Netprofile 16.11.2020 10:20

Suomalaisen Swappien räjähdysmäinen kasvu jatkuu – palkkaa tänä vuonna satoja

– Pohjoismaiden nopeimmin kasvavan yrityksen Swappien laajeneminen uusiin maihin jatkuu. Tänä vuonna Swappie on avannut liiketoiminnan jo viidessä uudessa maassa.

– Swappien henkilöstön lukumäärä on tuplaantunut poikkeusajasta huolimatta tänä vuonna 200:sta henkilöstä jo yli 400:aan.

– Älypuhelinten ympäristöjalanjälki mietityttää monia. Työnhakijat nostavatkin ympäristöystävällisyyden yhdeksi syyksi hakea töihin Swappielle.

Swappie, Pohjoismaiden johtava kunnostettujen älypuhelinten kauppapaikka verkossa, on jatkanut vahvaa kasvuaan ja laajenemistaan uusiin maihin myös pandemian aikana.

Vuoden 2016 lopulla aloittanut Swappie on tänä vuonna aloittanut liiketoiminnan pandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta Tanskassa, Irlannissa, Portugalissa, Hollannissa ja Saksassa. Näiden maiden lisäksi Swappie toimii Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa. Kesällä nostettu rahoituskierros mahdollistaa kasvun Euroopan suurimmaksi toimijaksi alalla seuraavan kahden vuoden sisällä.

Kuluvan vuoden aikana Swappie on palkannut yli 200 uutta työntekijää, jotka vastaavat mm. laajentumisesta uusiin maihin, huollosta, asiakaspalvelusta, analytiikasta, markkinoinnista ja teknologiasta.

Tällä hetkellä swappielaisia on jo yli 400, ja edustettuna on 43 eri kansallisuutta. Ensi vuonna yhtiö suunnittelee moninkertaistavansa liiketoiminnan ja tuplaavansa henkilöstön lukumäärässä.

Pelkästään teknologiapuolelle yhtiö on palkkaamassa monta sataa työntekijää tulevien neljän vuoden aikana. Tämä mahdollistaa kasvun kohti globaalin huolletun elektroniikan markkinan markkinajohtajuutta ja markkinan murroksen vauhdittamista.

”Roolien speksaukset, haut, haastattelut ja perehdytykset on hoidettu sujuvasti etänä. Loppukesästä koronan hieman hellittäessä annoimme hakijoille mahdollisuuden valita, haluavatko he tulla paikan päälle haastatteluun vai hoitaa haastattelun etänä. Suurin osa hakijoista valitsee etähaastattelun”, Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen sanoo.

Tänä vuonna Swappien liikevaihto on kasvanut suhteessa henkilöstöä nopeammin ja moninkertaistunut. Tarkkaa arviota vuoden kasvusta yhtiö ei vielä anna.

Vastuullinen bisnes on rekrytointivaltti

Huollettujen puhelinten laatu ja asiakaskokemus ovat kuluttajille tärkeitä, mutta yhä useampi kiinnittää huomiota myös älypuhelimen ympäristöjalanjälkeen. Älypuhelinten kunnostus ja myyminen uudenveroisina on paras tapa pienentää päästöjä, koska keskimäärin 85–90 prosenttia älypuhelimen vaikutuksesta ympäristöön syntyy valmistuksen yhteydessä.

”Ympäristöystävällisyys on tärkeää myös työnhakijoille. Moni haluaa tehdä merkityksellistä työtä, jossa nopean kasvun, oppimisen ja muiden etujen, kuten yrityksen osittaisen omistuksen, lisäksi voi muuttaa yhtä globaalisti suurimmista markkinoista ja pienentää älypuhelinten ympäristöjalanjälkeä. Tämä aihe nousee jatkuvasti esiin rekrytointikeskusteluissamme”, sanoo Sami Marttinen.

Kunnostamalla puhelimia Swappie vähentää puhelinten elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä jopa 30–80 % ja tarjoaa kuluttajille turvallisen ja edullisen tavan kytkeytyä maailmaan. Puhelimet huolletaan uudenveroisiksi omalla tehtaalla alan johtavalla huoltoteknologialla Helsingissä ja myydään kuluttajille suoraan verkkokaupasta 1–2 päivän toimituksella. Swappien ammattimaiset teknikot tarkistavat kaikki Swappien laitteet, ja jokainen puhelin myydään 12 kuukauden takuulla.

”Swappie edustaa suomalaista vienti-innovaatiota parhaimmillaan. Tulemme luomaan työtä Suomeen nyt ja tulevaisuudessa. Jo neljän ensimmäisen Swappien toimintavuoden jälkeen työllistämme yli 400 ihmistä ja suunnitelmien mukaan ensi vuonna yli 800 ihmistä. Vertailun vuoksi henkilöstön lukumäärä Helsingin tehtaallamme on nyt jo suurempi kuin esimerkiksi monella metsäteollisuuden tehtaalla Suomessa. Se paikkaa toivottavasti muiden toimialojen tuomaa lovea työmarkkinoilla, Marttinen sanoo.

Lisätietoja 

Sami Marttinen toimitusjohtaja 
044 344 3476
sami@swappie.com

Minttu Rautiainen 
markkinointipäällikkö 
040 662 4562
minttu@swappie.com

Swappiesta

Swappie on kunnostettuja älypuhelimia myyvä johtava verkkokauppa. Sen missio on tehdä huolletusta elektroniikasta valtavirtaa. Swappie toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Italiassa, Tanskassa, Irlannissa, Saksassa, Hollannissa ja Portugalissa. Yhtiö kasvoi vahvasti vuonna 2019, ja sen liikevaihto nelinkertaistui yli 31 miljoonaan euroon. Elokuussa 2016 perustettu Swappie on kasvanut nopeasti yhdeksi nopeimmin kasvavista ja innovatiivisimmista startupeista Euroopassa. Lisätietoa: https://swappie.com/fi/