Christina Forsgård 29.9.2016 13:01

Equinix avaa Suomeen uuden internetin solmukohdan

 

Paremmat verkkoyhteydet antavat suomalaisille yrityksille lisää pelimerkkejä digitaaliseen liiketoimintaan

Lehdistötiedote 29.9.2016 — Verkko- ja palvelinkeskusyritys Equinix avaa Helsinkiin uuden internetin yhdysliikennepisteen, joka aloittaa toimintansa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Eri puolillamaailmaa on nyt 22 Equinix Internet Exchange -yhdysliikennepistettä, jotka hyödyntävät yli 145 palvelinkeskuksen maailmanlaajuista verkostoa.

Yhdysliikennepisteet ovat internetin solmukohtia, jotka yhdistävät erilliset verkot keskenään ja mahdollistavat liikenteen niiden välillä. Niiden käyttö alentaa yritysten IP-liikenteen kustannuksia sekä tarjoaa entistä suorituskykyisemmän, nopeamman ja luotettavamman yhteyden verkkojen välille.

Helsingin uusi yhdysliikennepiste tuo suomalaisille yrityksille ja organisaatioille entistä paremmat kansainväliset verkkoyhteydet sekä lisää valinnanvaraa markkinoilla.

Verkottuneessa maailmassa menestyminen vaatii yhä enemmän yhteyksiä asiakkaiden, kumppanien ja työntekijöiden välillä. Equinixin palvelinkeskukset ja yhdysliikennepisteet mahdollistavat tehokkaat yhteydet ja edistävät merkittävästi digitaalista taloutta.

Tärkeimmät tiedot

* Equinix on operaattoreista riippumaton palvelinkeskusyritys, joka tarjoaa yhteydet maailman johtaville verkkopalvelujen tarjoajille, digitaalisille sisällöntuottajille, suuryrityksille, rahoituslaitoksille ja pilvilaskenta-alustoille eri puolilla maailmaa. Helsingissä avattavan Equinix Internet Exchange -yhdysliikennepisteen 2,4 terabitin kapasiteetti sekunnissa antaa suomalaisille ja pohjoismaisille yrityksille entistä helpomman tavan laajentua uusille kansainvälisille markkinoille.

* Maailman internetliikenne on kasvanut viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana yli 33 % vuodessa (Telegeography Capacity & Traffic Trends, Primetrica 2016). IP-pohjaisen liikenteen puolestaan ennustetaan kasvavan 22 % seuraavien kolmen vuoden aikana, ja lähes kolminkertaistuvan vuosien 2015–2020 välillä (Ciscon Visual Networking Index -raportti 2015). 451 Research -tutkimusyhtiön Interconnection 101 -raportissa todetaan, että yritykset muodostavat yhä enemmän verkkoyhteyksiä keskenään yhä useammissa paikoissa pysyäkseen mukana kasvun vauhdissa. Yhdysliikennepisteet tarjoavat yrityksille paikan, jossa näitä yhteyksiä voidaan muodostaa.

* Equinixilla on kaikkiaan 22 yhdysliikennepistettä 19 eri paikassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

* Suomessa Equinixilla on kuusi palvelinkeskusta, jotka kaikki sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Niitä hyödyntää yli 160 suomalaista ja kansainvälistä organisaatiota. Palvelinkeskukset yhdistävät tehokkaasti yritykset sekä niiden työntekijät, asiakkaat ja kumppanit. Niistä on tällä hetkellä yhteydet 52 paikalliseen verkkoon sekä pilvi- ja sisältöpalvelujen tarjoajaan. Equinixin Helsingin palvelinkeskukset sekä Suomen ja Saksan välille asennettu Cinia C-Lion1-merikaapeli yhdistävät toisiinsa Venäjän, Baltian maat ja Keski-Euroopan verkkojen solmukohdat. Equinixin asiakkaat voivat hyötyä Suomen konesaleille sopivasta ilmastosta, kilpailukykyisesti hinnoitellusta energiasta ja vahvasta infrastruktuurista, sekä nauttia samalla ennätyksellisestä 144 terabitin kapasiteetista sekunnissa ja alle 20 millisekunnin viiveestä Helsingin ja Frankfurtin välillä.

Equinix Suomessa

* Equinix näkee merkittäviä mahdollisuuksia merenalaisissa tietoliikennekaapeleissa, kuten Cinia C-Lion1. Yritys toimii kumppanina yli kymmenessä parhaillaan käynnissä olevassa merikaapelihankkeessa, joissa se tarjoaa suoran pääsyn tietoverkkoihin ja pilvipalveluihin merikaapeleiden päätepisteiden lähellä sijaitsevien palvelinkeskusten kautta.

* Equinix sai tammikuussa 2016 päätökseen kaupan, jolla se hankki omistukseensa TelecityGroupin. Kaupan arvo oli noin 3,8 miljardia dollaria (3,4 miljardia euroa). Sen myötä tulleet 34 konesalia yli kaksinkertaistivat Equinixin kapasiteetin Euroopassa ja vahvistivat yrityksen asemaa sekä Euroopan että maailman suurimpana laitetilapalvelujen tarjoajana.

