Netprofile 26.6.2024 10:41

Nitorin kasvu jatkui ICT-palvelualan haasteista huolimatta: 40 miljoonan euron liikevaihtoraja rikki

Digitaalinen insinööritoimisto Nitor jatkaa vakaasti kasvuaan ICT-alalla vallitsevien tuulisten aikojen keskellä. Vuonna 2023 yhtiö kasvatti liikevaihtoaan jo 17. peräkkäisenä vuotena yltäen 40 miljoonan euroon. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 8,34 %. Liikevoittoa yhtiö teki n. 4,4 miljoonaa euroa.

”Ennakoimme kilpailutilanteen pysyvän kireänä läpi vuoden 2024, sillä osa toimijoista on lähtenyt kiivaaseen hintakilpailuun. Yleisissä markkinaolosuhteissa merkittävä muutos on inflaation hidastuminen, jonka arvioimme vähitellen alkavan helpottaa asiakkaiden investointihalukkuutta”, Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen kertoo.

Myös kansainvälinen kasvu on jatkunut: Seitsemäntenä toimintavuotenaan Nitorin Ruotsin tytäryhtiön liikevaihto kasvoi 50 %. Yritys avasi vuoden 2023 alussa uuden toimiston Östermalmille.

“Lyhyen aikavälin tavoitteemme on siirtyä kohti suurempia projektikokonaisuuksia sekä kokonaisratkaisujen toimittamista. Ruotsissa yritykset investoivat digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen tällä hetkellä melko varovasti ja osaamisesta on jopa ylitarjontaa. Toisaalta näemme potentiaalia esimerkiksi datapuolen palveluissa, sillä kysyntä on selkeässä kasvussa”, kertoo huhtikuussa 2024 Nitorin Ruotsin tytäryhtiön toimitusjohtajaksi nimitetty Santtu Vuori. 

Kansainvälisille markkinoille ovia avaa myös alkuvuonna 2024 perustettu luova toimisto HiShine, jonka vähemmistöosakkaaksi Nitor ryhtyi. Helsingissä, Tukholmassa ja Amsterdamissa toimiva Hi Shine on Nitorille strategisesti tärkeä kumppani, kun kestävää digitaalista kehitystä viedään kansainvälisille markkinoille.

Kysyntä kasvussa tekoälyn, pilvipalveluiden ja verkkokaupan alueilla

Eniten kasvua Nitorille ovat tuoneet vähittäiskaupan sekä pankki- ja operaattorialan asiakkaat. Yrityksen asiakaskuntaan lukeutuvat muun muassa S-ryhmä, Kesko, OP, Elisa, DNA, Supercell, Finnar, Posti ja SL (Storstockholms Lokaltrafik). Pohjoismaisten tietoliikenne-, rahoitus-, ja vähittäiskauppa-alan yritysten ja SL:n lisäksi Nitor palvelee paikallisia asiakkaitaan Ruotsissa teollisuuden, terveydenhuollon, median, logistiikan ja julkisen sektorin aloilla. 

”Palveluvalikoimamme on laajentunut ja toimituskykymme vahvistunut niin oman henkilöstön kuin kumppaniverkostonkin kautta. Eniten kysyntä kasvoi viime vuonna tekoälyn, pilvipalveluiden ja verkkokaupan alueilla. Konsernin liikevaihto on kasvanut tammi-huhtikuussa 2024 yli 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja toimintamme jatkuu vahvasti kannattavana”, Auvinen sanoo.

Design-palveluiden painoarvo kasvoi palveluvalikoimassa tilikaudella, ja uusia palveluita kehitettiin saavutettavuuden, tekoälyn, teknologian etiikan sekä liiketoimintamuotoilun alueilla. Ketterän kehityksen palveluiden alueella erityisesti tuotejohtajuuden ja tiimivalmennusten koulutustarjoamaa laajennettiin.  

2023 toi lähes 40 uutta digitaalista insinööriä

Yhteensä Nitorissa työskentelee n. 300 digitaalista insinööriä. Vuonna 2023 palkattiin n. 40 uutta työntekijää. Nitor valittiin vuoden 2023 magneettisimmaksi työnantajabrändiksi Suomessa, eli yritys sai Grand Prix -pääpalkinnon Magnet Employer Branding Awards -tapahtumassa.

”Yleisen taloussuhdanteen heikennyttyä työnhakijoita on ollut aiempia vuosia enemmän liikkeellä, ja rekrytoimmekin viime vuonna huomattavan määrän uusia nitorilaisia. Tästä huolimatta erityisesti kokeneiden asiantuntijoiden tarjonta on ollut ajoittain niukkaa, sillä yhä useammassa yrityksessä digitaalisten palveluiden kehittäminen on noussut liiketoiminnan ytimeen ja osaajia tarvitaan”, Olli Auvinen sanoo.

Nitor jatkoi vuonna 2023 määrätietoista työtään kestävän digitaalisen kehityksen eteen. Yritys kehitti hiilijalanjälkensä raportointia ja kompensoi nyt kolmatta kertaa ilmastopäästönsä.Vuonna 2023 koko henkilöstölle pidettiin koulutuksia monimuotoisuuden ja tasa-arvon (DEIB) teemoista työelämässä. Nitor myös saavutti WWF Suomen Green Office -sertifikaatin ympäristöjärjestelmälleen.
 
Lisätietoa:
Olli Auvinen, toimitusjohtaja
olli.auvinen@nitor.com
+358 40 509 6248

Lisää Nitorista:
Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor luo liiketoiminnan muuttuviin haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Asiakkaidensa tulevaisuudenkestävyyttä Nitor kasvattaa digitaalisilla strategiolla sekä ketterillä valmennuksilla. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 300 asiantuntijaa. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. Vuonna 2023 Nitorin työnantajabrändi palkittiin pääpalkinnolla The Magnet Employer Branding Awards -kilpailussa. www.nitor.com