Netprofile 17.10.2019 10:17

Kaisa Huotari voitti nuorten taiteilijoiden Art of Basware -kilpailun

Finalistit ovat esillä 14. marraskuuta saakka hotelli Clarion Jätkäsaaressa Helsingissä ja näyttelyyn on yleisöllä vapaa pääsy ympäri vuorokauden. Taidekilpailun järjestäjä Basware lunastaa voittajateoksen 5 000 eurolla omaan, jo yli sadan teoksen kokoelmaansa.   

Kuvataiteilija Kaisa Huotari, 25, on voittanut teoksellaan Muistijälki Baswaren nuorille taiteilijoille suunnatun the Art of Basware -taidekilpailun. Tänä vuonna suomalaisen teknologiayhtiön 18. kerran järjestämän kilpailun teemana on I+AI eli tekoälyn suhde minuuteen. 

Jyväskyläläinen Huotari valmistui tänä keväänä kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta. Hän on valmistunut ylioppilaaksi Savonlinnan taidelukiosta. Huotarilta päätyi Art of Basware -näyttelyyn kolme työtä. 
  
”Tämä on upea tunnustus, joka auttaa minua eteenpäin taiteilijanurallani. Kiitos, kun uskoitte minuun”, Huotari sanoo.  

Kilpailussa arvioitiin nyt kaikkiaan lähes 250 työtä. Näistä finalistinäyttelyyn päätyi 38. Finalistien myyntinäyttelystä kuka tahansa voi hankkia lupaavien taiteilijoiden töitä kotiin tai työpaikalle ja tukea siten nuorten taiteilijoiden työskentelyä.

 Voittajan valitsi nelijäseninen tuomaristo, johon kuuluivat Kiasman intendentti Kati Kivinen, Art of Baswaren kertaalleen voittanut kuvataiteilija Reima Nevalainen, arkkitehtuurivalokuvaaja Tuomas Uusheimo sekä Baswaren kehitysjohtaja Regina Duzanskaja.   

”Tänä vuonna kilpailuun osallistuneiden töiden taso oli hyvä. Kilpailuun osallistuneet taiteilijat ovat kautta linjan lupaavia lahjakkuuksia ja innovatiivisia tekijöitä”, Kati Kivinen sanoo ja jatkaa: ”Art of Baswarella on iso merkitys koko Suomen taidekentälle nuorten taiteilijoiden ponnahduslautana.” 
  
The Art of Basware -kilpailun aikaisempiin voittajiin kuuluvat mm. Reima Nevalainen ja Harri Puro

Lisätietoa The Art of Basware -kilpailusta: 
www.basware.com/fi-fi/art 
https://www.facebook.com/ArtBasware 
#ArtOfBasware Twitterissä 
artofbasware Instagramissa 

  
Lisätietoja antaa:
Lena Björkman, Art of Baswaren projektipäällikkö, Basware 
lena.bjorkman@basware.com 
puh. 050 465 0102

Basware: 
Basware on maailman suurin avoin yritysverkosto ja maailman johtava verkottuneiden hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen sekä innovatiivisten rahoituspalvelujen tarjoaja. Baswaren ratkaisut tehostavat yrityksien liiketoimintaa varmistamalla hankinnan ja taloushallinnon sekä osto- ja myyntireskontran kulujen täydellisen läpinäkyvyyden. Basware toimii yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Basware on listattu Helsingin pörssissä (BAS1V: HE). Lue lisää:https://investors.basware.com/fi. 

Seuraa Baswarea Twitterissä @BaswareFinland ja osallistu keskusteluun LinkedInissä, Facebookissa ja  blogissa.