Netprofile 17.4.2024 10:46

Nitor on nimittänyt Santtu Vuoren ruotsalaisen tytäryhtiönsä toimitusjohtajaksi

Nitorin ruotsalainen tytäryhtiö on nimittänyt Santtu Vuoren uudeksi toimitusjohtajaksi huhtikuun alusta 2024 lähtien. Yhtiön teknologiajohtajana aiemmin työskennelleen Vuoren vastuulla on digitaalisen insinööritoimiston Ruotsin liiketoiminnan kehittäminen etenkin myynnin saralla.

Vuoren asiantuntijatausta on eduksi myös uudessa roolissa maaorganisaation johdossa. Vankka teknologiaosaaminen ja paikallisen IT-markkinan tuntemus antavat Vuorelle erinomaiset eväät Nitorin tarjooman kehittämiseen sekä nousevien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseen. Lisäksi hänen vastuullaan on parhaan mahdollisen työpaikan kehittäminen niin nykyisille kuin tuleville digitaalisille insinööreille.

“Santussa yhdistyy hienosti syvä ymmärrys niin liiketoiminnasta kuin teknologiasta. Se on ehdottomasti eduksi kilpaillulla IT-palveluiden markkinalla, jossa asiakkaalle tulee pystyä tuottamaan arvoa oikeita asioita järkevästi tekemällä. Olemme todella tyytyväisiä päästessämme vahvistamaan Ruotsin kasvua Santun johdolla”, Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen sanoo.

Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta yhtiön liikevaihto kasvoi Ruotsissa 50 prosenttia vuonna 2023. Kokonaisuudessaan Nitor jatkoi kasvuaan ja paransi tulostaan. Yritys on rakentanut kestävää kasvua vuodesta toiseen panostamalla maailmanluokan osaamiseen sekä pitkiin, strategisiin kumppanuuksiin liiketoimintakriittisten järjestelmien parissa. Menestysreseptiä viedään myös Ruotsiin aiempaa voimakkaammin.
 
“Lyhyen aikavälin tavoitteemme on siirtyä kohti suurempia projektikokonaisuuksia sekä kokonaisratkaisujen toimittamista. Ruotsissa yritykset investoivat digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen tällä hetkellä melko varovasti ja osaamisesta on jopa ylitarjontaa. Toisaalta näemme potentiaalia esimerkiksi datapuolen palveluissa, sillä kysyntä on selkeässä kasvussa”, Vuori kuvaa.

Vuori on aikaisemmin ollut Nitorin palveluksessa lähes kymmenen vuoden ajan sekä Suomessa että Ruotsissa. Kokenut IT-alan konkari palasi yritykseen kesäkuussa 2023. Vuori on työskennellyt Telian, Finnairin, Doconomyn, Stockholms Lokaltrafikin, Keskon ja Mastercardin kaltaisten brändien kanssa.

“Nitor on kehittynyt valtavasti sen jälkeen kuin aloitin täällä ensimmäisen kerran. On hienoa olla mukana näin kunnianhimoisen ja eteenpäin katsovan yrityksen kasvutarinassa. Nitorilla on huikea työyhteisö ja palo yhdessä tekemiseen sekä uuden oppimiseen. Se näkyy myös siinä, kuinka paljon saamme tukea kollegoiltamme yli maarajojen”, Vuori kertoo.

Seitsemättä vuottaan Ruotsissa pian juhliva Nitor on kasvanut muutamasta konsultista jo yli 20 digitaalisen insinöörin joukoksi. Yritys avasi vuonna 2023 uuden toimiston Tukholman Östermalmille. Kokonaisuudessaan Nitor työllistää yli 300 asiantuntijaa.

Lisätiedot medialle:

Santtu Vuori, toimitusjohtaja, Nitor Ruotsi

+ 46 7040 02 077

santtu.vuori@nitor.com

Lisää Nitorista:
Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 300 asiantuntijaa. Ketterä työkulttuuri on osa ydintämme. Koulutustoimintamme tarjoaa syvällistä tietoa ja sertifiointeihin tähtääviä kursseja, joiden tavoite on ketterien ja lean-menetelmien laajamittainen hyödyntäminen. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. Vuonna 2023, The Magnet Employer Branding Awards myönsi Nitorille tunnustuksen magneettisimmasta työnantajabrändistä. www.nitor.com