Netprofile 17.11.2023 13:16

Teollisuuden vihreän siirtymän vauhdittaminen ja kansainvälinen viestintäosaaminen toivat Netprofileen voiton Finnish Comms Awardsissa

 

Netprofilen ja Etteplanin tiimi FCA-gaalassa 2023

Suomen viestintäalan huippujen keskinäisen arvostuksen hehku lämmitti marraskuisen illan Finnish Comms Awards 2023 -gaalassa. Arvovaltainen tuomaristo nosti jälleen kerran Netprofilen työn voittajaksi. 
 

Teknologiapalveluyhtiö Etteplanin kanssa toteutettu muutospolku teollisuuden vihreälle siirtymälle palkittiin B2B-palvelu- ja tuoteviestinnän kategoriassa. Kampanja suunniteltiin vauhdittamaan teollisen mittakaavan kestävyyssiirtymää Euroopassa. Strategisen sisältömarkkinoinnin perustana toimivat ladattavat asiantuntijaoppaat sekä tarkasti kohdennettu digitaalinen markkinointi.  

Näin kilpailun tuomaristo kuvaa työtä:

"Tämän casen aihe on iso, ja haaste verraten monimutkainen. Tilannekuvaus oli selkeä, samoin tavoitteet. Toimenpiteet sinällään vaikuttavat aika perinteisiltä mutta tulosten perusteella ne olivat juuri ne oikeat ja toimivat tähän kohderyhmään. Tässä casessa mielestäni tarinan voima tulee hienosti esille, ja tämä case myös vahvistaa sen asian, että monimutkaisistakin asioista saa tarinallistamisen avulla selkeitä ja ymmärrettäviä. Tästä casesta huokuu tekemisen meininki, pelottomuus ja sellainen ”härkää sarvista” ote."

”Asiakasprojektimme ovat yhä useammin kansainvälisiä, ja digitaalisten kanavien kautta tavoitamme tehokkaasti haluttuja kohderyhmiä kaikkialla maailmassa”, sanoo Netprofilen toimitusjohtaja Juha Frey. ”Jo yli kahden vuosikymmenen ajan puoleemme on käännytty, kun tarvitaan yhdistelmää teknologian, liiketoiminnan, markkinoinnin ja viestinnän osaamista. Viime vuosina olemme rakentaneet uusia tapoja palvella asiakkaitamme kaikilla avainmarkkinoilla, ja pystymme nyt toimimaan vaikuttavasti juuri siellä, missä lupaavin asiakaspotentiaalikin on.” 
 
Vuoden Spokesperson on Sallamaari Muhonen 
 
Finnish Comms Awards -tuomaristo valitsi Vuoden Spokespersoniksi Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhosen. STK ja Netprofile ovat tehneet pitkäaikaista ja määrätietoista yhteistyötä organisaation ajatusjohtaja-aseman paaluttamiseksi alallaan. 
 
Ajatusjohtajuuden rakentumisen yksi keskeisistä elementeistä on pitkäjänteinen digitaalinen markkinointiviestintä, jota Netprofile on toteuttanut rakennusalan vihreän siirtymän vauhdittamiseksi. 
 FCA 2023 Sallamaari muhonen
”Suomessa on sinnikkäitä viheliäiden ongelmien ratkaisijoita”, sanoo Netprofilen perustaja Christina Forsgård. “Jos heistä ei tiedetä, ongelmat joko jäävät ratkaisematta tai joku muu maailmalla ratkoo ne tavallaan. Arvostan asiakkaitamme, jotka aktiivisesti tuovat julkiseen keskusteluun huomisen eväitä. Huikean tuloksellisen yhteistyömme palkitseminen on sydänalaa lämmittävä tunnustus työn merkityksellisyydestä.”  
 


”Olemme Netprofilessa erikoistuneet takomaan teknologiajargonista tuloksia ihmiskunnan hyväksi. Se vaatii asiakkaiden liiketoiminnan, toimintaympäristön ja teknologian syväymmärrystä. Juuri nyt työpöydillämme sykkivät tekoälyyn, kielimallien kehitykseen, kyberturvallisuuteen ja kvanttilaskentaan liittyvät vaikuttamisen teemat. Samaan aikaan geopoliittinen kuohunta, informaatiovaikuttaminen, kyberhyökkäysten räjähdysmäinen kasvu sekä kansalaisyhteiskuntien polarisaatio vaativat meiltä valveutunutta vastuullisuutta ja eettisyyttä. Teemme asiakkaidemme kanssa kunniakasta historiaa rakentamalla aktiivisesti kestävää tulevaisuutta.” 
 
Netprofile ylsi Finnish Comms Awardsin finaaliin myös kolmessa muussa kategoriassa asiakkaidensa Sumi Oy:n, Nixun ja Salesforcen kanssa. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 104 asiakastyötä, joista finaaliin pääsi 53.  

Kuvat: Ville-Veikko Niemelä.