* Telecity-kaupan ansiosta Equinixista tuli vahva tekijä Euroopassa seitsemällä uudella markkina-alueella, jotka ovat Dublin, Helsinki, Istanbul, Manchester, Sofia, Tukholma ja Varsova. Kaikkiaan Equinixilla on nyt yli 145 palvelinkeskusta 40 alueella. Equinixin asiakkailla on näin entistäkin monipuolisemmat mahdollisuudet verkottua maailmanlaajuisesti toisten yritysten kanssa Equinixin tehokkaalla alustalla.

Kommentit

* Taneli Vuorinen, johtaja, Cinia Group:
”Yksi Suomen ja Saksan välistä C-Lion1-merikaapelia hyödyntävän Cinian huippunopean Northern Digital Highway -datayhteyden tavoitteista on nostaa Suomi kärkijoukkoon, kun digitaalisen liiketoiminnan globaalit edelläkävijät valitsevat paikkaa nopeita ja luotettavia tietoliikenneyhteyksiä vaativille toiminnoilleen. Suora yhteys Equinixin palvelinkeskuksiiin Suomessa ja Euroopassa sekä uuteen yhdysliikennepisteeseen Helsingissä on hyvä uutinen erityisesti palveluyrityksille ja operaattoreille. Suomen valtio on ollut mukana rahoittamassa merikaapelia, ja odotamme tehokkaiden yhteyksien tuovan merkittäviä välillisiä hyötyjä Suomen kansantaloudelle useilla eri toimialoilla.”

* Alpo Akujärvi, toimialajohtaja, palvelinkeskukset, Invest in Finland:”Toivotamme Equinixin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen. Tämä on merkittävä etappi tavoitteellemme houkutella palvelinkeskusoperaattoreita ja paljon tietoa käsitteleviä organisaatioita Pohjolaan. Suomalaiset ovat innovatiivinen kansa, ja haluamme rakentaa digitaalisista toimintaympäristöistämme turvallisia, luotettavia, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Vihreys ei jää meillä pelkäksi sanahelinäksi, sillä Pohjoismaissa lähes 70 prosenttia energiasta tuotetaan ympäristöystävällisesti, ja useissa palvelinkeskuksissa on käytössä lämmön talteenottojärjestelmät.”

* Eric Schwartz, EMEA-alueen johtaja, Equinix:
”Digitaalisen talouden kasvu ja nopea kehittyminen vaativat tietoverkoilta aina vain enemmän kapasiteettia ja suorituskykyä. Vastaamme nyt tähän haasteeseen avaamalla Helsinkiin uuden Equinix Internet Exchange -yhdysliikennepisteen. Equinixin alusta antaa suomalaisille yrityksille tilaisuuden edetä digitaalisessa transformaatiossaan globaalisti sekä saavuttaa parhaat mahdolliset digitaaliset yhteydet sidosryhmiinsä.”

* Sami Holopainen, Suomen-toimitusjohtaja, Equinix:
”Olemme sijoittaneet kolmen vuoden aikana yli 70 miljoonaa euroa palvelinkeskuksiin Suomessa. Strateginen asemamme idän ja lännen välissä tarjoaa keskieurooppalaisten yritysten datalle sekä ihanteellisen sijainnin että lyhyimmän reitin Venäjän ja Aasian markkinoille. Uuden yhdysliikennepisteen tarjoamat entistä paremmat yhteydet antavat paikallisille yrityksille enemmän mahdollisuuksia verkottua kumppaneidensa kanssa digitaalisen toimitusketjun kaikissa vaiheissa.”

Lisätietoja * Suomi-neito, datakeskusten viileä kaunotar [blogi]

* Equinix Expands Data Center Leadership Position with Close of Telecity Acquisition [lehdistötiedote, englanniksi]

* Cinia Connects to Equinix Data Centers in Frankfurt and Helsinki [lehdistötiedote, englanniksi] * Invest in Finlandin sivusto Suomesta datakeskusten sijaintipaikkana [verkkosivu, englanniksi]

* Invest in Finlandin sivusto Suomesta datakeskusten sijaintipaikkana [verkkosivu, englanniksi]

* Equinix Internet Exchange -yhdysliikennepisteet [esite, englanniksi]

Tietoja Equinixista Equinixin verkottuneet palvelinkeskukset yhdistävät toisiinsa maailman johtavat yritykset sekä heidän asiakkaansa, työntekijänsä ja kumppaninsa. Equinix toimii 40 alueella kaikilla viidellä mantereella. Se on paikalla siellä, missä yritykset kohtaavat, toteuttavat uusia mahdollisuuksia sekä vauhdittavat liiketoimintaansa tieto- ja pilviteknologian avulla. www.equinix.com.

Lisätietoja lehdistölle

Liam Rose (EMEA) +44 (0) 207 618 9602 liam.rose@eu.equinix.com

Juha Frey (Suomi)
Netprofile Finland
+358 40 572 4674 juha@netprofile.fi