Netprofile 19.3.2021 11:39

Seravo liittyi Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen IT-alan ykkösenä

TIEDOTUSVÄLINEILLE 19.3.2021

  • Seravo on ensimmäinen IT-yritys, joka on hyväksytty Keskuskauppakamarin hiilineutraaliutta tavoittelevaan Ilmastositoumus-päästövähennysjärjestelmään
  • Seravo yltää jo hiilinegatiivisuuteen ja kannustaa yrityksiä tutustumaan Ilmastositoumukseen keinona vähentää päästöjä suunnitelmallisesti.

Suomen johtava WordPress-palveluntarjoaja Seravo on hyväksytty Keskuskauppakamarin Ilmastositoumus-järjestelmään. Tamperelainen Seravo on ensimmäinen Ilmastositoumukseen liittynyt IT-alan yritys.

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen hyväksyntä edellyttää, että yritys selvittää omien hiilidioksidipäästöjensä suuruuden, sitoutuu olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja raportoi päästövähennysten etenemisestä vuosittain.

Seravo oli arvioinut jo aiemmin, että yrityksen toiminta on hiilineutraalia. Kesästä 2020 alkaen Seravo on ollut jopa hiilinegatiivinen hiilinieluksi hankitun 260 hehtaarin suometsän ansiosta.

”Olemme jo pitkään toimineet eri keinoin hiilipäästöjen vähentämiseksi, mutta halusimme silti liittyä mukaan. Kannustamme kaikkia yrityksiä toimialaan ja kokoon katsomatta tutustumaan Ilmastositoumukseen. Se on yrityksille käytännöllinen tapa edetä kohti hiilineutraaliutta”, Seravon toimitusjohtaja Heikki Ojaniemi sanoo.

”Ilmastositoumus vastaa myös erinomaisesti äskettäin julkaistua Suomen ICT-alan ilmastostrategiaa. Sen mukaan tulee ottaa käyttöön hiilettömät sähkönlähteet, ja Seravolla olemme jo toteuttaneet tämän omilla ostopäätöksillä”, Ojaniemi jatkaa.

Palvelinlaitteistojen energiankulutus on Seravolle merkittävin päästöjen lähde. Karsiakseen nämä päästöt minimiin Seravo hankkii mahdollisimman energiatehokkaita laitteita sekä edellyttää palvelinsalikumppaneiltaan hiilivapaan sähkön käyttöä ja pyrkimystä kohti hiilineutraaliutta. Yritys hyödyntää myös erilaisia kompensointimahdollisuuksia. Seravo suunnittelee edelleen uusia keinoja vähentää päästöjä.

”Olemme iloisia Seravon aloitteellisuudesta päästövähennyksissä ja toivotamme yrityksen tervetulleeksi mukaan Ilmastositoumus-järjestelmään. Sen avulla jokainen yritys voi lähteä vastuullisuuden suunnannäyttäjäksi ja myös parantamaan kilpailukykyään”, Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen sanoo.

Turunen muistuttaa, että asiakkaat ja sidosryhmät vaativat ja arvostavat todennettavissa olevaa vastuullisuutta yhä enemmän. Ilmastositoumus tarjoaa tätä varten luotettavan työkalun tarkastella ilmastopäästöjä ja vähentää niitä määrätietoisesti.

”Jos yritys haluaa mukaan, alkuun pääsee helposti osallistumalla maksuttomaan tietoiskuumme. Ilahduttavasti jo noin 300 yritystä on osallistunut myös maksullisiin päästövähennyskoulutuksiimme, joissa käsitellään tarkemmin hiilijalanjäljen laskentaa ja päästövähennysten toteuttamista”, Turunen kertoo.

Lisätietoja medialle:

Heikki Ojaniemi
Toimitusjohtaja
Seravo Oy
heikki(at)seravo.com
044 491 0434

Antti Turunen
Vastuullisuusasiantuntija
Keskuskauppakamari
antti.turunen(at)chamber.fi
041 517 9707

Seravo Oy on Suomen johtava WordPress-sivustojen ylläpitäjä sekä Linuxiin ja avoimeen lähdekoodiin perustuvien tietojärjestelmien palveluyritys. Vuonna 2011 perustetun yrityksen toimisto sijaitsee Tampereella ja yrityksellä on parikymmentä työntekijää eri puolilla maata. Lisätietoja: https://wp-palvelu.fi/media-kit/

Lisätietoja Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksesta: https://kauppakamari.fi/palvelut/ilmastositoumus/

Lisätietoja Suomen ICT-alan ilmastostrategiasta:
https://www.lvm.fi/-/suomi-julkisti-ict-alan-ilmastostrategian-bitit-valjastettava-ilmastonmuutoksen-torjuntaan-1260924