Toni Stubin 9.1.2018 10:12

CES 2018 kertoo, mistä teknologiasta kannattaa kiinnostua tänä vuonna

 

Kuluttajaelektroniikan vuoden merkittävimpiin kuuluva messutapahtuma CES 2018 alkaa tänään 9. joulukuuta Las Vegasissa. Neljän päivän aikana tilaisuudessa esiintyy yli 800 puhujaa, jotka luotaavat kuluttajille suunnatun teknologian tärkeimpiä trendejä, tulevia innovaatioita ja vallankumouksellisia ideoita.

CES-tapahtumassa noin 4000 näytteilleasettajaa esittelee uutuuksiaan messualueen 223 000 neliömetrillä. Paikalle odotetaan saapuvan yli 170 000 alan ammattilaista 150 maasta.

Kasvu on ollut huimaa vuoden 1967 ensimmäisestä CESistä, jossa 17 500 vierasta tutustui 117 näytteilleasettajan huippumoderneihin ratkaisuihin, kuten transistoriradioihin ja mustavalkoisiin televisioihin. Tapahtuman historian aikana on esitelty useita kuluttajien arkea mullistaneita uutuuksia, kuten videonauhuri (1970), videokamera (1981) ja CD-soitin (1981).

CESissä on 27 erilaisia teknologiaratkaisuja esittelevää osastoa, joilla voi tutustua mm. 3D-tulostuksen, lisätyn todellisuuden, lastenhoitoteknologian, älykotien, robottiautojen, tekoälyn ja robotiikan uusimpiin tuuliin.

Ensimmäistä kertaa esillä ovat tänä vuonna urheiluteknologian, älykkäiden kaupunkien sekä muotoilun ja pakkausteknologian osastot.

CES järjestetään 9.–12. tammikuuta 2018 Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Tapahtuman toteuttaaConsumer Technology Association (CTA) -järjestö. Teknologiavaikuttajien ja -yrittäjien lisäksi tilaisuudessa esiintyvät mm. muusikot Iggy Azalea, Slash ja Joe Perry, urheilulegendat Usain Boltja Shaquille O’Neal, e-sport-ammattilainen Johnathan “Fatal1ty” Wendel, internetvaikuttajaGigi Gorgeous sekä näyttelijä Neil Patrick Harris.

Lisätietoja:
Eric Dauchy, The Constellation Group, eric.dauchy@theconstellationgroup.eu, +32 498 513 077
Toni Stubin, Netprofile, toni@netprofile.fi, 040 865 6560

Kuvia tilaisuudesta: http://www.ces.tech/News/Photo-Gallery

Tietoja CESistä
CES on kuluttajateknologian vaikuttajien kohtaamispaikka, joka on toiminut innovaatioiden ja teknisten läpimurtojen näyttämönä jo 50 vuoden ajan. CES on suurin tämänkaltainen konkreettisia tuotteita kaikilta kulutuselektroniikan alueilta esittelevä tapahtuma. CESin tuottaja ja omistaja on Yhdysvaltain kuluttajateknologiayrityksiä edustava CTA (Consumer Technology Association). Tapahtuma kokoaa maailman bisnesjohtajat ja edelläkävijät yhteiseen foorumiin, jossa käsitellään toimialan keskeisimpiä puheenaiheita. CESiä voi seurata osoitteessa www.CES.tech ja sosiaalisessa mediassa.