Netprofile 23.9.2021 10:37

Suomalainen nousi visuaalisen journalismin maailmanlaajuisen järjestön hallitukseen

Suomalainen Björn Heselius on valittu visuaalisen journalismin ammattilaisten Society for News Design -järjestön (SND) hallitukseen.

SND kokoaa yhteen visuaaliset journalistit ja medioiden ulkoasualan ammattilaiset eri puolilta maailmaa.

"Olen hämmästynyt ja otettu nimityksestäni. Meillä Pohjoismaissa on vahva design-perinne sekä digitaalisessa että painetussa mediassa. Haluan tämän tehtävän avulla antaa osaamisellemme näkyvyyttä ja inspiroida meitä yhä paremmiksi. Erityisesti haluan korostaa saavutettavuutta, vuorovaikutteisuutta sekä lukijoiden, kuuntelijoiden ja katsojien tarpeiden huomioimista", Björn Heselius sanoo.

Tällä hetkellä Heselius työskentelee UX-suunnittelijana ja tuoteomistajana Tukholmassa konsulttitoimisto Nitorissa, jossa hän toimii sekä media-alan, kaupan alan että julkisen sektorin toimijoiden parissa.

Heselius on aikaisemmin työskennellyt graafikkona ja ulkoasupäällikkönä Hufvustadsbladetissa ja KSF Mediassa sekä Bonnier-konsernin konsulttina Ruotsissa. Lisäksi hänellä on ollut luottamustehtäviä ja tuomaristojäsenyyksiä suomalaisissa, skandinaavisissa, baltialaisissa ja eurooppalaisissa ulkoasukilpailuissa.

SND valitsee ulkoasultaan maailman parhaat uutismediat, järjestää designkilpailuja, vuosittaisia kansainvälisiä konferesseja sekä työpajoja. Järjestö on yhdysvaltalainen, mutta sillä on jäseniä ja toimintaa kaikkialla maailmassa.

SND aloitti 43. toimintavuotensa hajottamalla aikaisemman hallituksena ja järjestämällä jäsenistölleen äänestyksen uuden hallituksen kokoonapanosta. Samalla se muutti hallintomalliaan niin, että hallituksen jäsenet valitaan kahden tai neljän vuoden pituiseksi kaudeksi.

Uuteen hallitukseen valittiin seuraavat jäsenet:

Lisätietoja:
Björn Heselius, +46 7333 54 556, bjorn.heselius@nitor.com
Paige K. Connor, SND Interim Executive Director, director@snd.org
www.snd.org


Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksija uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan lähes 200 asiantuntijaa. Ketterä työkulttuuri on osa ydintämme. Koulutustoimintamme tarjoaa syvällistä tietoa ja sertifiointeihin tähtääviä kursseja, joiden tavoite on ketterien ja lean-menetelmien laajamittainen hyödyntäminen. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. www.nitor.com.