Netprofile 22.4.2020 13:37

Swappien liikevaihto nelinkertaistui – investoinnit kasvuun jatkuvat

  • Kunnostettuja iPhoneja myyvän suomalaisen Swappien liikevaihto kasvoi viime vuonna 273 prosenttia 31,1 miljoonaan euroon.
  • Vuonna 2019 Swappie myi yli 100 000 kunnostettua iPhonea. Myydyin malli oli iPhone 8.
  • Ruotsi ja Italia nousivat Swappien suurimmiksi markkinoiksi. Investoinnit kasvuun jatkuvat.

​​​​​​Suomalainen Swappie on noussut nopeasti Pohjoismaiden suurimmaksi laadukkaasti huollettujen iPhone-puhelinten kauppiaaksi. Swappie on Suomen nopeimmin kasvanut verkkokauppa ikinä.

Swappien kasvun taustalla on nopea laajentuminen uusille markkinoille, asiakaskokemukseen ja laatuun panostaminen sekä kuluttajien kasvava ympäristötietoisuus. Yhden puhelimen valmistus tuottaa jopa 89 kiloa jätettä, josta iso osa jää kierrättämättä.

”Asiakkaat pohtivat omia valintojaan yhä huolellisemmin, ja katse kiinnittyy myös kädessä olevaan kännykkään. Puhelimen uusiokäyttö on paras ja kuluttajaystävällisin tapa leikata älypuhelimen ympäristöjalanjälkeä. Lisäksi panostukset huoltoteknologiaan ja asiakaskokemukseen näkyvät kasvussa”, sanoo Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen.

Älypuhelin sisältää suuren määrän erilaisia metalleja. Pelkkä valmistus aiheuttaa arviolta 85–95 prosenttia sen hiilijalanjäljestä, koska laitteen ja sen vaatimien metallien tuotanto kuluttaa huomattavan määrän energiaa. 

Swappie myi viime vuonna yli 100 000 kunnostettua iPhonea, jotka vastaavat kunnoltaan uutta. Yhtiön myydyin malli oli kunnostettu iPhone 8. Asiakastyytyväisyys pysyi erinomaisella tasolla, ja Trustpilot-arviosivustolla asiakkaat antoivat Swappielle 4,5 tähteä viidestä.  

Viime vuonna Swappien liiketappio kasvoi 122 prosenttia 2,6 miljoonaan euroon. Suhteessa liikevaihtoon tappio kuitenkin pieneni huomattavasti. 

”Olemme investoineet ja investoimme tuotekehityksen lisäksi erittäin vahvasti kansainväliseen kasvuun, esimerkiksi alkuvuonna avasimme verkkokaupan Tanskaan. Tällä hetkellä suurimmat markkinamme ovat Ruotsi ja Italia, jossa kuluttajat kääntyvät nyt verkkokaupan puoleen ja hakevat hyvää hinta-laatu-suhdetta”, toimitusjohtaja Sami Marttinen sanoo. 

”Olemme hioneet Swappien omat huoltomenetelmät ja -teknologian huippuunsa. Hyvin toimivaa on myös helppo muokata. Esimerkiksi nyt koronakriisin aikana huoltohenkilöstömme tekee ison osan huoltotöistä tehtaan sijaan kodeistaan käsin, ja minimoimme kaikki työhön liittyvät kontaktit”, Marttinen jatkaa.

Lisätietoja:

Sami Marttinen
 toimitusjohtaja
044 344 3476
 sami@swappie.com  

Swappiesta 

Swappie on suurin pohjoismainen laadukkaasti huollettujen iPhone-puhelinten myyjä. Puhelimet  vastaavat kunnoltaan uutta, ja Swappie myöntää niille laajan takuun. Swappie on yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista yrityksistä, jonka suurimmat sijoittajat ovat Lifeline,  Reaktor ja Inventure. Vuonna 2016 perustetun Swappien toiminta kansainvälistyy kovaa vauhtia, ja yhtiö työllistää jo yli 200 ihmistä.