Netprofile 19.11.2019 17:04

Nokia ja VMware syventävät kumppanuutta verkkojen pilvipohjaisessa virtualisoinnissa

• Yhteistyö sisältää Nokian virtuaalisten verkkotoimintojen (Nokia VNF) sovellusten tehostetun testauksen ja yhteensopivuuden VMwaren Telco Cloud -ajoalustan kanssa.
• Yhtiöt investoivat yhdessä Nokian sertifiointilaboratorioon Tampereella nopeuttaakseen VMware Ready for NFV -sertifiointia.

Nokia ja virtualisointiteknologiasta tunnettu yhdysvaltalainen VMware laajentavat verkkotoimintojen virtualisoinnin kumppanuuttaan, jonka tavoitteena on edistää Nokian sovellusten ja VMwaren Telco Cloud -ajoalustan saumatonta yhteensopivuutta. Tämä puolestaan vastaa maailman operaattorien kasvaviin tarpeisiin käyttää verkkotoimintojen pilvipohjaista virtualisointia. Nokialla ja VMwarella on laaja yhteinen asiakaskunta ympäri maailmaa.

”Olemme iloisia, että voimme merkittävästi syventää globaalia teknologiayhteistyötä Nokian kanssa Nokian VNF-ratkaisujen ja VMwaren Telco Cloud -ajoalustan yhdistelmällä. Suomen kannalta on merkille pantavaa, että investoimme yhdessä ratkaisujemme sertifiointilaboratorioon, joka keskitetään Tampereelle”, VMwaren Suomen maajohtaja Mikael Markkula sanoo.

Operaattoreiden tarve hyödyntää verkkotoimintojen virtualisointia pilvessä kasvaa voimakkaasti, kun käyttöön tulee 5G:n ja reunalaskennan (edge computing) kaltaista uutta dataintensiivistä teknologiaa. Operaattorit ovat tehneet jo vuosia töitä virtualisoitujen verkkotoimintojen parissa, mutta vasta rajoitetussa tuotantokäytössä. Nyt operaattorien täytyy kasvattaa virtualisoinnin mittasuhteita, ja samanaikaisesti niiden pitää parantaa toimintojaan ja kustannustehokkuutta. Se vaatii laajamittaisia monipilviratkaisuja. Onnistuminen edellyttää kuitenkin, että virtualisoidut verkkotoiminnot ja pilviympäristöt on integroitu saumattomasti yhteen.

Yhteensopivuuden takaamista nopeuttaa Nokian ja VMwaren laajentuvaan kumppanuuteen kuuluva sertifiointilaboratorio. Useat Nokian ohjelmistosovelluksista on jo entuudestaan sertifioitu toimimaan VMwaren Telco Cloud -pilviympäristössä, jota tukee monen pilven orkestrointiratkaisu Project Maestro.

“Digitaalisella aikakaudella operaattorit odottavat, että ohjelmistoratkaisut ovat pilvinatiiveja ja riippumattomia laitteistosta ja että niissä on valmiina usean toimittajan ja monen verkon ominaisuudet. Laajennettu kumppanuutemme antaa Nokialle ja VMwarelle entistä suuremman kapasiteetin kiihdyttää innovaatioita ja vastata parhaiten yhteisten asiakkaidemme odotuksiin”, sanoo Nokia Softwaren johtaja Bhaskar Gorti.

Lisätietoja englanninkielisessä tiedotteessa:
https://www.vmware.com/company/news/releases/vmw-newsfeed.Nokia-and-VMware-expand-partnership-to-ease-large-scale-multi-cloud-operations.1947165.html

Lisätietoja medialle ja haastattelupyynnöt:
Ari Saarelainen
Netprofile Finland
ari@netprofile.fi
040 513 8605