Netprofile 22.10.2019 13:15

Norjalainen golfkenttä digitalisoi ylläpidon Orange Business Servicesin IoT-ratkaisulla

  • Älykäs IoT-ratkaisu mahdollistaa oslolaisen Hagan golfkentän helpon ylläpidon

  • Golfkentänhoitajat voivat seurata kosteutta, lämpöä ja happitasoja

Oslolainen Haga Golf on digitalisoinut golfkenttänsä ylläpidon Orange Business Servicesin IoT-ratkaisulla. Tämän ansiosta ylläpito on kustannustehokkaampaa ja kenttä voidaan pitää paremmassa kunnossa koko golfkauden ajan.

Golfkenttien ylläpito on Pohjois-Euroopassa haastavaa sääolosuhteiden takia, eikä Norja ole poikkeus. Nurmikon hoitaminen on erityisen hankalaa, sillä sen pitää selviytyä myös kylmistä talvista. Golfkentän ylläpitämisen prioriteetit vaihtelevatkin suuresti läpi kauden. Kesällä on tärkeää seurata maaperän kosteutta riittävän sadettamisen takaamiseksi, lämpötilaa nurmen palamisen välttämiseksi ja sähkönjohtavuutta hyvän lannoitetason varmistamiseksi. Talvella puolestaan pitää kiinnittää huomiota nurmen happitasoon.

Orange Business Servicesin IoT Connect Anywhere -ratkaisun avulla Haga saa skaalautuvan ja tietoturvallisen yhteyden kentällä olevien sensorien ja datahallintaohjelmiston välillä. IoT- ja analytiikkaohjelma Live Objects muuttaa raakadatan hyödynnettäväksi tiedoksi. Orangen autonominen sensorien ohjausjärjestelmä auttaa Hagan golfkentänhoitajia seuraamaan ja ymmärtämään muuttuvia sääoloja. Sen avulla kentät voidaan pitää parhaassa mahdollisessa kunnossa.

”Golfkenttien ylläpito ja tehokas hoitaminen on meille kriittisen tärkeää, ja näemme suuria hyötyjä juuri meille räätälöidyn IoT-ratkaisun käytössä. Olemme käynnistäneet Orangen kanssa innovatiivisen yhteistyön, jonka avulla työntekijämme työskentelevät tehokkaammin ja jäsenemme pääsevät käyttämään golfkenttää useammin”, Haga Golfin toimitusjohtaja Erik Solberg sanoo.

”Haga Golf on erinomainen esimerkki siitä, miten organisaatio voi käyttää älykästä teknologiaa sujuvoittaakseen aikaa vieviä tehtäviä. Haga Golf näyttää mallia myös muille golfkentille ja yrityksille, jotka työskentelevät samanlaisten haasteiden kanssa ­ja kaipaavat kustannustehokkaita keinoja niiden ratkaisemiseksi. IoT voi auttaa esimerkiksi julkisten puistojen huoltotöissä”, Orange Business Servicesin Euroopan johtaja Fabrice de Windt sanoo.

 

Haga Golf

Haga Golf on 18 + 9 reiän kaunis golfkenttä Oslon lähellä. Haga on täyden palvelun golfkenttä, jossa on mm. pro shop, ravintola ja kahvila. Haga on avoin sekä jäsenille että vieraille. www.hagagolf.no

Orange Business Services

Orange Business Services on Orange-operaattorin yrityspalveluista vastaava yhtiö. Sen 21 000 työntekijää tukee yrityksiä digitaalisen murroksen kaikissa vaiheissa. Infrastruktuuripalvelujen lisäksi Orange Business Services tarjoaa digitaalisia ratkaisuja tiimien väliseen yhteistyöhön, paremman asiakaskokemuksen tuottamiseen ja IT-projektien tukeen. Yrityksen integroituihin teknologioihin kuuluvat mm. ohjelmisto-ohjatut tietoverkot (SDN/NFV), big data, esineiden internet, pilvilaskenta, yhdistetty viestintä ja kyberturvallisuus. Orange Business Services toimii luotettuna kumppanina yli 3 000 monikansalliselle yritykselle. 

 

Lisätietoja on osoitteessa www.orange-business.com. Ajankohtaisia uutisia löytyy myös LinkedInistä, Twitteristä ja blogista

 

Tutustu Netprofilen tietosuojaselosteeseen: https://www.netprofile.fi/netprofilen-tietosuojaseloste