Netprofile 18.1.2021 15:02

Finanssialan huippuosaajien uusi tekoäly-yritys ResultElf tavoittelee kovaa kasvua ulkomailta – Salesforce-veteraani Jukka Suuronen toimitusjohtajaksi

Uusi suomalainen kasvuyritys ResultElf on nimittänyt toimitusjohtajakseen Jukka Suurosen, joka on myös yksi yrityksen perustajista. Suuronen on aiemmin mm. perustanut yritysohjelmistojen jättiläisen Salesforcen Suomen maayhtiön ja toiminut lisäksi Salesforcen Pohjois-Euroopan toimialajohtajana.

ResultElf aikoo uudistaa ensimmäisenä perintäalan tuomalla markkinoille erittäin edistyksellisiä tekoälyyn perustuvia ratkaisuja. Tulevaisuudessa tarjolle tulee ratkaisuja myös muille toimialoille.

”Tavoitteenamme ei ole sen enempää eikä vähempää kuin uudistaa finanssialan yritysten liiketoimintapäätösten teko samalla tavalla kuin Paypal uudisti maksamisen. Ensin haluamme tuoda vanhanaikaiseen perintäkulttuuriin uusia liiketoimintamalleja, uudenlaisia arvoja ja asiakasta kunnioittavia perintätoimintatapoja”, Jukka Suuronen sanoo.

ResultElfin kehittämä Elf Engine -pilvialusta on markkinoiden ensimmäinen tekoälypohjainen toimialaratkaisu. Sen avulla yritykset voivat periä saataviaan tehokkaammin, mikä vähentää perintäkustannuksia ja luottotappioita. Elf Engine ohjaa toimintaa oppivien algoritmien ja matemaattisen optimoinnin avulla. Ratkaisu voidaan yhdistää saumattomasti yrityksen olemassa oleviin järjestelmiin, ja se ratkaisee aitoja liiketoimintaongelmia todellisen datan perusteella.

”Olemme laskeneet, että yritys voi saavuttaa Elf Enginen avulla jopa 10–25 % paremman perintätuloksen. Jos yrityksellä on esimerkiksi perittävänä keskimäärin 10 miljoonan euron edestä saatavia, se voi säästää vuodessa 1–2 miljoonaa”, Suuronen toteaa.

Kasvua nousevilta markkina-alueilta

ResultElfin tavoitteena on kasvattaa toimintaansa välittömästi myös Suomen ulkopuolelle kansainvälisille markkinoille. Yrityksellä on meneillään asiakasprojekteja Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Parhaillaan ResultElf on solmimassa kumppanuussopimuksia myös Afrikan mantereella.

”Laajan kontaktiverkostomme avulla olemme päässeet heti kiinni kasvumarkkinoille. Esimerkiksi Tansanian aikuisväestöstä 58 % käyttää rahoituspalveluja mobiilisti*. Uskomme, että sekä joustavan mobiilipankkiliiketoiminnan että tehokkaamman perinnän tarve kasvaa räjähdysmäisesti maissa, jotka ovat siirtyneet finanssialalla vauhdikkaasti mobiilipohjaisiin ratkaisuihin. ResultElfin tavoitteena on saada oma osansa näiden markkinoiden kasvusta.”

ResultElfin ydintiimi muodostuu kokeneista yrittäjistä, jotka ovat onnistuneet jo aiemmin kasvattamaan ja kaupallistamaan finanssialan ratkaisuja. Yksi ResultElfin perustajista on sarjayrittäjä, matemaatikko ja AAA-Ratingin kehittäjä Kenneth Halin, jolla on pitkäaikainen kokemus myös Dun & Bradstreetistä ja Experianista.

”Yritysohjelmistojen saralla Suomessa on niukasti kansainvälisiä menestystarinoita, ja meidän ohjelmistoyrityksemme tuntuvat monesti jämähtävän kääpiöluokkaan. Esimerkiksi meitä pienempi Viro on jo onnistunut luomaan useita yksisarvisia eli miljardiluokkaan arvostettuja nopean kasvun yrityksiä. Hyvä esimerkki Virosta on CRM-ohjelmistoyritys Pipedrive, eikä mikään estä myös suomalaisia yrityksiä pääsemästä samalle tasolle. Pyrimme ResultElfin kasvun myötä työllistämään merkittävästi tietotekniikkaosaajia sekä Suomessa että kansainvälisesti”, Suuronen tiivistää ResultElfin tulevaisuudennäkymiä.


Tietoja ResultElfistä
ResultElf toteuttaa tekoälyyn ja matemaattiseen optimointiin perustuvia yritysratkaisuja. Sen toiminta perustuu vahvaan toimiala- ja algoritmiosaamiseen, joka ratkaisee asiakkaiden todellisia liiketoimintaongelmia jalostetun datan pohjalta.

*) State of mobile banking in Tanzania, July 2014