Ari Saarelainen 5.10.2018 14:23

Equinix jatkaa datakeskusinvestointeja Suomessa – 90 miljoonaa euroa investoitu vuodesta 2013

 

HE5-II on yhtiölle yhdeksäs laajennus Suomessa viidessä vuodessa

Globaali datakeskuspalvelu- ja verkkoyritys Equinix avaa tänään Helsingissä HE5-datakeskukseensa laajennuksen vastauksena kasvavaan asiakaskysyntään. Uusi HE5-II laajennus on arvoltaan kolmen miljoonan euron arvoinen investointi, ja se on järjestyksessä jo yhdeksäs laajennus viiden viime vuoden aikana yhtiön Suomen-datakeskuksissa. Tällä ajanjaksolla Equinix on investoinut Suomeen yhteensä noin 90 miljoonaa euroa, ja näiden laajennusten kapasiteetti on yhteensä noin 11 megawattia.

Uusin laajennus kasvattaa Equinixin HE5-datakeskuksen kapasiteettia 45 prosenttia. Laitekaappien kokonaismäärä on nyt noin 500.

“Suorien digitaalisten reittien ansiosta Helsinki on digitaalinen väylä Venäjän, Baltian ja muun Euroopan välillä. Tämä tekee Helsingistä ihanteellisen sijaintipaikan yrityksille, jotka tarjoavat palveluitaan maailmanlaajuisesti ja tarvitsevat suoria yhteyksiä pilvipalveluiden toimittajiin tai liiketoimintaansa tukeviin digitaalisiin ekosysteemeihin. Näemme, kuinka Platform Equinix -alustamme kysyntä kasvaa, kun yritykset pyrkivät vastaamaan muuttuviin liiketoimintatarpeisiin. Sen vuoksi olemme iloisia, että voimme jatkuvilla investoinneilla tukea paikallisten yritysten tarpeita”, Equinixin Suomen-toimitusjohtaja Sami Holopainen kommentoi.

Platform Equinix on maailman suurin globaali yhteenkytkettyjen datakeskusten ja kypsien liiketoiminnan ekosysteemien alusta, jossa on noin 200 datakeskusta. Äskettäin Equinix julkaisi toisen kerran GXI-markkinatutkimuksen, joka todistaa yritysten välisten yksityisten yhteyksien kasvavan voimakkaasti verrattuna julkiseen internettiin. Suorien yhteyksien tärkeys korostuu, kun liiketoimintamalleista tulee yhä hajautuneempia ja riippuvaisia reaaliaikaisesta yhteydestä moniin käyttäjiin, kumppaneihin ja palveluntarjoajiin.

Asiakaskommentti:
”Tarjoamme älykkäitä ja helppokäyttöisiä palveluita yritysten hankintatoimen, sopimustenhallinnan ja toimittajahallinnan digitalisoimiseen. Verkostomme kautta tehdään valtava määrä hankintoja – yli 20 miljardin euron arvosta vuosittain. Digiajassa dataa liikkuu yhä enemmän, mikä kasvattaa tallennustilan tarvetta ja asettaa kovia vaatimuksia tietoliikenneyhteyksille. Näihin asiakkaidemme tarpeisiin pystymme vastaamaan entistä paremmin kumppanimme Equinixin kanssa. Kansainvälisenä toimijana palveluidemme tarjoaminen maailmanlaajuisen datakeskusverkoston kautta on meille erittäin tärkeää, ja Equinixin palveluiden laajentuminen merkitseekin meille yhä laajempaa globaalia ulottuvuutta.”
Are Saarinen, toimitusjohtaja, Cloudia, cloudia.com

Tärkeimmät tiedot
• Equinixillä on Suomessa vahva jalansija kuudella IBX-datakeskuksella (International Business Exchange), jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Niitä käyttää yli 160 suomalaista ja kansainvälistä organisaatiota IT- ja yhteystarpeiden täyttämiseksi.
• Kaikki Helsingin datakeskukset on liitetty maailmanlaajuiseen Equinix Cloud Exchange Fabric -ratkaisuun (ECX Fabric), joka yhdistää hajautetun infrastruktuurin ja digitaaliset ekosysteemit globaalin verkoston kautta suoraan, turvallisesti ja dynaamisesti. Yli 25 alueella saatavilla oleva ECX Fabric perustuu ohjelmistopohjaiseen kytkentään, ja asiakkaille se sisältää yhden skaalautuvan ja ketterän itsepalveluportaalin tai API:n, jonka kautta ne voivat kytkeytyä yhteen haluamiensa pilvipalvelu- ja IT-palvelutoimittajien kanssa.
• Helsingissä Equinix tarjoaa asiakkailleen pikaväylän globaaliin internetiin omasta internetin yhdysliikennepisteestä, jonka kapasiteetti on 2,4 terabittiä sekunnissa. Tämä mahdollistaa verkkoliikenteen osapuolille helpon ja tehokkaan keskinäisen liikenneyhteyden ja omien toimintojensa laajentamisen maailmanlaajuisesti. Yhdessä Cross Connectin ja Equinix Connectin kaltaisten lisäpalveluiden kanssa Equinix tarjoaa suomalaisille yrityksille kattavan palveluvalikoiman, joka sisältää korkeimman laadun IP-verkot ja matalimmat kustannukset IP-yhteyksien hallintaan.
• Helsingin strategista sijaintia tukee vahva infrastruktuuri Euroopassa. Equinixin Helsingin palvelinkeskukset on liitetty Suomen ja Saksan välille asennettuun Cinia C-Lion1-merikaapeliin. Equinixin asiakkaat hyötyvät ennätyksellisestä 144 terabitin kapasiteetista sekunnissa ja alle 20 millisekunnin viipeestä Helsingin ja Frankfurtin välillä.

Lisätietoja medialle
Ari Saarelainen
Netprofile Finland
+358 40 513 8605
ari@netprofile.fi

Tietoja Equinixista
Equinixin verkottuneet palvelinkeskukset yhdistävät toisiinsa maailman johtavat yritykset sekä heidän asiakkaansa, työntekijänsä ja kumppaninsa. Equinix toimii 40 alueella kaikilla viidellä mantereella. Se on paikalla siellä, missä yritykset kohtaavat, toteuttavat uusia mahdollisuuksia sekä vauhdittavat liiketoimintaansa tieto- ja pilviteknologian avulla. www.equinix.com.