentaneet toimintamalleja, joissa perinteinen mediasuhdetyö yhdistyy saumatta sosiaaliseen mediaan, digitaalisiin sisältöihin ja markkinoinnin automaatioon. Uskomme vahvasti, että voittava konsepti sitoo myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja johtamisen kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena on strateginen vaikuttaminen”, Netprofilen toimitusjohtaja Juha Frey kertoo.

Lisätietoja:

Juha Frey, toimitusjohtaja, Netprofile
040 572 4674
juha@netprofile.fi

Christina Forsgård, hallituksen puheenjohtaja, Netprofile
040 571 9192
christina@netprofile.fi

Essi Isomäki, podcastien vastaava tuottaja, Netprofile
040 572 4648
essi@netprofile.fi

ICCO Global PR Awards 2016 -finalistit sarjoissa itsenäiset toimistot, B2B ja teknologia:

Regional Independent Consultancy of the Year – EMEA

Interel
LEWIS
Netprofile
Lansons
Instinctif
Partners
CROS

World’s Best PR Campaigns – B2B

International SOS – Protecting and Saving Lives
Netprofile – Quality is still king – Launching a security newcomer with standout content
Ogilvy Public Relations Istanbul – Ready Business
State Street Corporation – Investing Capital to Create Change: Gender Diversity ETF Campaign
Genesis Burson-Marsteller – Make in India Week – The story of a roaring revival
Kwittken – American Express Global Business Travel

World’s Best PR Campaigns – Technology

Ogilvy Public Relations Istanbul – Ready Business
Netprofile – Podcasting a brand into the hearts of hard-to-get B2B professionals
MSLGROUP – Netflix Everywhere

Netprofile on uutta teknologiaa kehittävien ja hyödyntävien yritysten viestintään erikoistunut konsulttiyritys. Autamme asiakkaitamme rakentamaan ja ylläpitämään liiketoimintansa tavoitteita tukevaa profiilia kohderyhmiensä keskuudessa Suomessa ja kansainvälisesti. Yhdistämme perinteisten ja sosiaalisten mediaympäristöjen syvällisen tuntemuksen ja monipuolisen viestinnän osaamisen vahvaan teknologia-alan ymmärrykseen. Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus viestinnän konsultoinnista, toimitustyöstä mediassa sekä viestinnän johtamisesta ja toteuttamisesta organisaatioissa. Lisätietoa osoitteesta www.netprofile.fi.

icco_netprofile_worlds-best-pr-campaign-technology-award-2016