Datahävikit ja toimintakatkokset maksavat yrityksille vuodessa 1,7 biljoonaa dollaria
EMC on julkistanut maailmanlaajuisen Data Protection Index -tutkimuksen tulokset. Tutkimuksesta selviää, että vaikka liiketoimintatiedon hallinta on yrityksille äärimmäisen tärkeää, tietojen turvaaminen on puutteellisella tasolla.
EMC:n kyselyyn vastanneista 62 % oli sitä mieltä, että hybridipilvisovellusten, big datan ja mobiililaitteiden suojaaminen on vaikeaa. Peräti 71 % ei ollut täysin varma siitä, että kaikki tieto pystytään tarvittaessa palauttamaan ennalleen ongelmatilanteiden jälkeen.
Tutkimukseen osallistuneiden yritysten IT-budjetti oli keskimäärin 153 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (123 miljoonaa euroa). Tästä vajaat 8 prosenttia kului tietojen suojaamiseen. IT:n käytössä kypsään vaiheeseen päässeet yritykset satsasivat tietoturvaan 10,7 % IT-kokonaisbudjetista eli noin kolmanneksen keskiarvoa enemmän.
Kiinnostava huomio oli, että 65 prosentilla vastaajista oli useampi kuin yksi tietoturvatoimittaja: keskimäärin toimittajia oli kolme. Teknisesti kypsillä yrityksillä oli muita useimmin myös enemmän kumppaneita tietojen turvaa takaamassa.
Tutkimuksessa ilmeni, että mitä useampi tietoturvatoimittaja yrityksellä oli, sitä todennäköisemmin ilmeni häiriöitä, kuten datahävikkiä ja toimintakatkoksia. Yhteen toimittajaan tukeutuvat selvisivät vähimmillä häiriöillä. Numeroiksi muutettuna yrityksiltä hävisi vuodessa keskimäärin 2,33 teratavua dataa. Tämä vastaa esimerkiksi 24 miljoonaa sähköpostiviestiä.
Rahallisesti arvioituna toimintakatkokset ja tietojen häviäminen aiheuttivat yhteensä 1,7 biljoonan dollarin (1,36 biljoonan euron) tappiot vuodessa.
Suurimmat ongelmien aiheuttajat olivat laitteistoviat (53 %), virransyötön häiriöt (39 %) ja ohjelmisto-ongelmat (38 %). Tietoturvaloukkaukset, kuten virukset ja vakoiluohjelmat, olivat syypäitä 23 prosentissa tapauksista.
EMC:n Suomen maajohtaja Oula Maijala kommentoi tutkimuksen tuloksia seuraavasti: ”Monilla yrityksillä on vielä selvästi haasteita pysyä mukana IT-ympäristön nopeassa kehityksessä. Esimerkiksi BYOD tuo mukanaan omat kipupisteet laitteiden ja tietojen hallinnan osalta. Myös tietojen omistajuuden ratkaiseminen on tärkeää: jos ei ole selvää, kuka on kokonaisvastuussa tietojen turvaamisesta, asia jää helpommin hoitamatta. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että monen toimittajan varassa olevilla yrityksillä oli myös eniten ongelmia.”
Data Protection Index -tutkimukseen haastateltiin 3300 IT-johtajaa, jotka työskentelivät yli 250 työntekijän yrityksissä. Maailmanlaajuisessa tutkimuksessa oli mukana 24 maata, ja haastattelut tehtiin elo-syyskuussa 2014. Tutkimuksen toteutti Vanson Bourne EMC:n toimeksiannosta.
Lisätietoja tutkimuksesta: http://emc.im/DPindex
Lisätietoja:
Oula Maijala, maajohtaja, EMC, puh. 040 820 0024, oula.maijala@emc.com
EMC on maailman johtavia tallennus- ja pilviratkaisuiden toimittajia. EMC:n innovatiiviset tuotteet ja palvelut vauhdittavat pilvipalveluiden murrosta ja auttavat yrityksiä säilyttämään, käsittelemään, suojaamaan ja analysoimaan tietoa helposti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti. EMC:n liikevaihto vuonna 2013 oli 23,2 miljardia dollaria. www.emc.fi