Netprofile 15.12.2021 10:16

Huipputuloksiin yltänyt 90 Day Finn -pilottiohjelma saa jatkoa – uusia hakemuksia odotetaan tuhansilta ulkomaisilta sijoittajilta, yrittäjiltä ja yritysjohtajilta

Joulukuun 13. päivä käynnistynyt 90 Day Finn -ohjelma tarjoaa jälleen kansainvälisille osaajille mahdollisuuden tutustua Suomeen 90 päivän ajan. Ohjelman takana on kaupunkimarkkinointiin sekä investointien ja osaajien houkutteluun keskittyvä Helsinki Partners -yhtiö.

90 Day Finn -ohjelman tavoitteena on nostaa Helsingin tunnettuutta kiinnostavana liiketoimintaympäristönä ja johtavana teknologia-alan keskuksena. Sen pääkohderyhmiä ovat sijoittajat, yrittäjät sekä teknologia-alan yritysjohtajat, joiden uskotaan tuovan kestävää kasvua Suomen yrityskentälle. Ohjelmaan pyritään valitsemaan mukaan mahdollisimman monimuotoinen joukko asiantuntijoita, jotka voivat myös oppia toisiltaan ja kasvattaa siten ohjelman vaikuttavuutta

“Helsingillä on paljon tarjottavaa osaajille, yrittäjille ja sijoittajille, mutta tätä ei vielä laajasti tunneta. Me Helsinki Partnersilla sen sijaan tunnemme alueen ja pystymme esittelemään osallistujille heidän tavoitteidensa mukaisia mahdollisuuksia. Haluamme antaa alojensa huipuille tilaisuuden kokea Helsinki ja sen vahvuudet itse ja tehdä päätöksen tämän perusteella, onko Helsinki heille oikea paikka. Kokemustemme mukaan, Helsinki vakuuttaa yleensä kävijänsä”, sanoo Helsinki Partnersin liiketoimintajohtaja Johanna Huurre.

Kahdeksan viikkoa kestävän hakuajan päätteeksi Helsinki Partners valitsee ohjelmaan 15 osanottajaa, jotka muuttavat Helsinkiin elokuussa 2022. Helsinki Partners järjestää jokaiselle valitulle asiantuntijalle perheineen sijoittautumispalvelut, jotka kattavat muun muassa työtilan ja sopivan asunnon etsimisen. Elinkustannuksistaan osanottajat vastaavat itse. 90 päivän mittaisen ohjelman päätyttyä halukkaita osallistujia neuvotaan pysyvän oleskeluluvan hakemisessa.

Helsinki Partnersin 90 Day Finn -ohjelma tukee osaltaan Helsingin uutta kaupunkistrategiaa. Se linjaa, että Helsingillä on aktiivinen rooli ulkomaisten yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden houkuttelussa ja Helsinkiin asettautumisen tukemisessa. Lisäksi Helsinki haluaa olla kaupunki, joka toimii aktiivisesti maailmanlaajuisten merkityksellisten haasteiden ratkaisemiseksi.

Ensimmäistä kertaa vuonna 2020 järjestetty kampanja poiki yli 5 300 hakemusta ympäri maailmaa. Hakijoiden joukosta 90 Day Finn -ohjelmaan valittiin 13 ammattilaista. Kolmen Suomessa vietetyn kuukauden aikana syntyi lukuisia liiketoiminta-aihioita, joista on toistaiseksi toteutunut kaksi uutta yritystä. Yli puolet osallistujista halusi jäädä Suomeen.

Uuden 90 Day Finn -kampanjan hakuaika avautui maanantaina 13.12. ja sulkeutuu sunnuntaina 6.2.2021. Helsinki Partners tekee valinnat hakemusten ja haastattelujen perusteella.

90 Day Finn verkossa: www.90dayfinn.com

Lisätietoja:

Johanna Huurre, Helsinki Partners
johanna.huurre@helsinkibusinesshub.fi
0400 211 251