Cinia Group Oy ja investointiryhmä C-Fiber Hanko Oy allekirjoittivat 16.12.2016 yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa Suomen ja Saksan välisestä C-Lion1 -merikaapelista Hankoon rantautuvan liittymän rakentamisen. Hangon ja Raaseporin alueen yritysten ja kuntien tavoitteena on muodostaa alueesta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmupiste Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle. Se lisää Länsi-Uudenmaan alueen kiinnostavuutta uusien elinkeinomahdollisuuksien ja työpaikkojen kannalta. Cinian kansainvälistä verkkoa Hankoon rantautuminen täydentää uusilla reittimahdollisuuksilla.
Hanke on ajankohtainen esimerkki kuntien ja elinkeinoelämän yhteistyöstä, jolla voidaan edistää koko seudun elinvoimaa kehittämällä digitaalista infrastruktuuria. Paikallinen investointiryhmä C-Fiber Hanko Oy sijoittaa yhteistyöhön 3 miljoonaa euroa, ja Cinia Group mahdollistaa investoinnillaan uuden tietoliikenneyhteyden rakentamisen. C-Fiber Hanko Oy:ssä ovat mukana Tammisaaren Energia, Karjaan Puhelin, Osuuspankki Raasepori, N3M Group, Hangon kaupunki, Raaseporin Kehitys, Hangon Satama, Tammisaaren Säästöpankki Oy ja XLT-Systems AB sekä yksityishenkilö Björn Siggberg.
Hangon ja Raaseporin kaupungit ovat kaavoittaneet valmiiksi datakeskustyyppisille yrityksille sopivia alueita datakeskusten toteuttamishankkeiden nopeuttamiseksi. Esimerkiksi Hangossa vanha tuontiautojen varastointialue ja Raaseporissa Horsbäckin alue ovat kaavan ja sähkönsyöttöinfransa puolesta valmiita alan yritysten käyttöön.
”Tämä on kaukokatseinen sijoitus, josta emme odota pikavoittoja vaan koko seudulle runsaasti välillisiä hyötyjä. C-Fiber Hanko Oy:n sijoittajat saavat 20 vuoden aikana kolmen miljoonan investoinnilleen vastinetta sen liikennemäärän mukaan, joka kulkee uuden rantautuvan haaran kautta. Tärkeää tulevaisuuden kannalta ovat myös tästä saatavat opit kuntien ja alueen elinkeinoelämän yhteistyöstä koko Etelä-Suomen alueella”, arvioi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula.
”Hangon ja Raaseporin kunnat sekä alueen elinkeinoelämä ovat ihailtavalla tavalla tarttuneet mahdollisuuksiin, jotka Cinian kansainvälinen verkko avaa. Cinian tavoitteena on tarjota nopeimmat ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet ja niihin perustuvia uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikkialla Suomessa toimiville yrityksille ja organisaatioille. Meille uusi yhteys luo täydentävän reitin pääkaapeliin ja mahdollisuuden reitittää läntisen Pohjolan liikennettä suoremmin C-Lion1-kaapelijärjestelmään. Toinen rantautuminen on myös varautumista tietoliikenteen jatkuvuuden turvaamiseksi”, sanoo Cinia Groupin toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.
Alustavan suunnitelman mukaan Hankoon rantautuva merikaapelin liittymä otetaan käyttöön vuoden 2018 alkupuolella.
Lisätietoja antavat:
C-Fiber Hanko Oy, hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula, puh. 040 551 0416, eero.hettula@chamber.fi
Cinia Group Oy, toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila, puh. 050 2179, ari-jussi.knaapila@cinia.fi
Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita sekä turvallisia pilvipalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinia C-Lion1-merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi
C-Fiber Hanko Oy on kuntien ja paikallisen elinkeinoelämän yhteisesti omistama yhtiö Hanko-Raaseporin alueella. C-FIber Hanko Oy on yhteistyössä valtion omistaman Cinia Group Oy:n kanssa sopinut rahoitusmenettelystä, jolla toteutetaan Saksaan kulkevaan C-Lion1-merikaapeliin uusi haara Hankoon. Yhtiön tavoitteena on edesauttaa kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien rantautumista Hangon ja Raaseporin alueelle, ja sitä kautta tehdä seudusta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmukohta mm. Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle sekä pohjoiseen ja itään liittyville reiteille. Tällä yhtiö haluaa edistää datakeskusten ja muun dataintensiivisen teollisuuden rakentamista Länsi-Uudellemaalle. www.c-fiber.fi