Netprofile 16.3.2021 13:52

Kokenut juristi Katariina Pesonen vahvistaa Lexian finanssiala- ja fintech-praktiikoita

Katariina Pesonen (OTK) on nimitetty Lexia Asianajotoimiston finanssiala- sekä fintech-praktiikoiden vt. vetäjäksi. Pesonen on työskennellyt 15 vuotta finanssialalla.

Lexialle hän siirtyy Aktia Pankista, jossa hän toimi lähes kymmenen vuotta useissa eri tehtävissä, muun muassa lakimiehenä, compliance ja risk officerina sekä viimeisimpänä Aktia Varainhoito Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on hyvin laaja-alainen kokemus rahasto- ja sijoituspalvelutoimijoiden tuotteista, menettelytavoista, toiminnan järjestämisestä sekä hyvästä hallinnosta.

”Katariinalla on erittäin pitkä ja monipuolinen kokemus finanssialalta. Hän on ollut myös toimeenpanemassa monia eri sääntelykokonaisuuksia. Juridisen osaamisen lisäksi hänellä on syvää liiketoimintaymmärrystä, joka tuo merkittävää arvoa asiakkaillemme”, sanoo Lexian toimitusjohtaja Samuli Koskela.

Finanssialan sääntelyä on paljon ja se on jatkuvassa muutoksessa. Alan menettelytavat ja toiminnan järjestäminen, vastuullisuuden huomioiminen ja digitalisaation kehittyminen ovat nyt pinnalla ja luovat paljon muutospaineita.

Moni Lexian asiakas on päätynyt ulkoistamaan muun muassa compliance-toiminnon kokonaan, jolloin asiakkaat voivat paremmin keskittyä oman liiketoimintansa kasvattamiseen ja yhtiön organisointiin.

”Olen erittäin vaikuttunut tiimimme osaamisesta. Finanssialan regulaatio on kehittynyt viime vuosina kovaa vauhtia, ja esimerkiksi fintechin puolella olemme juridiikan avulla auttaneet monia asiakkaitamme aivan uuden liiketoiminnan äärelle”, Pesonen jatkaa.

Pesosta inspiroi kiinnostus työskennellä juridiikan ja liiketoiminnan rajapinnassa. Hän haluaa tuoda liiketoimintakokemuksensa ja intonsa saada asiat tapahtumaan eri toimialoilla toimivien asiakkaiden käyttöön juridiikan kautta.

”Lexian visio tulevaisuuden asianajotoimistosta liiketoiminnan kehittäjänä ja yhteistyökumppanina osuu naulan kantaan. Juridiikka luo hyvät raamit mutta toimii myös yhä useammin liiketoiminnan mahdollistajana”, Pesonen sanoo.

Lisätiedot:

Samuli Koskela, toimitusjohtaja, puh. +358 40 5888 323, samuli.koskela@lexia.fi