Netprofile 30.5.2023 11:24

Netprofile sai Science Based Targets -aloitteen validoinnin ilmastotavoitteilleen

Netprofile on ensimmäinen suomalainen viestintätoimisto, joka on saanut Science Based Targets -aloitteelta (SBTi) virallisen hyväksynnän kasvihuonekaasujen päästövähennystavoitteilleen.  

Kansainvälinen Science Based Targets -aloite kannustaa yrityksiä toteuttamaan ilmastotoimia Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteiden mukaisesti, eli rajoittamaan maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen.  Aloitteeseen liittyminen edellyttää yrityksen hiilijalanjäljen laskemista GHG-protokollan mukaisesti sekä uskottavien ja kunnianhimoisten päästövähennystavoitteiden asettamista ja tavoitteeseen sitoutumista.

SBT-aloitteen työryhmä validoi ja hyväksyy yritysten asettamat ilmastotavoitteet. Yrityksen päästövähennystavoitteiden hyväksyminen on osoitus yrityksen aloitteen kriteerit täyttävästä ja läpinäkyvästä ilmastotyöstä.

”Tieteeseen pohjautuviin tavoitteisiin sitoutuminen on lupaus: otamme ilmastonmuutoksen haasteet ja tavoitteet tosissamme. Eetoksemme on edistää teknologiaan ja tieteeseen perustuvia ratkaisuja, joilla selätämme maapallon ja ihmiskunnan viheliäiset ongelmat yhdessä. Maapallo on ihmiskunnan koti ja toistaiseksi ainoa paikka universumissa, jossa pystymme elämään. Tätä ei kannata mokata tekemättömyydellä tai typeryyksillä”,  Netprofilen perustaja Christina Forsgård sanoo.  

Osana SBT-sertifiointia Netprofile laski toimintansa hiilijalanjäljen vuodelta 2022 yhteistyössä ympäristökonsulttiyhtiö Reforest Finlandin kanssa. Netprofilen toiminnan hiilijalanjälki vuonna 2022 oli yhteensä 43,7 CO2e tonnia. Hiilijalanjäljen laskenta sisältää Scope 1 ja 2 lisäksi oleellisimmat Scope 3 -päästöt. Scope 3:een sisältyy lennot, juna-, laiva- ja taksimatkat, IT-hankinnat ja käytetty data. Scope 3 -päästöt muodostavat yhteensä 75 % kokonaishiilijalanjäljestä. Lasketuista Scope 3 päästöistä suurimman hiilijalanjäljen muodostaa liikematkustaminen.  

Sertifioinnin yhteydessä Netprofile on sitoutunut vähentämään Scope 1- ja Scope 2 -päästöjään vähintään 42 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2022 tasosta. Lisäksi sitoudumme vähentämään myös Scope 3 -päästöjämme. 

”Teknologia-alalla on keskitytty siihen, miten digitalisaatiolla ja teknologisilla ratkaisuilla voidaan vauhdittaa siirtymää vähähiilisempään tulevaisuuteen. Se on kuitenkin vain yksi osa totuutta. Meidän on samalla tarkasteltava myös sitä, mitä ilmaston kannalta negatiivisia vaikutuksia kiihtyvällä digitalisaatiolla ja teknologisella kehityksellä on. Toivomme omalla esimerkillämme innostavamme mukaan niin muita viestintätoimistoja kuin teknologia-alan toimijoita”, Netprofilen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Juha Frey painottaa.  

Lisätietoja: 

Juha Frey, juha@netprofile.fi, puh. 040 572 4674

Christina Forsgård, christina@netprofile.fi, puh. 040 571 9192