Netprofile 2.5.2023 9:45

Nets ja Softpay tekevät puhelimesta maksupäätteen

Nets julkistaa yhteistyössä sovelluskehittäjä Softpay.io:n kanssa maksuratkaisun, joka muuttaa puhelimen maksupäätteeksi. Ostokset ja maksut tehdään helposti siellä, missä asiakas on, jolloin jonot ja odottelu kassalla jäävät pois. Samalla yritysten kassavirta nopeutuu.  

Softpayn avulla matkapuhelinta voi nyt käyttää myyntipisteenä missäpäin myymälää tahansa, ravintolan pöydässä, festivaaleilla tai messuilla. Puhelin muuntuu maksupäätteeksi helposti myös pop-up-liikkeissä tai kesätoreilla.  

Softpay on Android-laitteille, kuten matkapuhelimille tai tableteille, tarkoitettu mobiilisovellus, joka tukee lähimaksutapahtumia PIN-koodilla tai ilman. Sovellus perustuu langattomaan NFC-tekniikkaan. Se voidaan integroida kaupan kassajärjestelmään – tai sitä voi käyttää erillisenä ratkaisuna.

"Softpay on helppo tapa tehdä matkapuhelimesta maksupääte”, sanoo Netsin Suomen maajohtaja Suvi Ruoppa. “Se lisää kaupan mahdollisuuksia vastaanottaa maksuja perinteisten maksupäätteiden lisäksi myös mobiililaitteilla. Liikkuvuus on yksi Softpayn tärkeimmistä hyödyistä.”  

“Kaikki kioskimyyjästä konsulttiin saavat nyt korttipäätteen taskuunsa.”  
 
Tulevaisuus on SoftPOSsia – siis mitä? 
 
Termi ’SoftPOS’ (Software Point of Sale) viittaa sovelluspohjaisiin maksutapahtumiin. 
 
”Seuraamme tarkasti, miten yhteiskunta ja teknologia kehittyvät”, Suvi Ruoppa toteaa. “Näemme SoftPOS-ratkaisujen roolin kasvavan merkittävästi. Kaupat ja yrittäjät ovat entistä liikkuvaisempia esimerkiksi popup-toiminnan suosion myötä. Maksuratkaisujen on toimittava kaikkialla turvallisuudesta ja palvelutasosta tinkimättä." 
 
Nets osana Nexi-konsernia on Pohjoismaiden suurin maksuteknologiayhtiö ja johtava maksupäätetoimittaja Suomessa. Yhteistyö Softpayn kanssa on määrätietoinen askel kohti maksuliikenteen tulevaisuutta.  
 
"Historiamme ulottuu aikaan ennen kuin fintech-sanaa oli olemassa”, Ruoppa sanoo. “Olemme jo puolen vuosisadan ajan työskennelleet tarjotaksemme parhaat mahdolliset maksuratkaisut sekä kuluttajille että yrityksille.” 
 
Lisätietoja: 
Suvi Ruoppa 
suvi.ruoppa@nexigroup.com  
 
Softpay 
Softpaylla on 30 työntekijää Tanskassa ja Euroopassa. Yhtiön marraskuusta 2021 käytössä ollut Tap to Phone -ratkaisu on Visan ja MasterCardin hyväksymä. Softpayn asiakkaita ovat muun muassa Tanskan suurin jälleenmyyjäkonserni Salling Group, kosmetiikkajälleenmyyjä Matas ja Pohjoismaiden suurin junaliikenneyhtiö DSB. Lisätietoja osoitteessa www.softpay.io  
 
Nets 
Maksuratkaisujen toimittajana Nets painottaa yksinkertaisuutta ja turvallisuutta. Maksuratkaisujen tehtävä on luoda kasvua ja kehitystä ja tehdä eurooppalaisten pankkien, yritysten ja kuluttajien arjesta helpompaa. Lisätietoja osoitteessa https://www.nets.eu/fi-fi. Nets on osa Nexi-konsernia, joka on johtava eurooppalaisen maksuliikenteen toimija.