Olli Auvisesta Nitorin uusi toimitusjohtaja

Digitaalinen insinööritoimisto Nitor saa uuden toimitusjohtajan, kun yrityksen operatiivinen johtaja ja yksi sen perustajista Olli Auvinen aloitti maaliskuussa uudessa roolissaan. Edellinen toimitusjohtaja Matti Vilmi jatkaa yrityksessä Senior Advisor -roolissa, johon kuuluu Nitorin tulevan sukupolven johdon valmentaminen.

Digitaalisen insinööritoimiston johdossa tapahtuu muutos, kun sen hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista Olli Auvinen siirtyy toimitusjohtajaksi. Nitor on kasvanut viime vuosina vakaasti, ja sen liikevaihto oli noin 29 miljoonaa euroa vuonna 2019. Niin asiakas- kuin henkilöstötyytyväisyysmittauksissa menestynyt Nitor työllistää yli 200 digitaalista insinööriä Suomessa ja Ruotsissa. 

”Elämme poikkeuksellisia aikoja, ja nyt jos koskaan tekemämme kestävän digitaalisen kehityksen merkitys kasvaa. Nitor on 2020-luvulle tultaessa vahvempi ja monimuotoisempi kuin koskaan aiemmin. Olemme ylpeitä siitä, että olemme tärkeässä asemassa mukana varmistamassa digitaalisten palveluiden jatkuvuutta yhteiskunnassa”, Olli Auvinen sanoo.

Olli Auvinen on yksi Nitorin perustajista ja toimi ennen toimitusjohtajaksi siirtymistä operatiivisena johtajana. Yrityksen perustamisesta lähtien Nitorin johtotehtävissä toimineella Olli Auvisella (DI, KTM) on yli 20 vuoden kokemus ohjelmistoalalta. Ennen Nitoria Auvinen työskenteli ohjelmistoyritys First Hopissa kansainvälisten teleoperaattoreiden kanssa ja ennen sitä Finnairilla asiantuntijatehtävissä.

Nitorin perustamisesta vuonna 2007 lähtien toimitusjohtajana toiminut Matti Vilmi jatkaa yrityksessä Senior Advisor -roolissa, johon kuuluu Nitorin tulevan sukupolven johdon valmentaminen. Hän on myös uuden toimitusjohtajan varahenkilö koronaviruksesta seuranneen poikkeustilanteen aikana.

“Haluan kiittää digitaalisia insinöörejämme Nitorin huikeasta menestyksestä ja toivotan Ollille lämpimästi onnea uuteen tehtävään. Odotan innolla uuden roolini tuomia mahdollisuuksia Nitorin johtamisen ja kulttuurin kehittämisessä", sanoo Matti Vilmi.

Helsingissä ja Tukholmassa toimiva Nitor on viime vuosina kehittänyt palveluitaan, ja ohjelmistokehityksen ohella yhä useampi sen asiakkaista hyödyntää esimerkiksi Nitorin designin ja data-analytiikan palveluita liiketoiminnassaan. Nitor on investoinut myös kasvaneeseen asiakastarpeeseen laajentamalla jatkuvia palveluitaan ja käynnistämällä ympärivuorokautisen DevOps-palvelun. Verkkovalmennukselle ja -koulutuksille on myös kysyntää, kun organisaatioiden resilienssiä koetellaan poikkeusoloissa. 

“Murroksessa johtaminen, työkulttuuri ja liiketoiminnan kehitys hyötyvät resilientistä ajattelusta. Pystymme sen avulla varmistamaan asiakkaillemme ja työntekijöillemme parhaan mahdollisen tuen sekä varautumaan yllättäviinkin muutoksiin. Uskon, että luomme jatkossakin digitaalisia menestystarinoita rakentamalla yhdessä ratkaisuja, jotka mukautuvat ja joustavat asiakkaiden tai markkinoiden tarpeiden kehittyessä“, Olli Auvinen sanoo.

Lisätietoja:
Olli Auvinen, toimitusjohtaja, Nitor

puh. 040 509 6248

olli.auvinen@nitor.com
 
Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi, säästöiksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää yli 200 asiantuntijaa. Ketterä työkulttuuri on osa ydintämme. Koulutustoimintamme tarjoaa syvällistä tietoa ja sertifiointeihin tähtääviä kursseja, joiden tavoite on ketterien ja lean-menetelmien laajamittainen hyödyntäminen. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista.  www.nitor.com