Netprofile 5.6.2023 12:50

Espoon tuotekehityskeskus kiihdytti täyteen vauhtiin: Nexi Digital Finland julkaisee ensimmäisen tuotteensa, maksupääteratkaisu Npayn  

Nexi Groupiin kuuluva maksuteknologiayritys Nets julkaisee uuden maksupääteratkaisun Npayn. Npay on helppokäyttöinen ja monipuolinen pilvipohjainen maksuratkaisu, joka toimii useissa Euroopan maissa. Nexi Digital Finlandin kehittämä innovaatio on osa Netsin paikallista kehitystyötä ja ilmentää yhtiön kykyä luoda euroopanlaajuisia ratkaisuja.

Npay tarjoaa kauppiaille helpon ja monipuolisen tavan ottaa maksuja vastaan myymälöissä. Maksuratkaisu toimii eri maksupäätevalmistajien laitteilla. Monialustaisuus vähentää riippuvuutta tietyistä maksupäätetoimittajista. Samalla se sujuvoittaa useissa Euroopan maissa toimivien kauppiaiden maksujen vastaanottamista.  

Npay on kehitetty Nexi Digital Finlandin tuotekehityskeskuksessa, joka perustettiin helmikuussa 2023 Espooseen edistämään teknologista innovaatiota.  

"Olemme tuoneet uuden tuotteen markkinoille huomattavan nopeasti", sanoo Nexi Digital Finlandin johtaja Ossi Korhonen. "Npayn kehittämisessä on ollut mukana 140 innovatiivista osaajaamme. Yleiseurooppalaisille maksuratkaisuille on kasvava tarve, ja Npay on meidän vastauksemme kauppiaille. Odotamme, että ratkaisu otetaan käyttöön Euroopassa laajalti."

Ensimmäiseksi Npay-maksupääte on tarjolla pk-yrityksille Suomessa ja Ruotsissa. Seuraavaksi käyttöönotto laajennetaan Netsin kumppaneille ja pk-yrityksille Italiassa.

"Uusi Npay-pääte perustuu vahvalle maksuteknologian osaamisellemme Suomessa”, sanoo Netsin maajohtaja Suvi Ruoppa. ”Olemme yksi maailman digitalisoituneimmista yhteiskunnista. Meillä on erikoistunutta osaamista, jonka avulla jatkamme eurooppalaisten maksuratkaisujen kehittämistä yrityksille ja kuluttajille. Npay on osoitus Nexi Groupin päättäväisyydestä kehittää ratkaisuja paikallisesti ja hyödyntää innovaatioita koko Euroopassa."  

Nets Nexin kehitys heijastaa viime vuosien yleistä suuntausta kansainvälistyvällä maksualalla. Alan yritykset yhdistyvät ja kasvavat. Nets ja Nexi sulautuivat yhteen vuonna 2021 muodostaen yhden Euroopan johtavista maksupalvelujen tarjoajista. Suomeen Nets oli laajentunut jo vuonna 2012 ostettuaan Luottokunnan.  

Nets  

Me Netsillä uskomme, että yksinkertaisemmat maksamisen ratkaisut ovat kasvun ja kehityksen perusta – niin liiketoiminnassa kuin yhteiskunnassakin. Nets on osa Nexiä, Euroopan johtavaa maksuteknologiayhtiötä. Lisää Netsistä: www.nets.eu   

Nexi  

Nexi on eurooppalainen maksuteknologiayritys, joka toimii voimakkaasti kasvavilla Euroopan markkinoilla ja teknologisesti kehittyneissä maissa. Nexi on listattu Euronext Milanoon, ja sillä on mittakaava, maantieteellinen kattavuus ja valmiudet edistää siirtymistä käteisvapaaseen Eurooppaan. Innovatiivisten tuotteidensa, sähköisen kaupankäynnin asiantuntemuksensa ja toimialakohtaisten ratkaisujensa ansiosta Nexi voi tarjota joustavaa tukea digitaalitaloudelle ja koko maksamisen ekosysteemille maailmanlaajuisesti monissa eri maksukanavissa ja -menetelmissä. Lisää Nexistä: www.nexigroup.com.