Toni Stubin 16.5.2019 14:59

Orange ostaa SecureLinkin ja vahvistaa johtavaa asemaansa Euroopan kyberturva-alalla

Orange ostaa 100 % SecureLinkistä 515 miljoonan euron valuaatiolla.

SecureLink on Euroopan suurimpia itsenäisiä kyberturvallisuuden palveluntarjoajia, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 248 miljoonaa euroa. Yrityksellä on vahva asema Pohjoismaiden, Belgian, Tanskan, Saksan ja Ison-Britannian markkinoilla.

  • Yrityskauppa vakiinnuttaa Orangen johtoasemaa kyberturva-alalla Euroopassa. Yrityksen kyberturvatoimintojen pro forma -liikevaihto oli vuonna 2018 yli 600 miljoonaa euroa. Euroopassa on kahdeksan toimipistettä, jotka kattavat markkina-alueesta 75 %.

Orange ja Investcorp ovat sopineet 7. toukokuuta 2019, että Orange ostaa SecureLink-yrityksen 515 miljoonan euron valuaatiolla.

Hollantilainen SecureLink on Euroopan suurimpia itsenäisiä kyberturvallisuuden palveluntarjoajia. Toimipisteitä SecureLinkillä on Hollannin lisäksi myös Ruotsissa, Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Tanskassa ja Norjassa. Vuonna 2003 perustettu yritys tarjoaa asiakkailleen kattavat kyberturvallisuuden palvelut, mukaan lukien turvallisuuden konsultointi ja hallinta, ympärivuorokautinen asiakastuki sekä hallitut tunnistus- ja reagointipalvelut (MDR).

SecureLink on myös johtava tietoturvaan liittyvien sovellusten ja laitteistoratkaisujen jälleenmyyjä, jolla on yli tuhat teknistä ja myyntivaltuutusta alan vakiintuneilta turvallisuuspalveluiden toimittajilta. Yli 660 työntekijän ja 14 toimiston voimin SecureLinkin liikevaihto oli 248 miljoonaa euroa vuonna 2018. Yrityksellä on yli 2100 asiakasta lukuisilta eri toimialoilta.

Kaupan myötä Orangesta tulee yksi Euroopan johtavista kyberturvallisuuden toimijoista yli 600 miljoonan euron pro forma -liikevaihdolla (2018) ja noin 1800 työntekijällä. Orangella on ainutlaatuinen eurooppalainen DNA ja vahva asema monella markkina-alueella kokonaisvaltaisena kyberturvallisuuden palveluntarjoajana.

Euroopan kyberturvallisuusmarkkina kasvaa kovaa vauhtia. Orange on jo johtavassa asemassa Ranskassa Orange Cyberdefense -yhtiönsä kautta, jonka liikevaihto on kasvanut 12 prosenttia vuodesta 2017 (liikevaihto 303 miljoonaa euroa vuonna 2018). Nyt solmitun sopimuksen ja tammikuussa 2019 tehdyn SecureData-kaupan myötä Orange kiihdyttää merkittävästi laajentumistaan koko Euroopan kattavaksi kyberturvallisuuden palveluntarjoajaksi.

Laajemman eurooppalaisen aseman ja suuremman kapasiteetin avulla yritys voi vastata kasvaviin ja entistä kompleksisempiin kyberturvallisuuden tarpeisiin maailmanlaajuisesti sekä hyödyntää vahvaa synergiaetua yli 3000 monikansallisen yritysasiakkaan Orange Business Servicesin kanssa.

SecureLinkin ylin johto liittyy osaksi maailmanlaajuista johtoryhmää, osallistuen myös yhdistyvien organisaatioiden välisten toimintamallien rakentamiseen. Yrityskauppaa koskevat tavanomaiset ehdot, ja sen odotetaan toteutuvan viimeistään vuoden 2019 kolmannen neljänneksen aikana.

”Kyberturvallisuus on kasvava prioriteetti kaikenkokoisissa organisaatioissa. Uskomme, että kaksi tärkeintä menestystekijää ovat palveluntarjoajan koko ja läheisyys. Koko on tärkeä siksi, että tämän päivän uhat ovat globaaleja ja monimutkaisia, joten kybersuojan pitää pystyä vastaamaan tähän. Läheisyyden tärkeys taas johtuu siitä, että globaalissa it-maailmassa kaivataan luotettavaa paikallista kumppania turvaamaan yrityksen tärkeimmät strategiset resurssit. SecureDatan ja SecureLinkin oston myötä Orangella on paras mahdollinen valmius ennakoida ja torjua hyökkäyksiä sekä ylläpitää paikallisia turvatiimejä tärkeimmillä Euroopan markkina-alueillamme. Näin asemoimme yhdistyneet organisaatiomme halutuimmaksi kyberturvallisuuden asiantuntijaksi”, sanoo Orangen kyberturvallisuusjohtaja Hugues Foulon.

”Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan yhteistä organisaatiota Michelin [Van Den Berghe, Orange Cyberdefensen toimitusjohtaja], Thomas Fettenin ja kaikkien työntekijöiden kanssa.”

SecureLinkin toimitusjohtaja Thomas Fetten näkee yrityskaupan suurena mahdollisuutena: ”Olemme olleet todella vaikuttuneita Orange Cyberdefensen kunniahimosta ja sen menestyksekkäästä kehittymisestä viime vuosien aikana. Odotamme innolla, että pääsemme yhdessä rakentamaan koko Euroopan kattavaa kyberturvallisuuden markkinajohtajaa. Orange Cyberdefense, SecureData ja SecureLink täydentävät toisiaan erinomaisesti, ja yritykset jakavat yhteisen näkemyksen toimialan tulevaisuudesta. Yhdistyneet organisaatiomme tulevat olemaan ilmiömäisen hyvässä asemassa vastaamaan asiakkaiden, kumppanien ja työntekijöidemme tarpeisiin.”

Orange

Orange on maailman johtavia televiestintäoperaattoreita, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 41 miljardia euroa. Sillä on maailmanlaajuisesti 264 miljoonaa asiakasta, joita palvellaan 149 000 työntekijän voimin (tilanne 31. maaliskuuta 2019). Orange on listattu Euronext Paris- ja New York Stock Exchange -pörsseissä.

Lisätietoja: www.orange.com, www.orange-business.com. Voit myös seurata meitä Twitterissä: @orangegrouppr.